Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
KİME HİZMET EDEYİM?

Bâyezîd-i Bastâmî hazretleri çocukluk çağlarında, mektepte Kurân-ı Kerîm okurken dersi, «Bana ve ana babana şükür et» meâlindeki âyet-i kerîmesine gelir. Mânâsını hocasına suâl ettiğinde, hocası, onun anlayacağı kadar:

Cenâb-ı Hak bu âyet-i kerîmede evvelâ kendine ve sonra da ana babaya itâat ve hizmet etmeyi emir buyuruyorlar diye îzâh ederler.

Bâyezîd-i Bastâmî hazretleri, bunu duyunca hemen eve gelip, annesine durumu anlatır:

Ey benim anneciğim! Bu gün öyle bir şey öğrendim ki... Mevlâmız Kurân-ı Kerîmînde; hem kendisine ve hem de ana-babaya hizmet etmeyi emir buyuruyorlar. Hocam öyle anlattı.

Ey anneciğim. Sen de bilirsin ki, bir insanın iki haneye hizmet etmesi gâyet güçtür. Çünkü her ikisine de hizmeti aynı ölçüde yapamaz. Mutlakâ bir tarafı noksan kalır.

Yüce Rabbimize yalvar: Ya beni affetsin, bütün hizmetlerimi sana yapayım, ya da sen bana hakkını helâl et de, bütün hizmetlerimi Allahıma yapayım dedi.

Annesi, bu samîmiyeti gösteren oğlunu şöyle tesellî eder:

"Ey oğlum! Bütün haklarımı sana helâl ediyorum. Ben senden hiçbir hizmet istemiyorum. Bütün hizmetini ve itâatini Rabbına tahsîs et"
fazilet takvimi

silaucan

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
7
Affetmeyi seven Rabbim diliyorum ki eksikliklerimizle bizi huzuruna kabul buyurur ve affeder,çünkü fazlaca olmasa da anne babaya ve Rabbimize itaatte kusurlarımız olmuştur,oluyordur ama inşallah olmayacaktır......

esencemrem

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
3
ablacıgım çok güzel bir yazıydı ALLAH RAZI OLSUN

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
Orjinal Yazarı silaucan
Affetmeyi seven Rabbim diliyorum ki eksikliklerimizle bizi huzuruna kabul buyurur ve affeder,çünkü fazlaca olmasa da anne babaya ve Rabbimize itaatte kusurlarımız olmuştur,oluyordur ama inşallah olmayacaktır......

evet kardeşim kusursuz bir ALLAH CC mevla kusurlarımızı afff eylesin

Üst Alt