Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

fadikhatun

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2,870
Takım
Beşiktaş
Gecenin Rahmeti Bereketi Ümmeti Muhammediyyenin Elhamdülillah müslümanım diyenlerin üzerine olsun..
Ya Er-rahmanir-Rahim Amin ????????????????????????

Sevban vardı. Sevban köleydi. Hz Ebû Bekir Efendimiz onu âzâd etti.
Efendimiz’in sohbetine gelirdi, Sohbetinde vecd-istiğrak hâlinde yaşardı. Eve giderdi, bir hüzün kaplardı. Bir gün de öyle hüzünle geldi.
????Rasûlullah Efendimiz: Sevban, nedir bu hüznün dedi. Niye Gamlısın dedi, Seni gama sürükleyen nedir?” dedi.
Çok ibretli; bizi ne sürüklüyor, Sevban’ı ne sürüklüyor?
????Yâ Rasûlâllah dedi, Sohbetinizde hâlden hâle geçiyorum. Eve gidiyorum, Hasret kalıyorum. Düşünüyorum;
Ya Siz benden evvel vefat edeceksiniz Yahut da ben sizden Evvel vefat edeceğim. Ben bu ayrılığa nasıl dayanacağım?
Siz kıyamet günü Cennet’te Peygamberlerin zirvesinde olacaksınız, Ben ise kim bilir nerede Savrulup kalacağım?
Bunu hissettikçe beni bu, Gama ve hüzne sürüklüyor.
????????????
” İşte Efendimiz orada buyurdu ki: Sevban dedi; اَلْمَرْءُ مَعَ مَنْ اَحَبَّKişi sevdiğiyle beraberdir " ????????????
(Buhârî, Ede 96

Elhamdülillah Ne Büyük bir Müjde Ümmetlerine Rabbim Bizleride Bu Müjdeye Lâyık olanlardan Eylesin..
Ya Er-rahmanir-Rahim..
Amin
????????????????????????????????

Üst Alt