Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Gülyüzlüm

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
63
Takım
Galatasaray
KÖPEKLERDE BULUNAN 10 GÜZEL AHLAK
"Ruhu-l Beyan Tefsiri"nde köpek'de on güzel ahlak olduğu beyan ediliyor.

1-SADAKAT:Köpek sahibini terketmez.Kovsa da bırakmaz,küsmez.Hizmet eder.

2-KANAAT:Ne verilirse razı olur.Sofraya sokulmaz,bulduğu ile iktifa eder.Yerine biri gelse onu oradan kovmaz.

3-TEVAZU:Yattığı ve gezdiği yer alelade yerlerdir.Kendi için yüksek yer aramaz.Ne yedirilirse yer.

4-TEVEKKÜL:Yarını düşünmez,yerini yermez,erzak biriktirmez.

5-TESLİMİYET:Sahibini bırakmazDövse de ayağını kırsa dayine çağırınca gelir,teslimiyet gösterir.İyilik edeni bilir ve unutmaz.

6-ZÜHD:
Kendisini umumi zuhurata bırakmıştır.Gelecek için bir düşüncesi,hazırlığı ve esaslı bir bakımı yoktur.

7-MİSKİNLİK:Her yeri dolaşır.Bir şey verilirse alır,verilmezse bakar geçer.Kendisine dokunmazlarsa bir şey yapmaz,yoluna gider.

8-UYANIKLIK:Çok az uyur.Şehirlerin,köylerin,sokakların gece bekçisidir.Hırsızları tanır,haber verir.Evleri,bağları,bahçeleri,sürüleri korur.

9-İSTİĞNA:Çekingendir.Başkalarının nasibine tecavüz etmez,sofraya sokulmaz,kabları bulaştırmaz.

10-EDEB:Köpek,haddini bilir.İnsanlar arasında ve hayvan cinsleri içinde,insanlara en çok hizmet edendir.Emredilen işi tutar.Terbiyeyi kabul eder,terbiye edildiği zaman,tam bir liyakatla,çok büyük işler görür.

----Sizce köpeklerde bulunan bu özelliklerin insanlardada bulunması gerekmez mi?

Bir köpekten bile öğrenebileceğimiz ne kadar çok şey var öyle değil mi?
alıntı
kucuk1113480683boxer_3.jpg

@Cihan**

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
9
Takım
Beşiktaş
ALLAH'im sen nelere kadirsin ..

Tesekurler paylasiminiz icin..

dilsitan

Ya HaY

Aldığı Beğeniler
9,655
Takım
Galatasaray
emegine saglik canm
tesekürler

*_NaZLı_*

(*_BABASININ_KIZI_*)

Aldığı Beğeniler
2,357
Takım
Diğer
Paylaşım için TeşekkürLer...
Kelplerle ilgili 1 sene önce bir olay olmuştu bizim bahçede,2 tane kelpimiz vardı birbiriyle serbest kaldıklarında sürekli boğuşuyolar ve birbirlerine her seferinde zarar veriyolardı,bi keresinde iyice birbirine kitlendiler ayıramadık,zabıtayı fln çağırdık 2 sinide götürdüler bakım evine (:
aradan zamn geçti büyük olan ölmüş :D sizlere ömür :D diğeri 1 seneden sonra 2 gün önce gece yarısı bahçeye geldi :) Hiç değişmemiş bizden birisi dışarıya çıkınca hemen yanına geliyor sevilmesini istiyor :hihi: Çok sadık ve akıllı (:
Kelpleri asla sevmezdim ama artık seviyorum (:

Gülyüzlüm

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
63
Takım
Galatasaray
rica ederim
yorumlarınız için ben teşekkür ederim

ilminur

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
128
Takım
Fenerbahçe
Çok hoştu şaşırdım resmen emeğine sağlık..

Deli-Divane

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Takım
Fenerbahçe
kopekleri zaten çok severdim bu yaziyi okuduktan sonra dahada çok severim...çok guzel bir paylasimdi tskler;)

Üst Alt