Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

turangida

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14,607
Takım
Galatasaray
"-Dostluk nasıl doğdu? Düşmanlığa karşı birleşme olarak doğduğuna kuşku yok. Birleşme olmasaydı, insanlar düşmanlarının karşısında çaresiz kalırlardı. Böyle bir birleşme bugün belki de yaşamsal bir önem taşımıyor.

-Düşman her zaman olacak.

-Evet, ama onlar bugün görülmez ve anonim nitelikte; yönetmelikler, yasalar. Birileri, senin pencerinin önüne bir havaalanı yapmaya karar verirse ya da seni kapının önüne koyarsa, dostun olan biri senin için ne yapabilir?
Sana ancak, yine görülmez ve anonim olan biri yardım edebilir, örneğim toplumsal yardımlaşma örgütü, tüketiciyi koruma örgütü, avukatlar barosu.

Dostluk artık, ele tutulabilir kanıtlarla ölçülebilen bir şey değil. Savaş alanında yaralanmış dostu arama ya da kılıcını çekip onu haydutlara karşı koruma fırsatı hiç çıkmıyor. Yaşamlarımızın içinden, büyük tehlikelerle karşı karşıya kalmadan, buna karşın dostlukları da yaşamadan geçip gidiyoruz.

Bugün insanlar arasındaki tek dostluk biçiminin ne olduğunu anladım. Dostluk, bir insana yalnızca belleğinin doğru çalışmasını sağlamak için gerekli. Geçmişini anımsamak, onu hep sırtında taşımak, dedikleri gibi, belki de insanın kendi "ben"ini koruyabilmesi için gerekli tek koşul. "Ben"in çekip küçülmemesi, oylumunu koruması için, anıları bir saksı çiçeğini sular gibi sulamak gerekir.

-Kimlik, Milan Kundera.

...vuslat

gökyüzünü bilmeyen leke sanıyor kuşları...

Aldığı Beğeniler
19,193
"Birine dünyalar kadar kırgınsınızdır ama kılına zarar gelse yine ilk siz koşarsınız. R.Yusuf.Özer @akilsanati/ndan alıntı

:gul:????:gul:

Terra Rossa

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2,253
Kendimizin nasıl bir dost olduğunu düşünmeden.
Hep iyi bir dost arıyoruz. Günümüzde dost kelimesinin içi boşaltılıyor.
Kendinizde olmayan bir vasfı başkasında arar gibiyiz maalesef..

Beste

Dert etme Duâ et..

Aldığı Beğeniler
18,751
Takım
Galatasaray
Allah râzi olsun abi

Üst Alt