Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

buket

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
PEŞİN PEŞİN SÖYLİYİM ANILAR BANA AİT DEĞİL :D :D :D
-----------------------------------------------------------------------------

Komik anılar II.

Ben büyük bir markette promosyon elemanlığı yapıyodum benim işim müşterilerle ilgilenmek yani bütün gün hoşgeldiz yardımcı olmamı istermisiniz diye diye artık konuşurken zorluk çekiyordum ve bi akşam evime dönmek için minibüse bindim ve kapı yanına oturdum dalgınlıkla ilk bine müşteriye malum HOŞGELDİNİZ YARDIMCI OLMAMI İSTERMİSİNİZ dedim ben bir şaşkınım!

Küçükken koyu fenerbahçeli, koyu galatasaraylı tabirlerini
takımların renklerinin koyusunu-açığını sevmek zannederdim... Utanıyorum kendimden...

İlkokul 5. sınıfta yazılı yapıyorduk. Öğretmen adınızı, soyadınızı,vs. yazmayı unutmayın dedi. Ben de o anda arkadaşın kağıdına bakıyodum. Benim kağıda arkadaşın ismini yazmışım

Bu gün odada gizlice sigara içerken birden odaya babam girdi. Sigarayı korkudan babamın odada asılı ceketinin cebine attım. Babam da hiç bir şeyin farkına varamayıp ceketini giydi. Gerisini siz düşünün. Pencereden izledim. babam dışarı çıktı ve ceket birden alev almaya başladı. Öylle bir duman çıktı ki babamın sakalları falan tutuştu yani.

Kaldırım Mühendisini kaldırımları yapan biri olduğunu zanneden başka şaşkın var mıdır acaba?Evet ben gerçekten bir şaşkınım.

Ben bi şaşkınım cunku kucuklugumden beri ucaktan atlarsam bulutlarin beni yastik goreviyle tutacagini sanardim. Tabi gerceklerle yuzlestigimde 14 yasindaydim. ( nasıl yani, uçaktan mı atladın?) Tuhaf olan neden o yasa kadar birine sormayi akil edemedim?

Zerrin Özer'in " Gönül" şarkısında " yediğin darbelere bak" lafını " yediğin nanelere bak" diye anlayan bi tek ben miyim acaba? Üstelik arkadaşlara şarkıyı bu şekilde yorumladım.

Abim eve geç kalmıştı cep telefonuda kapalıydı annem çıldırmak üzereydi. ''arayın şu çocuğu eve gelsin '' diye bağırıyodu... Ben de anneme telefonun kapalı olduğunu söyledim... annemin verdiği cevap üzerine dumur oldum... "O zaman mesaj çekin de telefonunu açsın"

Bir gün sokakta top oynuyorduk çok susadım ve eve geldim önüme çıkan ilk suyu içecektim mutfakta ufak pet şişe gördüm hemen kafama diktim ama içindekinin su değil de artık bir zeytin yağı olduğunu anladım bu ilk şaşkınlığım buda yetmez miş gibi ağızıma sabunu sokup ağızımı yıkadım

Annanem evde okul gömleğimi ütülerken ezan okundu günaha girmeyim diye başlamış namaz kılmaya. Tabi bu arada benim gömlek MAFİŞ. Başka gömleğim olmadığı için ertesi gün mecburen o gömlekle okula gitmek zorunda kaldım. Arkadaşlar kendi aralarında para toplayıp gömlek almışlar ÇOK REZİL OLMUŞTUM. AH ANANEM YAKMIŞTIN BENİM GİBİ DELİKANLIYI!

Cumartesi günü okula gitmek için sabahın köründe kalkıp hazırlanan başka bir şaşkın var mıdır? Evet ben bi rşaşkınım. Hem de süzme bir şaşkın.

Küçükken ne zaman aynada kendimi görsem, kendi kendime konuşmaya başlıyomuşum. Herhalde karşımdakinin bi başkası olduğunu sanıyordum...

Ya ben de arkadasım adına yazıcam. Bi gun evdeyız arkadaslarla. Bızım arkadaşa "su ısıtıcısına su doldur da ocagına koy" dedım. Bızımkısı geldı "koydum" dedı. Mutfaga gırdım, bır baktım ki su ısıtıcısını kendi ocagı yerıne aygaza koymus tabı ısıtıcı sızlere omur. Plastik erıyıvermıs. aLLaH aKıL VeRSiN Ne DiYiM!!!

Geçen gün arkadaşımla dolmuşa bindik. Telefonuna polifonik bir melodi yüklemiş. Bana dinletmek istedi. Dinlerken arkadan bir ses "şöför abi şu müzigin hastasıyım biraz sesini aç" dedi. Arkadaşla gülmekten öldük....

Geçen sene çıktığımla beraber cafeye gitmiştik. Ben bir kahve, o da çay istemişti. İçeçeklerimiz geldi ve bana bir soru sordu "çayla kahveyi ayırt edebilir misin" diye. Ben de "ne var bunda" dedim. O da bana "o zaman elindekinin de çay olduğunu biliyorsundur herhalde" dedi. Bütün kaynar sular başımdan aşağıya dökülmüştü

Çok sevdigim canim annem ABD'nin Afganistan'a saldirdigi gun beni aradi ve maalesef cok talihsizce bir laf etti: "evladim savas cikmis, eve git de ablani koru." Ama benim canim anacim, bizim evin arka balkonu Afganistan'a bakmiyo ki!

Dün akşam berberdeyken elektirikler kesildi.Sakal traşı yarım kalan bir amcam acelesi olduğunu söyledi.Tabi hemen bir çözüm yolu aranmaya başlandı.Sonuçta zeki bir berber cep telefonunun ışığıyla yapabileceğini söyledi.Tam tıraşa yeniden başlanmışken telefonun şarjı bitmesin mi! Berber oğlum şarj aletini getir bakayım diyince herkes koptu tabi

Bir gün otostopla şehir dışındaki okulumuzdan şehre dönmek için iki arkadaş bir arabaya bindik. Adam acemice kullanıyordu arabayı. Bi ara içinde bulunduğumuz araba sol şeritten giderken sağımızdan bir araba bizi geçerken bizim şöför: 'nere gidiyon lan... dedi geçen arabaya. O sırada bizim arkadaş da 'şehir merkezine gidiyoz abi" dedi ve ben gülme krizi geçirdim.

Bilgisayarcıya bilgisayarımı upgrade etmesi için götürmüştük. Biz bilgisayarcıdaykene de elektrikler kesildi. o karanlık ortamda, orda çalışan abiye -yeni windows da kurucaktınız dedim. Adam suratıma garip garip baktı. Neden sonra anladım ki, karşımda iki saat dert anlattığım adam bilgisayar teknisyeni değil, tüpü değiştirmeye gelen tüpçüymüş. Yerin dibine geçmiştim.

Ortaokuldayız iş-teknik dersinden sınav vardı.soruları yan sınıftan aldık ezberliyoruz.ilk soru ''elektrik nedir?'' arkadaşım geldi bana sordu, benimde esprili kişiliğim üzerimde yaa başladım ''elle tutulmayan gözle görülmeyen dokunulduğu zaman cin gibi çarpan şeye elektrik denir''gitti bu sonra.
Sınava girdik sonuçlar açıklandı herkes 100 almış bu 90 almış.Yana yakıla geldi biz işin aslı nedir diye düşünürken anladık tabi elektriği söylediğim gibi yazmış.
Aramızda geçen konuşma:
-nee öylemi yazdın?
-eveeet
-nasıl yani ''cin gibi'' de yazdın mı?
-niye yazim saf mıyım ben.

Soğuk bir istanbul akşamıydı.Taksim'den Beşiktaşa gidecektim. Dolmuşa bindim. Benden hemen sonra da saçları epey uzun arkadan bağlanmış, şu klasik rakçı tiplerden bir erkek bindi. Neyse yola koyulduk ve tabi ücret ödeme faslı başladı. Bu uzun saçlı gencimizin hemen arkasında yaşı 70-80 arası bir hanım teyze bizim bu gencin omzuna dokundu ''Kızım şu parayı şoföre uzatıver'' dedi. Bizimkisi biraz da sert bir ses tonuyla ''Ben kız değilim teyze'' dedi. Kadıncağızın kulakları duymuyor. Bizimkisi daha da sert şekilde ben kız değilim diye bağırdı ve sinirli bir şekilde önüne döndü. Hemen arkasından duyduklarım ise şoför dahil herkesi gülmekten öldü:''vah vaah evladım genç yaşta dul mu kaldın''

Bir yakınımızın düğünü vardı ve cümbür cemaat oraya gitmiştik.Düğün lüx bir oteldeydi.Biz yerimizre oturduktan biraz sonra bir garson kız geldi sıaryla hepimize hosgeldiniz ne alırsınız diye sordu.Sıra babaanneme gelmisti. Kız hosgeldiniz der demez babaannem kıza sarıldı ve: SİZ DE HOŞGELDİNİZ, ANNENLER NERDE?

Babamın isi dolayısıyla yurtdısından; Azerbaycan'dan bi misafirleri gelmis. Kadın bi yere gitmek icin halk otobüsüne biniyo. İnecegi yer gelmis. Azericede "inmek" "dusme"k demekmis. Kadın dugmeye basmak yerine duragı gelince ''sofor bey dusecem diye baarıyo'' sofor de ''sıkı tut dusmessin!'' diye bağırıyo buna. Bu diyalog israrla 2-3 kere devam ediyo...

daha var, ama sonra!!!

SELAM VE DUA İLE İNŞ...

Üst Alt