Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
ALLAH-u Zülcelal bizlere; kendini zikretmemizi ve kalplerimizi O'na yönelterek, ahiret gününe gittiğimizde, tüm gerçekleri gördüğümüzde değil, daha bu dünyada iken o günleri düşünerek korkmamızı emretmektedir.

Peki, biz ALLAH-u Zülcelal'den ölünce mi korkacağız? O'ndan korkmamızın zamanı gelmedi mi? Daha vakit varken, ölümle burun buruna gelmeden, O'ndan biraz korkmamız lazımdır.

Anlatıldığına göre, Süfyan-ı Sevri (kaddesALLAHu sırrahu) bir gün annesine dedi ki:

─ Ey anne! Beni ALLAH-u Zülcelal’e hibe etmiyor musun? Beni O'na teslim et! Annesi de ona şöyle dedi:
─ Oğlum! Padişah'a köle verebilmek için o kölenin padişahın köleliğine layık olması lazımdır. Sen henüz ALLAH-u Zülcelal'e teslim edilmeye layık değilsin!

Bunun üzerine Süfyan-ı Sevri çok haya etti ve gidip evin bir odasına kapandı. Tam beş yıl zikir, ibadet yapmak suretiyle ALLAH-u Zülcelal’e ibadet yaptı. Bir gün annesi odasına girdiğinde gördü ki, ibadetin eseri, ALLAH-u Zülcelal'in nuru onun yüzünden fışkırıyor. Ve ona şöyle dedi:

"Ey oğlum! Sen ALLAH-u Zülcelal'in ibadeti ile meşgul ol. Ben seni unutmuyorum. Biz ALLAH-u Zülcelal'in huzurunda görüşeceğiz."

Bu nasıl anne, bu nasıl oğul!.. İşte bu şekilde olduğu zaman, insan kalben, ruhen, sırren çok seviniyor.

Çünkü onlar ebedü'l ebed olan hayatı istiyorlardı. Bu geçici olan dünyadan bir gün mutlaka ayrılacağız. Bunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Tabi Süfyan-ı Sevri'nin annesi de manevi doktordu. Geçici olan hayatı hiç istemiyorlardı. İşte onlar da ALLAH-u Zülcelal'in kullarıydılar. Her kim olursa olsun samimi olarak isterse, ALLAH ona verecektir.

Son düzenleme:

sümeyya

SüKuT

Aldığı Beğeniler
39
Takım
Galatasaray
Rabbim bizleride öyle olabilmeyi nasip etsin.İbadet yolundan ayırmasın inş.emeğine sağlık abi.Hak teala razı olsun.

Hafız_70

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6,432
Takım
Fenerbahçe
Rabbim kalplerimize iman versin,rızasına uygun hayat sürmeyi nasip eylesin.İstikametimiz doğruluk olsun inşaAllah.
Allah razı olsun kıymetli Necmeddin kardeşim.

aydilge

Bana Seni Gerek ,Seni !.

Aldığı Beğeniler
12
Takım
Galatasaray
Allah cümlemizi doğru yoluna iletsin ve o dosdoğru yolunda emin kılsın inşallah abi...Rabbim razı olsun senden ve tüm dileyenlerden...

Bayram

LA İLAHE İLALLAH

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
Rabbim halimizi zikir ehlini haline çevirir inşeallah Allah razı olsun necmeddin abim

Üst Alt