Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

seylan_54

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,393
Benim sizlere sormak istediğim soru "kıyamet öncesinde Hz. İsa'nın yeryüzüne inip inmeyeceği" konusundadır.

Kıyametten önce Hz. İsa'nın yeryüzüne ineceği ve ona biat etmeyenlerin cehenneme gideceği öğretildi bizlere yıllarca. Ancak son dönemlerde bazı ilahiyatçıların Hz. İsa'ın kıyametten önce yeryüzüne inmeyeceği konusundaki görüşleri bana mantıklı geldi. Açıkçası ikilemde kalmış durumdayım. Konu hakkında sizlerin bilgileri nelerdir?

Hz. İsa'nın yeryüzüne ineceğine dair internette ve birçok din kitaplarında yer verildiğini görebiliriz. Bu nedenle bunları tekrar yazmıyorum.

İnmeyeceğine dair görüşleri sizlere sunuyorum.

1- Hz. İsa'nın yeryüzüne ineceğine dair Kur'an-ı Kerim de açık bir hüküm bulunmaması. (Dolaylı hükümler var ancak bu hükümlerde yer alan atıfların hedefi Hz. İsa değil, Kur'an-ı Kerim'in kendisinin de olabileceği). Eğer yeryüzüne bir peygamber inecekse bu peygamberin Hz. İsa değil, Hz. Muhammet (s.a.v) olacağı.

2- Hz. İsa yeryüzüne iner ise Peygamberimizin artık son peygamber olmayacağı. Bu nedenle böyle bir şeyin mümkün olamayacağı.

3- Hz. İsa'nın yeryüzüne inişi ile ilgili bilgilerin Hristiyanlıkta yer aldığı. Hristiyanlıktaki ritüellerin kasıtlı veya sehven İslamiyet'e geçtiği yada geçirildiği.

4- Hz. İsa'nın yeryüzüne ineceğine ilişkin bilgilerin açık bir şekilde hadislerde yer aldığı; ancak bu hadislerin sahih hadisler olmadığı. Hadislerin bir kısmının Hristiyanlık inanışlarından oluşturularak İslamiyete geçtiği.

Bu konuda kesin olmamakla birlikte kesine kayın bilgisi, duyumu olan kardeşlerimizde cevap bekliyorum.

Katre-i Matem

Men câle nâle.

Aldığı Beğeniler
49
Takım
Fenerbahçe
Efendim öncelikle şunu belirteyim İslam akıl değil nakil dinidir.
Bilinir ki Mesih ve Mehdi meselesi birçok ilahiyatçı musveddeleri tarafından reddedilmektedir.
Bunun sebebi bu hadislerin olmayışından değil o kişilerin itikadi yönelerine vehhabi itikadının bulaşmış olmasındandır.
İtikadi hususlarda hele hele imana tealluk eden mevzularda köşe başlarını tutmuş ne idüğü belli olmayan itikadi selefini bilmediğimiz kişilerin yorumlarına fazlada ehemmiyet vermeyin.
Kalkıp hiçbir mesnede dayanmadan açıklamalar hakkında mantığıma yakın düşüyor demek talihsizlik olur.
Üstadın dediği gibi:Gözüm, aklım, fikrim var deme hepsini öldür!
Sana çöl gibi gelen, O göl diyorsa göldür...
Burda her müslümanda olması gereken teslimiyet vurgulanmış,müslüman kelime anlamıyla teslim olmuş demektir zaten yani kendini,aklını fikrini düşüncelerini ruhunu tam manasiyle Allah’a vermiş ,O’nun emirleri doğrultusunda hareket eden ve fikirlerini ,aklını bu emirlere göre kullanan insan demek.Üstad bu bağlılığı ne güzel ifade etmiş,gözüm aklım fikrim deme hepsini öldür ,sana çöl gibi gelen o göl diyorsa göldür.Bu bağlılığı elde etmemiz lazım.
Elbette ki gerçeği araştıracağız ama çöplükte değil!
Bu hususta yazılacak çok şeyler olmakla bareber ben size ehl-i sünnet vel cemaat itikadinin önderlerinden Cübbeli Ahmet Hocaefendinin sohbetlerini kitaplarını tavsiye ederim.
Bu hususta Nuzul-i Mesih diye bir kitap neşretmiştir.
Gerçekten sorularınıza tatmin mahiyetinde cevaplar arıyorsanız bu kitabı temin etmenizi nacizane kardeşiniz olarak şiddetle tavsiye ederim.
Göreceksiniz aklınıza takılan tüm sorular teker teker çözülecek, belkide bu hususta siz de başkalarına ışık tutacaksınız.
İlgili konu hakkında yeterli olmayacağı kanısıyla beraber birkaç video paylaşacağım.
Selam ile.

Katre-i Matem

Men câle nâle.

Aldığı Beğeniler
49
Takım
Fenerbahçe
Son videoyu özellikle dikkatle dinlemenizi istirham ederim.Şumulünü kapsıyor.

seylan_54

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,393
Katre-i Matem Hanım, öncelikle soruma vermiş olduğunuz cevap ve konuyu açıklamaya çalışan paylaşımlarınız için teşekkür ederim.

Size cevap yazarken defalarca yazdım sildim. En sonunda hiç açıklama yapmadan size bu cevabı yazmayı uygun gördüm: "Ben cevabımı Kur'an-ı Kerim ışığında akıl yoluyla buldum."

Katkılarınız için teşekkürler. Allah razı olsun..

Katre-i Matem

Men câle nâle.

Aldığı Beğeniler
49
Takım
Fenerbahçe
Katre-i Matem Hanım, öncelikle soruma vermiş olduğunuz cevap ve konuyu açıklamaya çalışan paylaşımlarınız için teşekkür ederim.

Size cevap yazarken defalarca yazdım sildim. En sonunda hiç açıklama yapmadan size bu cevabı yazmayı uygun gördüm: "Ben cevabımı Kur'an-ı Kerim ışığında akıl yoluyla buldum."

Katkılarınız için teşekkürler. Allah razı olsun..

Efendim ben konuya açıklama getirme adına birşey yazmış değilim,
aksi olsa idi akıl ile yolu birledim cümlesini yazmış olmazdınız.
Sadece şahsi fikrimi yazdım konuya binaen, edille- şeriyye çerçevesi ışığında hiçbir yorum yazmış değilim.
Umarım Kur-an rehberliğinde "evraka" dedirten cevabınız doyurucu olmuştur.
Akıl bu belli mi olur ucundan bucağından bir fikir çatlağı bulur ise,orayı visvas yuvası yapar.

Üst Alt