Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

peri

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
?(Hicri üçüncü asrın yarısında, Abbasiler devrinde, İbnurrumi diye bilinen, Ali ibni Abbas, Kasım Ubeydullah adındaki Abbasi vezirinin meclisinde oturmuştu.O daima mantık ve beyan gücü olan kılıç gibi keskin diliyle gururlanırdı. Kasım bin Ubeydullah, İbnurrumi'nin dil yarasından çok korkuyordu ve endişeliydi. Fakat rahatsızlık göstermiyor ve öfkesini belli etmiyordu. Aksine, öylesine bir tavır takınıyorduki İbnurrumi; bütün kötümserliği, kuruntuları ve sahip olduğu, ihtiyatlı davranma, ve her şeyi kötüye yorma sanatına rağmen, onunla muaşeret etmekten çekinmiyordu.
Kasım gizlice, İbnurrumi'nin yemeğine, zehir koymalarını emretti. İbnurrumi yemeği yedikten sonra döndü ve hemen gitmek için kalktı.
Kasım :
- Nereye gidiyorsun?
- Beni gönderdiğin yere.
- O halde, anne ve babama da selam söyle.
- Fakat, ben cehennem yoluna gitmiyorum, dedi.
İbnurrumi evine gitti ve tedaviye başladı. Fakat tedaviler fayda vermedi ve böylece sonunda, dilinin kılıç gibi keskin olmasının, cezasını buldu. ;(

keremm

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
9
Takım
Galatasaray
afet-i lisan;
Nemime: İnsanlar arasında fesat çıkarmak için söz taşımaktır.

Allah-u Teâlâ buyuruyor: Onun bunun gıybetini yapmayı huy edinen, laf getirip götüren kişiyi (tanıma, onlara uyma) (Kalem: 11) Ağızdan atılan (çıkan) her sözün yanında hazır bir gözcü (melek) vardır. (Kaf: 18)

Huzeyfe (ra) anlatıyor:

- Resûlullah (sav) buyuruyor ki: Koğucu (söz gezdiren) cennete giremez. (Buhari)
İbn-i Abbas (r.anhuma) anlatıyor:

Resûlullah (sav) iki kabrin yanından geçerken buyurdular ki: Bunlar azab görüyorlar. Azabları da büyük bir şeyden dolayı değildir. Evet günahları büyüktür. Bunlardan biri koğuculuk ederdi. Diğeri ise (küçük su dökerken) sidiğinden sakınmazdı. (Buhari, Müslim)

Azapları büyük bir şeyden dolayı değildir sözünün manasını âlimler bu iki şey onların nazarında büyük ve önemli bir şey değillerdi şeklinde izah etmişlerdir.
Bevilden sakınmamak genellikle ayakta su dökünmekten meydana gelmektedir.
İbn-i Mesud (ra) anlatıyor:

- Resûlullah (sav) buyurdu ki: Size adhın ne demek olduğunu bildireyim mi? O koğuculuk yapmakla insanlar arasında söz gezdirmektir. (Müslim)

silaucan

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
7
"Keskin sirke küpüne zarar" demiş atalarımız; iyi de demişler,çünkü keskin konuşan kişi zararı kendine,dinine ve kalbine vermiş olmaktadır..

Ben bu konuda biraz dertliyim,çünkü gerçekleri ve düşüncelerimi beyan ettiğimi düşünürken karşımdaki incinebiliyor,sanırım söyleyiş tarzımda bir sertlik sözkonusu ;(Ve sonuç itibariyle kalben üzülen kişi oluyorum,yaptığıma pişman olarak,nedamet duyarak.......Mevlam yumuşaklık versin inşallah tüm kalplere ve tüm dillere,başta ben ;(

zeyno

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6
Takım
Galatasaray
Çok ibretlik bir yazı.Gönderdiğin için sağolasın.

bilmek yada bilmemek

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
Güzel bir hikayeydi.Hepimiz zaman zaman öfkenin esiri olup,keskin kılıç gibi en son söyleyeceğimizi en önce söyler karşımızdakini kırarız.Sonra pişmanlık duyup dövünürüz.

Öfke tabii bir duygu ve hep olacak. Amaç öfkelenmemek değil, kaynağını tespit edip tedbir almak ve dışavurum davranışını seçmektir. Düşmanlık yapmak istiyorsan, içindeki öfkeye öfkelenmeliyiz.Darılmak yerine sarılamayı tercih etmeliyiz.

Ama küserek, bastırarak içimize atmak yerine, anlatmalı, konuşmalı sorunun kaynağına inerek öfkemizi dindirmeliyiz. Zira kırılan kalp kolay tamir edilmiyor.Son pişmanlıkta fayda etmiyor.

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
Resul buyurmadımı! Yiğit güreşte rakibini yenen değildir
Öfkelendiği zaman öfkesine hakim olandır.
Atalarda demişti! Keskin sirke küpüne zarardır
Sonunda keskin sirkenin, zarar verdiği küpüne benzedik.

Üst Alt