Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Bayram

LA İLAHE İLALLAH

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
SOHBET:

"KİŞİ SEVDİĞİ İLE BERABERDİR"

Yolumuz sevgi ve muhabbet üzerine kurulmuştur. Bu yolun müntesipleri arasına katılan her insan yeter ki inkâr etmesin büyüklerin sohbetlerinden yararlanır. Onların himmetiyle cehennem ehli olmaktan kurtulur.

İnsanın hiçbir kârı olmasa bile, bu sohbet meclislerinde bulunması ona yeter. Zira hadis-i şerifte, "Kişi sevdiğiyle beraberdir" buyrulur. Gavs-ı Hizânî der ki: "Seven sevilir ve yolumuzda sayılır." Bakınız!.. Kıyamet günü bir kişi getirilir. Bakılır ki amel defteri bomboştur. Kurtuluşuna sebep olacak hayırlı bir ameli yoktur. Adama, "Hiç mi hayırlı amel işlemedin?" denilir. Adam, "Bir gün bir yerde oturuyordum. Baktım ki üzerime bir gölge düştü. Bu gölgenin sahibi gönül ehli bir Allah dostuydu!" der ve boynunu büker. O kişi, bunun üzerine affedilir.

Abdurrahman-ı Tâhî (k.s)

Onur

Geliştirici

Aldığı Beğeniler
4,846
Takım
Galatasaray
Rabbim sevdiklerimizden ayırmasın..

kardelenn

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Rabbim sevgi ve muhabbet yolundan ayırmasın.

peri

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
Sen mi beni sevdin, ben mi seni sevdim?

Şâh-ı Nakşibend hazreteleri beni kabul edince, kendilerini o kadar sevdim ki, sohbetlerinden ayrılamayacak hâle geldim. Bu halde iken, bir gün bana dönüp;

'' Sen mi beni sevdin, ben mi seni sevdim?' buyurdu.

'İkrâm sâhibi zâtınız, âciz hizmetçisine iltifât etmelisiniz, hizmetçinizde sizi sevmelidir' diyerek cevap verdim. Bunun üzerine:

'' Bir müddet bekle, işi anlarsın' buyurdu. Bir müddet sonra, kalbimde, onlara karşı muhabbetten eser kalmadı. O zaman; 'Gördün mü; sevgi bizden midir, senden midir?' buyurdu. Beyt:

Eğer mâ'şûktan olmazsa muhabbet âşıka,

Âşığın uğraşması mâ'şûka kavuşturamaz aslâ!

mabed

Bir_Katre

Aldığı Beğeniler
20
Sevgi, barış, şefkat, merhamet ve ışık denince tek akla gelen Peygamber Sallallahu Aleyhi ve Sellem Efendimizdir. O kin dolu gönülleri hidayete ve kardeşliğe çevirmiş, düşmanlıkla kararan kalbleri sevgi ve şefkatle doldurmuş, asık suratları güldürmüş, kabalıkları nezakete çevirmiş, bütün olumsuzlukları müsbete ve güzele döndürmüş.

Sevgiden mahrum gönülleri, barışa düşman bakışları, kinle dolan gözleri bu sevgi seline çevirme görevi konusunda RABBİM YARDIMCIMIZ OLSUN.
MEVLA KİMSEYİ SEVGİSİZ VE SEVENLERİNDEN AYIRMASIN...

hakan_48

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
ORiJiNAL YAZARI : mabed
Sevgiden mahrum gönülleri, barışa düşman bakışları, kinle dolan gözleri bu sevgi seline çevirme görevi konusunda RABBİM YARDIMCIMIZ OLSUN.
MEVLA KİMSEYİ SEVGİSİZ VE SEVENLERİNDEN AYIRMASIN...
Amin.....
Sen sev seveni, sevilen hatırına

silaucan

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
7

Sevgi bizim içimizde tabi,vermeden alınmaz,almadan verilmez..........

Bayram

LA İLAHE İLALLAH

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray

Çok güzel bir söz ellerine sağlık
icon18.gif

Onur

Geliştirici

Aldığı Beğeniler
4,846
Takım
Galatasaray
Gerçekten güzeldi tebrikler..

Üst Alt