- Aldığı Beğeniler
- 9,655
- Takım
- Galatasaray
DUYMAK: Kalbini duymayanlar Rabbini duymayanlar sırasına geçiyor.
YOLCU: Arkana bakma! Çık git! Ne kadar da bağlısın bu dünyaya! Hepsi burada
kalacak.Cennetine yürü!
*
UÇMAK: Cömert ol, cömert! Hiçbir şey senin değil.Çocukluğu bırak, bırak şu (kıs
kıs) kısmayı. Sana-ille de- lazım olanlar belli. At şu fazlalıkları! Bunca
yükle uçabilir misin!
*
YÜK: Dünyanın yükünün ne olduğunu bilmeyenler, dünyanın yükünü zayıf bellerine yük ederler.
*
YANLIŞ HESAP: Dünya bizi sırtında taşıyacakken…biz sırtlanmışsak
DEĞİŞMEK: Kaç kelimen var? Kelimesiz olmaz. Git kelime biriktir.Her kelime/n/den sonra değiştiğini göreceksin.
*
CUMHURİYET: Sen bir cumhuriyetsin. Sınırlarını ve sinirlerini iyi muhafaza
et.Efsunkar bir hürriyetin olsun.
*
HÜRRİYET: Söyleyeceklerin varsa söyle de…Sen bana karışma, ben sana
karışmayayım;Karışmam sonra!
*
İLAN-I CEHALET: Ezberinde birkaç mısra, birkaç cümle, mırıldanacağın beste kırıntıları var mı?Yok;sa kırıtıp; durma karşımda! Git şurdan!;Cehalet Ağa; ile yüz yüze kalmak istemiyorum. Git de adını değiştir gel! Çok kolay değil yalnız;
ona göre! Ben mi? Bu cümleler de cehaletimi ilana yarıyor;benim; Yeter mi?
*
YAZMAK: Yazmak; cehaletin arttığını gösteren aynalardır.
*
MUHTAÇ: Kapını aç, kalbini aç; açlar sana muht/aç.
*
SEN: Kitabı okuduğun gibi kendini de oku;sen de bir kitapsın.
*
GÜL/DİKEN/DOST: Gülleri koklarken elinize diken battığı olmuştur. O zaman gülü kaldırıp atıyor musunuz!Dostlarınız da öyle;öyle atamazsınız.
*
MİSAFİR: Dünya, sonsuz yolculukta bir nefesçik durak. Mola; Yayılma,yayılma!
Şimdi,birazdan,hemen,kaşla göz arası,beklediğimiz/beklemediğimiz bir anda:
“Haydi ! diyecekler;Haydi; Malın mülkün, samur kürkün eteğinden
çekmediğinde; İşte o zaman anlayacaksın;Azıcık aşım,kaygısız başım sözünün özünü.
*
HALVET: Arada bir de olsa kendinle baş başa gelemiyor, kalamıyorsan ;Kendini
kendine dost kabul etmiyor musun yoksa?! Bunu arada kendine sor da bir öğren. Bana da haber ver!
*
ÖLÜMLÜ VE GURURLU: Karacaoğlan: ;Üç derdim var birbirinden seçilmez:/Bir ayrılık, bir yoksulluk, bir ölüm.” der. Zaman geçse de dertler aynı. Avunmaya çalışma evinle, arabanla;Ayrılığa,yoksulluğa,ölüme bir çaren var mı? Yok! O zaman Nemrutluğu,deccallığı bırak.Hem ölümlüsün hem de gururlu! Bu
ikisini nasıl yan yana getiriyorsun?Ciddi misin?
*
İŞİMİZ ALLAHA KALMIŞ: Toprağı naryapan değilsen,ihtiyaçların bitmiyorsan secdeden başka varacağın yer yok. Senin gücün de yok!İşimiz Allaha kalmış. İyi ki Ona kalmış. Ona kalmayan işler kalır. Haydan gelip Huya gidiyoruz.Ne sandın ya!
*
BESTE: Denize bakıp deniz;muma bakıp mum;yağmura bakıp yağmur
olamıyorsan, Yoksa bu âlemin rotasında,potasında değil misin?Bu bestenin bir notası da sensin. Notadan da öte sen bir bestesin.
*
(BU) SEVDA: Beter olsun bu sevda;yeter olmasın.
*
HAYAT VE ÖLÜM: Hayatın yoksa,ölümün de yoktur;hayatın varsa, ölümün de yoktur!
*
BİR ÖZÜR (DİLEMESİ): Kusura bakmayın alışveriş yapamayacağım; yanıma kelimelerimi almayı unutmuşum da!
Ali Hakkoymaz
YOLCU: Arkana bakma! Çık git! Ne kadar da bağlısın bu dünyaya! Hepsi burada
kalacak.Cennetine yürü!
*
UÇMAK: Cömert ol, cömert! Hiçbir şey senin değil.Çocukluğu bırak, bırak şu (kıs
kıs) kısmayı. Sana-ille de- lazım olanlar belli. At şu fazlalıkları! Bunca
yükle uçabilir misin!
*
YÜK: Dünyanın yükünün ne olduğunu bilmeyenler, dünyanın yükünü zayıf bellerine yük ederler.
*
YANLIŞ HESAP: Dünya bizi sırtında taşıyacakken…biz sırtlanmışsak
DEĞİŞMEK: Kaç kelimen var? Kelimesiz olmaz. Git kelime biriktir.Her kelime/n/den sonra değiştiğini göreceksin.
*
CUMHURİYET: Sen bir cumhuriyetsin. Sınırlarını ve sinirlerini iyi muhafaza
et.Efsunkar bir hürriyetin olsun.
*
HÜRRİYET: Söyleyeceklerin varsa söyle de…Sen bana karışma, ben sana
karışmayayım;Karışmam sonra!
*
İLAN-I CEHALET: Ezberinde birkaç mısra, birkaç cümle, mırıldanacağın beste kırıntıları var mı?Yok;sa kırıtıp; durma karşımda! Git şurdan!;Cehalet Ağa; ile yüz yüze kalmak istemiyorum. Git de adını değiştir gel! Çok kolay değil yalnız;
ona göre! Ben mi? Bu cümleler de cehaletimi ilana yarıyor;benim; Yeter mi?
*
YAZMAK: Yazmak; cehaletin arttığını gösteren aynalardır.
*
MUHTAÇ: Kapını aç, kalbini aç; açlar sana muht/aç.
*
SEN: Kitabı okuduğun gibi kendini de oku;sen de bir kitapsın.
*
GÜL/DİKEN/DOST: Gülleri koklarken elinize diken battığı olmuştur. O zaman gülü kaldırıp atıyor musunuz!Dostlarınız da öyle;öyle atamazsınız.
*
MİSAFİR: Dünya, sonsuz yolculukta bir nefesçik durak. Mola; Yayılma,yayılma!
Şimdi,birazdan,hemen,kaşla göz arası,beklediğimiz/beklemediğimiz bir anda:
“Haydi ! diyecekler;Haydi; Malın mülkün, samur kürkün eteğinden
çekmediğinde; İşte o zaman anlayacaksın;Azıcık aşım,kaygısız başım sözünün özünü.
*
HALVET: Arada bir de olsa kendinle baş başa gelemiyor, kalamıyorsan ;Kendini
kendine dost kabul etmiyor musun yoksa?! Bunu arada kendine sor da bir öğren. Bana da haber ver!
*
ÖLÜMLÜ VE GURURLU: Karacaoğlan: ;Üç derdim var birbirinden seçilmez:/Bir ayrılık, bir yoksulluk, bir ölüm.” der. Zaman geçse de dertler aynı. Avunmaya çalışma evinle, arabanla;Ayrılığa,yoksulluğa,ölüme bir çaren var mı? Yok! O zaman Nemrutluğu,deccallığı bırak.Hem ölümlüsün hem de gururlu! Bu
ikisini nasıl yan yana getiriyorsun?Ciddi misin?
*
İŞİMİZ ALLAHA KALMIŞ: Toprağı naryapan değilsen,ihtiyaçların bitmiyorsan secdeden başka varacağın yer yok. Senin gücün de yok!İşimiz Allaha kalmış. İyi ki Ona kalmış. Ona kalmayan işler kalır. Haydan gelip Huya gidiyoruz.Ne sandın ya!
*
BESTE: Denize bakıp deniz;muma bakıp mum;yağmura bakıp yağmur
olamıyorsan, Yoksa bu âlemin rotasında,potasında değil misin?Bu bestenin bir notası da sensin. Notadan da öte sen bir bestesin.
*
(BU) SEVDA: Beter olsun bu sevda;yeter olmasın.
*
HAYAT VE ÖLÜM: Hayatın yoksa,ölümün de yoktur;hayatın varsa, ölümün de yoktur!
*
BİR ÖZÜR (DİLEMESİ): Kusura bakmayın alışveriş yapamayacağım; yanıma kelimelerimi almayı unutmuşum da!
Ali Hakkoymaz