Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Maatricaria

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
926
Takım
Trabzonspor
Hayırlı Akşamlar, nasılsınız:)

Korkularınız var mı?
Korkularınızı dile getirmekte zorlanır mısınız?
Korkularınız aklınıza geldiğin de neler yaşarsınız?
Korkularınızdan kurtulmak için neler yaparsınız?

Belki bu konuyla

Korkularımızı keşfeder,korkularımızdan kurtuluruz ????

uhibbu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
39,770
Takım
Galatasaray
@...vuslat abla aynısı bizim evde de var :D ????‍♀️

Korkulardan çok uzaklaşmıyorum aslında.
Haşere fobim hariç ???? ondan kaçarım..

Bir yazardan tavsiye almıştım.
Aklına olumsuz birşey gelince hemen bu fikir için 3 kere iptal,iptal, iptal de demişti..
Denedim işe yarıyo :)

Kardeşim kendim icin okudum sende faydalan isterim.

• KABUL ET VE İZİN VER: Düşüncelerinizi uzaklaştırmaya çalışmayın. Dikkatinizi dağıtmayın, uğraşmayın, bulaşmayın, mantıklı açıklamalar yapmaya çalışmayın. Düşünceleri kendi haline bırakın; bırakın ne yapacaklarsa yapsınlar. Unutmayın, düşüncelerin gücü yoktur. Kabul etmek demek, düşünceler gitsin diye UĞRAŞMAMAK demektir. Çünkü, düşünceler otomatiktir, kontrol edilemez ve güçleri yoktur. Çöp düşünceler önemsizdir, herhangi bir tepki vermenizi gerektirmezler.
Yapılması gereken : “Bu bir çöp düşünce”
Yapılmaması gereken : “Bu yanlış bir düşünce”. Çünkü bu ikinci yaklaşım çöpe önem vermek anlamına gelir!
Yapılmaması gerekenler:
Düşünceye bulaşma; düşüncelere yanıt vermeye çalışma; kafadan atmaya çalışma; düşüncelerin “anlamını” bulmaya çalışma; düşüncelerin doğru olup olmadığını bulmaya çalışma; düşüncenin neden o anda çıktığını bulmaya çalışma; kendini avutmaya/inandırmaya çalışma.

• HİSSET: Şu andaki ortama ve duyularınıza odaklanın. Tabanınızı, etrafı, sesleri, kokuları, görüntüleri fark etmeye çalışın.
  • ZAMANIN GEÇMESİNE İZİN VER: Acele etmeyin. Kaygınızı dışarıdan bakan birisi gibi seyredin, yaptıklarınızın bir işe yarayıp yaramadığını kontrol etmeyin. Acele etmenize gerek yok, bunlar sadece düşünce, güçleri yok, kimseye zarar veremezler. Tehlikede değilsiniz. Bir şey yapmanız gerekmez. Bir şey yapma düşüncesi sadece beyninizin yanlış alarmı.
  • İLERLE: Düşünce geldiğinde ne yapıyorsanız ona devam edin. Ne iş yapıyorsanız devam edin, farklı bir şey yapmayın.

Devam etmek istersen link burda

Son düzenleme:

Nur34

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
3,761
Korku insanları ağına düşürür ve dünyanız giderek küçülür. Bir süre sonra da korktuğunuz şey yerine, korkunun rahatsız ediciliğinden sakınırsınız.

Üst Alt