Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

alperen98

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
KIYAMETE KADAR TESIRLI BIR TEDAVI

Büyük mutasavvıf Bayezid-i Bistamî hazretleri, bir gün tımarhanenin önünden geçiyordu. Tımarhane hizmetçisinin tokmakla bir şeyler dövdü ünü görüp:
"-Ne yapıyorsun?" diye sordu. Hizmetçi:
"-Burası tımarhanedir. Delilere ilaç yapıyorum." dedi. Bayezid-i Bistamî hazretleri:
"-Benim hastalı ıma da bir ilaç tavsiye eder misin?" diye sordu. Hizmetçi
"-Hastalı ını söyle." deyince Beyazid:
"-Benim hastalı ım günah hastalı ı... Çok günah işliyorum." dedi. Hizmetçi:
"-Ben günah hastalı ından anlamam... Ben delilere ilaç hazırlıyorum." diye cevap verdi.
Tam bu sırada tımarhanenin parmaklı ının arasından konuşulanları duyan bir deli (!), Bayezid-i Bistamî hazretlerine:
"-Gel dede, gel, senin hastalı ının çaresini ben söyleyeyim." diye seslendi.
Bayezid-i Bistamî hazretleri, delinin yanına sokularak:
"-Söyle bakalım, benim derdime çare nedir?" dedi. Deli şu ilacı tavsiye etti:
"-Tevbe köküyle isti far yapra ını karıştır... Kalp havanında tevhid tokma ı ile döv, insaf ele inden geçir, göz yaşıyla yo ur, aşk fırınında pişir... Akşam-sabah bol miktarda ye.. O zaman göreceksin, senin hastalı ından eser kalmaz!.." dedi.
Bu güzel ilacı ö renen Bayezid hazretleri:
"-Hey gidi dünya, hey! Demek seni de deli diye, buraya getirmişler!" deyip oradan ayrıldı.
Bu, her devirde günah hastalı ına yakalananlara tavsiye olunmaya de er bir ilaçtır.

silaucan

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
7
Tevbe köküyle istigfar yapragını karıştır... Kalp havanında tevhid tokmagı ile döv, insaf eleginden geçir, göz yaşıyla yogur, aşk fırınında pişir... Akşam-sabah bol miktarda ye.. O zaman göreceksin, senin hastalıgından eser kalmaz!.."
Gerçekten hastalı ın ilacı bu,Mevlam hepimize bu ilaçtan faydalanmayı nasip etsin(amin)

KIRIKMIZRAP

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
Takım
Galatasaray
Ellerine Saglık Alperen. Hakikaten Efendimizin dedigi gibi: Dininizden dolayı size deli denilmedigi müddetçe kamil iman etmiş sayılmazsınız.

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
ellerine saglık kardeşim

ALLAH CC razi olsun

hakikaten çok güzel bir ilaç RABBİM AMİL olmayı nasip etsin

Üst Alt