Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Rumeysa

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2,483
Takım
Galatasaray
cachyvol0la8qg.gif

Kıyamam o yalnızlığına, elinde hurma ağacından koparılmış bir dal ve sen gölgeleniyorsun bir ağacın altında,
ve o hurma dalıyla toprağa şekiller veriyorsun,
belki de doyamadığın anneni,hiç görmediğin babanı özlüyor düşünüyorsun,
başını kaldırsan sana sabahtan beri gölgelik eden,
gözcülük eden ve de serinlik veren bulutu farkedeceksin ama farkında değilsin, sadece rahip bahira farkında,
seni kervanda yalnız bırakanların aksine o seni çağırıyor, senin ne kadar farklı olduğunu gözleriyle görüyor ve abdülmüttalip'e diyor
"onu geri götür " diyor, " o geleceğin rahmeti "...

Anam babam sana feda olsun ya Muhammed (s.a.v),
Duha suresini her okuyuşumda ağlarım sana,ağlarım çokca,
" Seni yetim bulup da barındırmadık mı,Rabbin sana ne darıldı ne de yüz çevirdi,ahiret yurdu senin için daha hayırlı olacaktır,
o halde rabbini bolca an..." der yüce Allah (c.c), ve ben okur okur ağlarım senin sevdana ve benim sana olan sevdama...

Nefsimi elinde bulunduran Rabbime yemin olsun ki sana bid'at ettim ya Muhammed (s.a.v),
ey sevgililer sevgilisi altmış üç yıl nefes aldığın bu imtihan dünyasına öyle bir şeref verdin ki hala feyz alıyoruz ve özlüyoruz gül kokunu,
seninle konuşamasak da, yüzünü göremesek de, sesini duyamasak da senin yolunda yürüyoruz,
" Eşhedü en la ilahe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abduhu ve resuluhu " diyoruz...

Ey bizleri yaratan, yaşatan, rızıklandıran şanı yüce rabbim !
Sana şükürler olsun ki bizleri sana kul, Muhammed'e (s.a.v) ümmet eyledin,
Ey iki cihana server, Allah'a (c.c) resul olan peygamber ! şefaatini bizden esirgeme,bizlere havzından sular nasip eyle... Amin...

berfinn

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
allah razı olsun kardeşim harika bir paylaşımdı ;(

nebiullahın selamı üzerinde olsun

mabed

Bir_Katre

Aldığı Beğeniler
20
amin allah razı olsun..

FurkanCan

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6
Resulullah insanların en yumuşak huylusu, en yiğidi, en adili ve en namuslusu idi. O, insanların en cömerti idi. Allah'ın kendisine verdiklerinden hurma, arpa ne olursa olsun yalnız senelik yiyeceğini ayırırdı, geri kalanını Allah yolunda harcardı. Kendisinde bulunan bir şey istendiğinde verirdi.

O haya olarak da insanların en mükemmeliydi. Rabbi için kızar, şahsı için öfkelenmezdi.

Kendisi veya sahabeleri zarar görse bile hakkı uygulardı.

Allah Rasulü insanların en alçak gönüllüsü, lafı uzatmadan en beliğ konuşanı, en güler yüzlüsüydü. Dünya işlerinden hiçbir şey kendisini endişeye düşürmezdi.

Medine'nin öbür ucundaki hastaları ziyarete gider, güzel kokudan hoşlanır, pis kokulardan tiksinirdi. Fakirlerle oturur, yoksullarla yerdi. Kimseye kaba davranmazdı, kendisine özür beyan edenin özrünü kabul ederdi. Latife yapar idi ama hakkı söylerdi.

Mübah oyunları gördüğünde men etmezdi, hanımlarıyla yarış yapardı. Zavallıları yoksulluklarından dolayı horlamaz, zengine de varlığından dolayı saygı göstermezdi, onu da bunu da Allah'a eşit olarak çağırırdı. Allah Teala üstün huyu ve mükemmel siyaseti onda birleştirmişti...

Allah Teala ahlakın bütün güzelliklerini, iyi yolları, öncekilerin ve sonrakilerin başlarından geçmiş ve geçecek hadiselerin haberlerini, ahirette kurtuluşa ve saadete erdirecek hususları, dünyada gıpta edilip peşinden gidilecek ve gidilmeyecek herşeyi ona öğretmişti.

Allah Teala, onun buyruklarına itaat ve hareketlerinde kendisinin izinden gitmeye bizleri muvaffak kılsın

Onur

Geliştirici

Aldığı Beğeniler
4,846
Takım
Galatasaray
Anam babam sana feda olsun ya Muhammed (s.a.v),
Duha suresini her okuyuşumda ağlarım sana,ağlarım çokca,
" Seni yetim bulup da barındırmadık mı,Rabbin sana ne darıldı ne de yüz çevirdi,ahiret yurdu senin için daha hayırlı olacaktır,
o halde rabbini bolca an..." der yüce ALLAH (c.c), ve ben okur okur ağlarım senin sevdana ve benim sana olan sevdama...
Çok güzel..;)

Bayram

LA İLAHE İLALLAH

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
ORiJiNAL YAZARI : rumeysa

Ey iki cihana server, ALLAH'a (c.c) resul olan peygamber ! şefaatini bizden esirgeme,bizlere havzından sular nasip eyle... Amin...

Amin velhamdulillahi rabbilalemin.

Allah razı olsun çok güzel bir paylaşım.

MeLeK

Benim aşkım askı Verene!

Aldığı Beğeniler
49
Ey iki cihana server, ALLAH'a (c.c) resul olan peygamber ! şefaatini bizden esirgeme,bizlere havzından sular nasip eyle... Amin...

amın kı ne amın
Allah razı olsun ablammmmmmm dua ıle......

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
Nefsimi elinde bulunduran Rabbime yemin olsun ki sana bid'at ettim ya Muhammed (s.a.v),
ey sevgililer sevgilisi altmış üç yıl nefes aldığın bu imtihan dünyasına öyle bir şeref verdin ki hala feyz alıyoruz ve özlüyoruz gül kokunu,
seninle konuşamasak da, yüzünü göremesek de, sesini duyamasak da senin yolunda yürüyoruz,
" Eşhedü en la ilahe illALLAH ve eşhedü enne Muhammeden abduhu ve resuluhu " diyoruz...

YÜCE RABBİM bizleri onun sünnetini en güzel şekilde tatbik edip,onunla kevser havuzunda beraber olanlardan eylesin..AMİN.

MeLeK

Benim aşkım askı Verene!

Aldığı Beğeniler
49
Ya ResulAllah....
senin yolunda giden yollara kurban olayım
sana müştak kalplere bir katrede ben olayım
zatına tuğyan eden bahtsız taş yüreklere
Allah deyip inen bir tokatta ben olayım..

Ya HabibAllah....
şirk-âlud yüreklere üflediğin bir nefeste ben olayım
küfran-ı nimete söylediğin bir kelamda ben olayım
biliriz ki müsebbih kullar selamete erecek
ehl-i sükürlere şefaatçi olduğun bir kıtmirde ben olayım

Ya ResulAllah....
mehpeyker simana bakan bir çift gözde ben olayım
sana musahhar bir mahzun gönülde ben olayım
taifte atılırken sana şuvazlarda yanacak taşların
sana değmemesi için seni koruyan bir libasta ben olayım

Ya HabibAllah....
aşkın ile meczup bir abd da ben olayım
yalnız sana hasret olup yalnız seninle dolayım
seni remz eden o nazenin kırmızı gülde
sana dokunmak seni hissetmek için bir dikende ben olayım..

Üst Alt