Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Sebep

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
3,661
Takım
Galatasaray
2011 yılını bu forumda farklı bir şekilde geçirmek istiyorum..
Yıllar evvel benzeri forumlarda yaptığımız gibi "Her Hafta 1 Kitap Okuyalım" şeklnde etkinliklerimiz vardı.. Aynısını bu forumda da yapsak nasıl olur acaba ?

Bu etkinliğe katılan her arkadaş okuduğu bir kitabı diğer bir arkadaşa tavsiye edecek ilgili arkadaş kitabı temin edemiyorsa kitabı tavsiye eden o kitabı bir şekilde arkadaşına ulaştıracak.. Böylece küçük kütüphanemizde yeni ve değerli kitaplar birikecek hemde kitap okumanın keyfine varacağız..

bu etkinliğe katılmak isteyenlerin farklı yorumları varsa lütfen yazsınlar.. Amacımız kitap okumak ve okutmak olsun..

yorumlarınızı bekliyorum..

Katre-i Matem

Men câle nâle.

Aldığı Beğeniler
49
Takım
Fenerbahçe
Yeni yıl devrimleri ile geliyor bakıyorumda :)
Güzel düşünülmüş ve site içi çok faideli olacak bir paylaşım bu.
Kültür ve bilgi depomuzu takıbasa doldururuz inşaALLAH.
Tavsiye konusunda üzerime düşeni yaparım kendi adıma ama paylaşıma gelince üzgünüm bir çok projeye sözüm ve rezervim var :)
Öncelikle katılımcı ve paylaşımcı olacak üyelerin sponsoru kim olacak ve kiminle iletişime geçecekler?

Okuma alışkanlığının aşılanarak üreten, düşünen, kitap okuma bilincine sahip bireylerin topluma kazandırılmasının sağlanması,için bu kitaplar kırsal kesimlerdeki okullara ulaştırılsa daha iyi olmaz mı?

Kitapların önemi konusunda toplumsal farkındalığın sağlanması,için çok ideal bir proje bu tebrikler.

Sebep

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
3,661
Takım
Galatasaray
Seneye bu vakitler Allah kaza bela vermezse ve ölmezsek yine buralarda olup 2011'in enleriyle ilgileniyor olacağız, en azından ben 5 yılı bu şekilde geçirdim :)

yeni yılda hayatımıza biraz renk katalım. forumda her türlü yazı ve yorumu okuyoruz. okumayı seven bir toplumuz buna inanıyorum.. [birşeyler okuyoruz en azından]

öncelikle bu proje şöyle uygulanacak: her hafta A üyesi diğer bir B üyesine, C üyesi D üyesine.... kitap tavsiye edecek.. ve bu her hafta üyelerin değişimi şeklinde olacak.. B üyesi öncelikle çevresinde o kitabı arayacak varsa eş dostta alıp okuyacak.. yok ise almaya çalışacak, kitabı bulamayınca kitabı tavsiye eden ona ulaştıracak..

sponsor bulmaya kadar varırsa bu iş, ki inşallah o kadar büyür bu proje o zaman çaresine bakarız.. öncelikle bu işin gönüllülerini tesbit edelim sonrasında "demokratik çözümler" buluruz :)

Katre-i Matem

Men câle nâle.

Aldığı Beğeniler
49
Takım
Fenerbahçe
Nacizane bir tavsiyede bulunmak isterim oundukça bitmeyen bir kitap Sadık Yalsızuçanlar'ın Anka isimli romanı Niyazi Mısri’yi anlatıyor.Kusursuz işleyen, sonu Yaratan’a çıkan, her anı tefekkür olan bilgelerin hayatının yanına, günümüzden bir insanın da bahsinin geçiyor olması, kitaplardaki bağlayıcı noktalardan biridir ve bu bağlaç bu kitapta fazlası ile var.

Sebep

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
3,661
Takım
Galatasaray
Nacizane bir tavsiyede bulunmak isterim oundukça bitmeyen bir kitap Sadık Yalsızuçanlar'ın Anka isimli romanı Niyazi Mısri’yi anlatıyor.Kusursuz işleyen, sonu Yaratan’a çıkan, her anı tefekkür olan bilgelerin hayatının yanına, günümüzden bir insanın da bahsinin geçiyor olması, kitaplardaki bağlayıcı noktalardan biridir ve bu bağlaç bu kitapta fazlası ile var.

Teşekkürler.. bu kitap tavsiyesini üzerime alıyorum :) en kısa zamanda alıp okuyacağım inşallah..

Katre-i Matem

Men câle nâle.

Aldığı Beğeniler
49
Takım
Fenerbahçe
Teşekkürler.. bu kitap tavsiyesini üzerime alıyorum :) en kısa zamanda alıp okuyacağım inşallah..

Sanırım katılımın iğreti derecede azlığından :) bu görev dağılımı sizli, bizli alınarak geçecek ne diyelim vira Bismillah.

Sebep

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
3,661
Takım
Galatasaray
Sanırım katılımın iğreti derecede azlığından :) bu görev dağılımı sizli, bizli alınarak geçecek ne diyelim vira Bismillah.

Üstadım ilk adım her daim çok önemli.. Önemli olan adımı atmak gerisi kendiliğinden gelecektir..

ve elimdeki kitap biter bitmez Sadık Yalsızuçanlar'ın Anka adlı kitabını okuyacağım altını çize çize..

kendi payıma kitapta altını çizdiğim,önemli gördüğüm satırlarını forumda açmış olduğum "Okuma Notları" sayfasında sizlerle paylaşacağım..

Vira Bismillah..

http://www.yenidendogus.net/guezel-soezler-ve-edebi-yazylar/36386-okuma-notlary.html

Katre-i Matem

Men câle nâle.

Aldığı Beğeniler
49
Takım
Fenerbahçe
Hımm böylelikle denetleme sistemide tarafınızdan kurulmuş yani :)
Haklısınız engeller adım attıkça aşılır ben de elimdeki kitaptan çıkmadan bir iktibas yapayım inşaALLAH.

Sebep

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
3,661
Takım
Galatasaray
Hımm böylelikle denetleme sistemide tarafınızdan kurulmuş yani :)
Haklısınız engeller adım attıkça aşılır ben de elimdeki kitaptan çıkmadan bir itibas yapayım inşaALLAH.

kendimi denetletmek de olabilir :) ama dileyen de oraya ekleyebilir yani..

Şuan için kitap önermiyorum ta ki elimdeki kitap bitene dek.. belki bu kitabı öneririm :)

Üst Alt