Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

yusuf91

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Takım
Galatasaray
Kimsenin Yaptığı Yanına Kalmaz

Amr bin Dinar hazretleri şöyle anlatır:

"Önceki ümmetlerden birisi, bir deniz sahiline gider ve orada yüksek sesle:

"Beni gören kimse bir başkasına asla zulmetmeyecek!" diye bağıran bir kimse görür. Yanına yaklaşır ve;

"Ey Allah'ın kulu! Senin bu sözün nedir, ne demek istiyorsun?" diye sorar.

Yüksek sesle bağıran kimse başından geçenleri şöyle anlatır:

"Ben bir zamanlar, o zamanın emniyet mensuplarından birisi idim. Bir gün bu deniz sahiline geldim ve ağı ile balık tutan birini gördüm. Tuttuğu balığı bana hediye etmesini söyledim, razı olmadı. Satmasını istedim yine kabul etmedi. Benim de canım sıkıldı, kızdım ve kırbacımla başına vurmaya başladım ve balığı zorla aldım. Balık canlı idi. Elimde sallayarak eve gitmek için yola koyuldum.

Eve yaklaştığım bir sırada balık parmağımı kaptı. Parmağımı kurtarmak için yere atmak istedim, fakat bırakmadı. Hemen acele eve girip içeridekilerden yardım istedim. Onlar da uzunca bir zaman uğraştılar. Neticede zorlukla parmağımı kurtardık. Lakin parmak şişti. Balığın dişlerinin izleri göz göz açıldı. Bunun üzerine iyi bir tabibe gittim. Parmağımı görünce;

"Bu kangren olmuş, eğer kesilmezse, helak olursun" dedi ve parmağımı kesti.

Bu defa hastalık elime sıçradı. Tekrar gittiğimde;

"Eğer elini kesmezsek helak olursun" diyerek rızam üzerine elimi de kesti.

Bu defa hastalık koluma geçmişti. Yine tabibe koştum. Hastalığın kola yayılmış olduğunu söyleyip kolumu da kesti. Hastalık bu defa pazuma çıkmıştı. Korku ve şaşkınlıkla evimden çıktım. Deli gibi koşuyor ve hayvanlar gibi bağırıyordum. Oralarda büyük bir ağacın gölgesine sığındım. Dalları arasında uyudum kaldım. Rüyamda birisinin benim yanıma geldiğini gördüm. Bana;

"Senin uzuvların kaç kere kesildi ve parça parça atıldı. Hakkını sahibine götür ver. O zaman kurtulursun" dedi.

Uyandığımda aklım başıma geldi. Hak sahibini hatırladım. Bu bana Allahü teâlâdan gelen bir ceza idi. Hemen deniz kenarına gittim. Balık avcısını buldum. Ağını denize atmıştı. Onu çekinceye kadar bekledim. Çok balıklar çıkardı. O zaman balıkçıya seslenip;

"Efendim ben senin kölenim!" dedim.

Bana dönüp;

"Sen kimsin?" dedi.

Ben de;

"Efendim falan zaman sizi dövüp zorla balığınızı gasp eden kimseyim" dedim. Sonra ona kolumu gösterdim. Onu görünce böyle beladan Allahü teâlâya sığındı.

"Sen şimdi serbestsin gidebilirsin" dedi. Ayrılmak istedim. Bana;

"Dur” dedi. Sonra;

“Bir balık için sana bedduada bulunmuştum. Kolunu geri veremem amma.." diyerek beni elimden tutarak evine götürdü. Oğlunu çağırıp bahçedeki bir yeri gösterip, orasını kazmasını söyledi. Oğlu orasını kazınca içinde otuz bin dirhem olan bir kese çıktı. On bin dirhemini bana verip;

"Bunlarla ihtiyacını gider" dedi.

Sonra yine bir on bin dirhem daha verip;

"Bunları da komşularına ve akrabana dağıt!" dedi.

Ben ayrılmak istediğimde ona;

"Allah için bana söyle nasıl beddua ettin?" dedim. O da bana şöyle dedi:

"Sen bana vurup balığı aldığında, çok gücüme gitmişti ve acizliğimden ağlamıştım. Sonra da ya Rabbi! Onu da beni de sen yarattın. Onu kuvvetli, beni zayıf kıldın. Sonra onu bana musallat eyledin. Onun zulmünü benden geri çevirmedin. Beni de onun zulmüne mani olmaya kuvvetli kılmadın. Kudretin hakkı için onu âleme ibret olacak hâle koy! dedim."

Netice olarak; “Zâlimin zulmü varsa, mazlumun da Allah’ı var!” sözünü unutmamalıdır. Herkes ne ekerse onu biçer ve ettiğini bulur.

sevdenur

KENDİ HALİNDE YOLCU

Aldığı Beğeniler
0
Takım
Diğer
Tüylerim diken diken oldu ya..allah sizden razı olsunn

yusuf91

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Takım
Galatasaray
konu 120 defa okunmuş
konuya 1 defa yorum yapılmış
konuya 1 defa teşekkür edilmiş
acaba okuyupta teşekkür etmeyenlerinde begenmedigi yerleri yorum olarak yazabilirmisiniz.
Yada en azından begendiginiz yazıların altındaki teşekkür butonuna bassanız ben ve tüm okuyucular ve yazıcılar daha çok memnun oluruz.
Hepinize teşekkür ederim.

Beste

Dert etme Duâ et..

Aldığı Beğeniler
18,751
Takım
Galatasaray
Herkes ne ekerse onu biçer ve ettiğini bulur.

Okunmusdur ama disardan üyeler haric google den vs. okuyanlarda oluyor.

EyvAllah Kardesim Allah razi olsun.

ilminur

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
128
Takım
Fenerbahçe
Çok anlamlı ve insanı sevindiren bir yazı Kimsenin yaptığı yanına kalmaz ,
Allah razı olsun içimi rahatlatan bir paylaşım dı ömrüne bereket...

MarMaRa

Yasaklı Üye
Yasaklı
Aldığı Beğeniler
0
Takım
Galatasaray
ALLAH razı olsun KARDEŞ

harika bir paylaşım olmuş..

Evet kimsenin ahı kimsede kalmaz

zamanı gelince eden bulur..

Geceler

Sükut_u Sonbahar

Aldığı Beğeniler
22,175
Takım
Fenerbahçe
Cenab-i Hak razi olsun kardesim ibret alinmasi gereken bir paylasimdi tesekkürler
Selam ve Dualarimla......

Üst Alt