Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Cabir_

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
A'raf Suresi 187. Ne zaman gelip çatacak diye kıyamet saatini soruyorlar sana. De ki: "Ona ilişkin bilgi Rabbim katındadır. Onu, vakti geldiğinde belirginleştirecek olan yalnız O'dur. Göklere de yere de ağır gelmiştir o. O size ansızın gelecektir, başka değil." Sen onu iyice biliyormuşsun gibi sana soruyorlar. De ki: "O'na ilişkin bilgi Allah katındadır, fakat insanların çokları bilmiyorlar."

Yusuf Suresi 107. Peki onlar, Allah'ın azabından bir sarıp sarmalayanın gelmesinden yahut hiç farkında olmadıkları bir sırada kıyametin ansızın tepelerine inmesinden emin mi bulunuyorlar?

Hac Suresi 55. İnkâr edenler ise kıyamet ansızın başlarına patlayıncaya kadar, yahut kısır bir günün azabı kendilerine gelip çatıncaya kadar, o Kur'an'dan yana kuşku içinde olmaya devam edecekler.

Lokman Suresi 34. O kıyamet saatine ilişkin bilgi Allah katındadır. Yağmuru O yağdırır. O, rahimlerde olanı da bilir. Hiçbir benlik yarın ne kazanacağını bilmez. Ve hiçbir kimse hangi yerde öleceğini bilmez. Allah Alîm'dir, Habîr'dir.

Ahzab Suresi 63. İnsanlar sana kıyametin saatinden soruyorlar. De ki: "Ona ilişkin bilgi Allah katındadır." Ne bilirsin, belki de o saat yakındır!

Fussilet Suresi 47. kıyamet saatine ilişkin bilgi, Allah'a bırakılır. Onun ilmi dışında ne meyveler kabuğundan çıkar ne de bir dişi gebe kalır veya doğurur. "Ortaklarım nerede?" diye seslendiği gün, şöyle diyeceklerdir: "Bizden hiçbir tanık olmadığını sana arz ederiz."

Şura Suresi 17. Gerçeğe ilişkin Kitap'ı ve adalet ölçüsünü indiren o Allah'tır. Nereden bileceksin, belki de kıyamet saati çok yakındır.

Şura Suresi 18. Ona inanmayanlar onun çabucak gelmesini isterler. İman ederlerse ondan ürperirler ve bilirler ki o haktır. Dikkat edin, kıyamet saati hakkında tartışıp duranlar, geri dönüşü olmayan bir sapıklığı tam içindedirler.

Zühruf Suresi 85. Göklerin, yerin ve bunlar arasındakilerin mülkü/yönetimi kendine ait olan o Allah'ın şanı yücedir. kıyamet saatine ilişkin bilgi O'nun katındadır. Siz de O'na döndürüleceksiniz.

Muhammed Suresi 18. kıyametin ansızın tepelerine inmesinden başka neyi bekliyorlar? Onun belirtileri zaten gelmiştir. O onlara gelip çatınca, ibret almaları neye yarar?!

Değerli kardeşlerim: Yukarıdaki ayetlerden de anlaşıldığına göre kıyamet hakkında Allahın bize bildirmiş olduğu bilgiler sadece bunlardır.Bu bilgilerin dışında peygamberler de dahil olmak üzere, hiç bir kimsenin bundan fazlasını bilme imkan ve ihtimali yoktur.

Zira Allahın kitabındaki anlatılanlar sadece bundan ibarettir. Vahyin eksikliği söz konusu olamayacağına göre, bunun dışında bilgi verilen kaynak kime ait olursa olsun, Hatta alametleriyle ilgili bir takım açıklamaları hadis adı altında peygambere isnat edilmiş olsa bile yinede Kur'ana muhalif olması sebebiyle uydurmadır.

İsterseniz bu gaybi olay ve buna benzer diğer gaybi olaylar hakkında peygamberin bilgilerinin gerçekten var olup olmadığını Allahın kitabından öğrenelim. Biz bu bilgilerin aksini iddia edenlere inanırsak bu defa Allaha ve rasulüne iftira atmış olmaktan sakınmalıyız.Şimdi Vahye kulak vererek bu meselenin özünü kendisinde asla şüphe olmayan kitabımızdan öğrenelim.

Maide Suresi 109. Allah, resulleri bir araya getireceği gün şöyle der: "Size ne cevap verildi?" Şöyle derler: "Hiçbir bilgimiz yok. gaybları en iyi biçimde bilen sensin, sen!"

'am Suresi 50. Onlara şunu söyle: "Ben size Allah'ın hazineleri yanımdadır demiyorum. gaybı da bilmem ben! Size ben bir meleğim de demiyorum. Yalnız bana vahyedilene uyarım ben!" Sor onlara: "Körle gören bir olur mu? Hâlâ düşünmüyor musunuz?"

En'am Suresi 59. gaybın anahtarları O'nun yanındadır; onları O'ndan başkası bilmez. O, karada ve denizde olanı da bilir. O'nun bilgisi dışında bir yaprak bile düşmez. Toprağın karanlıklarındaki bir dâne, yaş ve kuru her şey apaçık bir Kitap'ın içindedir.

A'raf Suresi 188. De ki: "Ben kendi nefsime, Allah'ın dilediğinden başka ne bir yarar sağlayabilirim ne de bir zarar verebilirim. Eğer gaybı bilseydim elbette daha çok hayır yapardım. Ama bana kötülük dokunmamıştır bile. Ben, inanan bir topluluk için bir uyarıcı ve müjdeciden başkası değilim."

Yunus Suresi 20. Şöyle derler: "Ona Rabbinden bir mucize indirilseydi ya!" De ki: "gayb, Allah'ın tekelinde. Hadi bekleyin; sizinle birlikte ben de bekleyenlerdenim."

Hud Suresi 31. "Ben size demiyorum ki, Allah'ın hazineleri benim yanımdadır. Ben gaybı bilmem. Ben bir meleğim de demiyorum. Ama gözlerinizin horlayarak baktığı kişiler için, 'Allah bunlara hiçbir hayır vermeyecek' diyemem. Onların benliklerinde neyin saklı olduğunu Allah daha iyi bilir. Başka türlü davranırsam kesinlikle zalimlerden olurum."

Hud Suresi 49. İşte bunlar, sana vahyetmekte olduğumuz gayb haberlerindendir. Bundan önce onları sen de bilmiyordun, toplumun da... Artık sabırlı ol! Sonuç, takvaya sarılanlarındır.

Nahl Suresi 77. Göklerin ve yerin gaybı Allah'ındır. O saate/dünyanın sonuna ilişkin emirse bir göz açıp yummak gibi, hatta ondan da yakındır. Allah her şeye kadirdir.

Neml Suresi 65. De ki: "Göklerde ve yerde, Allah'tan başka hiç kimse gaybı bilmez. Ne zaman dirileceklerini de bilmezler."

Tur Suresi 41. Yoksa gayb yanlarında da yazıp duruyorlar mı?

in Suresi 26. gaybı bilendir O. gaybı konusunda hiç kimseyi yardımcı yapmıyor.

Artık bu kuanî gerçekler ortada iken Kimse kalkıp peygamberin kıyamet alametleri saydığını iddia edemez. Eğer ederse durumunu kendisi bir daha gözden geçirsin ki bununla nereye varmak istediğinin kritiğini yapsın.

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
HAŞA VE KELLA KİM O RESULE BÖYLE BİR ŞEY İSNAT EDEBİLİRKİ

O mubareğin öyle bir iddiası zaten olmamıştır ...bizim bilgilerimizde bu doğrultutadır..PEYGAMBERİMİZ S.A.V hiç bir zaman kıyamet hakkında bir şey dememiştir ancak buyuruduğu alametleridir... kendiside defalarca gaybı ancak ALLAH cc bilir RABBİM bana ne bildirdiyse ben ancak onu söylerim yanıtı olmuştur ...

MuhacirEnsar

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
40
Takım
Fenerbahçe
ORiJiNAL YAZARI : fzehra

O mubareğin öyle bir iddiası zaten olmamıştır ...bizim bilgilerimizde bu doğrultutadır..PEYGAMBERİMİZ S.A.V hiç bir zaman kıyamet hakkında bir şey dememiştir ancak buyuruduğu alametleridir... kendiside defalarca gaybı ancak Allah cc bilir RABBİM bana ne bildirdiyse ben ancak onu söylerim yanıtı olmuştur ...

Cabir_

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
ORiJiNAL YAZARI : fzehra

O mubareğin öyle bir iddiası zaten olmamıştır ...bizim bilgilerimizde bu doğrultutadır..PEYGAMBERİMİZ S.A.V hiç bir zaman kıyamet hakkında bir şey dememiştir ancak buyuruduğu alametleridir... kendiside defalarca gaybı ancak Allah cc bilir RABBİM bana ne bildirdiyse ben ancak onu söylerim yanıtı olmuştur ...

Kıymetli kardeşim Eğer kıyamet alametleri hakkındaki yazılara baktıysanız orada bir çok alametlerini peygamberimizin bildiği iddia edilmektedir. Nitekim sizde alametlerini söylediğini yazmışsınız. Ansızın gelecek bir kıyametin alametini peygamber nasıl bilecek. Kur'anın bize verdiği bilgiler bunun tam tersini söylemektedir.Alametler bilindiği ve belirdiği zaman bu sır ortaya çıkmış olmaz mı, ansızın kelimesinin ifade ettiği manayı iyice düşünmek zorundayız.Aksi takdirde karanlık kuyuya taş atmaktan başka birşey yapmış olmayız.

Eğer iddia edildiği gibi Allah peygamberine kıyamet alametlerini bildirmiş olsaydı bunun kur'anda mutlaka yer alması gerekirdi. Çünkü Allah, peygamberin gönlünden geçip dışarıya belli etmediği kölesi zeydin eşi Zeyneb hakkındaki düşüncelerine, Bir kadının peygamberimize kocasının ziharı hakkındaki şikayetini kimse bilmemesine rağmen açıklaması, Yine Eşlerinden birine verdiği sırları mahrem bir konu olmasına rağmen o sırları başkalarına açıklayan eşinin durumunu, hatta peygamberimizin ona açıkladığı sırların bir kısmını söylediğini(belki mahcup etmemek için) dahi adeta deşifre edercesine açıklayan Allah, Peygamberin evine yemeğe gelipte izinsiz (buyur edilmeden) içeri girenlerin durumunu ve yemekten sonra hemen kalkmayıp sohbete dalmaları sebebiyle rasulullahın bundan rahatsız olmasına rağmen onlara söyleyemeyişine varana kadar kalbi meseleleri( Ahzab, Mücadele, Tahrim ) surelende açıklarken Kıyamet alametlerini Kuranın dışında ayrı bir bilgi olarak mı verdi dersiniz Asla. Bakın rabbimize kulak vererek peygamberimizin alametler ile ilgili bir şeyin bilmediğini anlatan ayeti görelim.

A'raf Suresi 187. Ne zaman gelip çatacak diye kıyamet saatini soruyorlar sana. De ki: "Ona ilişkin bilgi Rabbim katındadır. Onu, vakti geldiğinde belirginleştirecek olan yalnız O'dur. Göklere de yere de ağır gelmiştir o. O size ansızın gelecektir, başka değil." Sen onu iyice biliyormuşsun gibi sana soruyorlar. De ki: "O'na ilişkin bilgi Allah katındadır, fakat insanların çokları bilmiyorlar."

Buradan iyice bilmese de bir takım alametlerini bilebilir mantığı çıkmaz. Çünkü mealleri incelerseniz bu ifade '' sanki sen onlardan daha iyi biliyormuşsun gibi sana soruyorlar şekilinde vediğer buna yakın anlamlarda izah edilmeye çalışılmıştır. Buna rağmen ısrarla alametleri bildiğini iddia eden kardeşlerimize şu ayetleri iyice incelemelerini tavsiye ederim.

En'am Suresi 38. Yeryüzünde debelenen hiçbir canlı, iki kanadıyla uçan hiçbir kuş istisna olmamak üzere hepsi sizin gibi ümmetlerdir/topluluklardır. Biz bu Kitap'ta, herhangi birşeyi ne eksik bıraktık ne fazla yaptık. Onlar, sonunda Rableri önünde haşredilirler.

Maide Suresi 67. Ey resul! Rabbinden sana indirileni tebliğ et. Eğer bunu yapmazsan onun verdiği peygamberlik görevini yerine getirmemiş olursun. Allah seni insanlardan korur. Allah, küfre batmış topluluğa kılavuzluk etmez.

Peygamberin Herhangi Dini Bir Öğreti Ortaya Koyması Yasaklanmıştır

44. O bize bazı sözler yakıştırsa,

45. Biz onu kuvvetle yakalar,

46. Sonra, ondan vahyi keserdik.

47. Ve sizden kimse de buna engel olamazdı.

48. Kuşkusuz bu, erdemliler için bir hatırlatmadır.

Üst Alt