Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

loreS

"ALLAH dE KaLBiM"

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
Birgün adamın biri Behlül´e akıl danıştı:

- Ey Behlül Dana, ben zengin olmak istiyorum, bana ne tavsiye edersin

Behlül bir an düşünüp cevap verdi:

- Demir al, demir sat.

Demir ticareti eski çağlardan beri kârlı bir iş olarak biliniyordu. Çünkü demir hiç fire vermeyen, daima üstüne koyan bir maddeydi. Adam Behlül´ün tavsiyesine uyup demir ticaretine başladı ve gerçekten kısa zamanda dilediği gibi zengin biri oldu.

Zengin olduktan sonra Behlül için "Bu ne budala adam, verdiği akılla herkes köşeyi dönüyor, kendisi fakirlikten kırılıyor" diye düşündü. Bir zaman sonra Behlül´ün karşısına çıktı, yeni bir akıl danıştı:

- Ey Behlül Divâne (Dana yerine aptal yerine koyarak divane diyor) ben demir alıp satmaktan yeterince zengin oldum. Biraz da başka bir iş yapayım. Bu sefer ne tavsiye edersin

Behlül adamın içini dışını bildiğinden onu kötü niyetine kurban edecek bir tavsiyede bulundu:

- "Soğan al, soğan sat..."

Soğan ticaretinin de riskli işlerden biri olduğu bilinir. Soğan devamlı fire veren bir nesnedir. Adam soğan ticaretine başlayınca kısa zamanda iflas bayrağını çekti ve kötü kalbliliğinin cezasını pahalı bir biçimde ödedi.

ArorA

Attractive-Heart

Aldığı Beğeniler
3,056
Kıssadan hisse= her deliye deli muamelesi reva değildir.. reva görürsen başına gelecekleri haketmişsin demektir :)

Not= ( behlül Allah aşkıyla delirmiş kişi demektir. birbaşka deyişle deliveli diye adlandırılırlar Behlüller...ama çok değerli oldukları aşikar.

*zehra*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
38
Takım
Diğer
günümüzde manası çok güzel olan isimler bile çarpıtılıyo ne yazıkki..

seylan_54

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,393
Anlamlı paylaşımınız için teşekkürler.

Allah razı olsun..

Üst Alt