Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Sessizliğim

^^Lâl Akşamlarında^^

Aldığı Beğeniler
5,442
Sessizliğim'de hep uzaktır sana parmak uçlarım.
Takım
Galatasaray
GIZ ANA

İsmet Gıza olan sevgüm burda Garaçomak deresinin seli gibi coşuya. Nedeceğimi şaşudum.

Deli tayı,çayıra uzun bi zencirinen örklesin dura. Emme benim göynüm örklenmeya, zapdolmaya be ana.

Yanıyon gız ana,Kör Sadığın arpa tarlası gibi yanıyon. Elegüne garşu ever beni ana. İsmet Gızı alıve gitsin. Alıve de başta Kemelcük olmak üzere herkes gısgansın. “Tarlada darısı yok, evde garısı yok” demesinne. Hem İsmet Gız bize yakuşu.

Ne derdi rehmet olası didem;” Öküzü bildük, kömüşü duyduk yerden al” demez miydi.

Ağşam olunca, gendü gendüme Saidem türküsünü söyleyon. En çok da şurası sarıya gız ana.

“Saidem Saidem otu dizime

Sürmelemi çekeyin ela gözüne

Uyma da dedim uyuvedin elle sözüne

Top zülüflü Saidem otu dizime.”

İşde burayı söyleyon söyleyon, ağlayon be ana.

Gayrı tak dedi canıma, anam gara gözlü anam alıve şu İsmeti, ben de soru çam çırası gibi yanmayın gayrı.

Bi hefte sonu dışaru çıkduk, Alayın yanunda göl va, orda yunduk, malak gibi yatuvedik göle, bi sardı bi sardı sorma gitsin.

Daha fazla yazamayon, dedüklerimi unutma gözel anam benim.

Tüm tanuduklara selam ederin, ellerinden hörmetle öperin.

Oğlun

Esger KEMİL

3

GARA GÖZLÜ DANAM
Mekdubunu aldım; ağlaya ağlaya diynedim. Eee oğul, İsmet Gızı gelin olarak ben istemeyon mu seki. Yayuğu iyi çalka, ineği iyi sağa, evi temiz duta, tentene yapma da geliya elinden daha ne arayın. Böyle hamarat gızı kim gelin olarak isdemez.

Beni düşündüren bubası, bubası olacak o herif ecük para canlusudu. Başlık parasını çok isdeyverüse şaşuruz valla.

Gine de üzülme oğul, Bayrakturogilin Nütfiyecüğünen gızı isdemeye giderüz. Nütfiye’cük lafını sözünü iyi bilü. Aman oğulcuğum göle möle girme, boğulu moğulusun Allah esirgeye sona ocağımız söne.

Ah oğul sana acı bi haberim va;

Kömüşcü Alinin düğünü oldu, düğün gecesi damdan böyük bi gürültü geliya, Alicük hemen seyirderek dama iniya, bi de ne görsün kömüşle yıları gırmış, muruşa dutuşmazla mı. Biliyon Alicük kömüşlere diri bakadı. Kömüşleri ayuruyon deyeyken kömüşün boynuzları Ali’cüğün ganına girivesin mi, rahmet olası hemen orada can vemiş. Kimin neğada yaşacağı belli olmaya, onun için her şeyin hayırlısını isdemeli.

Ey maaşallah gelin gız da bi ağıt yakmış, herkesin ağladuğu gibi dağ daş, gurt guş hep ağladı.

Ağıttan aklımdan galanını yazduruveyon mekduba;

“Bu günün adı Cuma

Gız hamama varınca [ben terbiyesizim] yuma,

Benden vasiyet olsun kömüşcüye vama,

Gonman guşla gonman, dalım yok benim,

Anadan bubadan yarim yok benim.”

Bu ağıt daha uzundu emme aklımda galanı bu. Sen üzülme oğul, İsmet Gızı en gısa zamanda isdeceyüz. Esger dönüşü allı şallı, çift doullu bi düğün ederüz yedi divan duya. Hayırlısı deyelim oğul, hayırlısı deyelim. Hele şu esgerliğin bi bitsin.

Selam eder, gözlerinden öperin.

Anan

4

Ne zaman sıkılsam bunları okuyorum.Valla tek kelimeyle süpermiş şivesi.:thumbup[1]::thumbup[1]::thumbup[1]:

mavi rüya

Bir Dost

Aldığı Beğeniler
64
Takım
Galatasaray
Ayogulum ayusam ginali guzum
Nassiy bakam giymatlım bircük usam dersleriy eycemi ganiy tokmu sırtıy pekmi? Goyvadiy gittiy bizi bulada yaban ellede okuycun deyli üzülmeyom avutuvaryom gendimi
Neypiyasuy usa mollada gagoz lom lom usaklanan gezmeyoy demi?salpakli gelen dolamsa ollada emi sen bülüsüy usam bi laf getüme ba yüzümü gara cikarmasiy insallah
Guzum ollariy gizlarina ganma emi elekci garisi gibidü onla sinci ganduruvolla deyli cok gorkuyon eccük sey gülüverüle sa fingirdeyverüle gizansamis encekle gibi sende gopuk usaksiy aldanivarsuy o cibildak gizlara hasartolsun imüklerin seni
Gocabayla gaynayala zati ba aman derin usam derin yapma emi delürveme emme söm söm gelende olma ezdüme gendiyi ollada
Usak biz eyiceyiz meraklanma emi ahdimanki cok iscak vak öylede begelen ıscak olmazdi yanıya ortalık inan olsunki evveli moğarlar suynan doladi simcik bi damla su bulamayoz hayvanla asan olupta evyene gelince bavuryala susuzlukdan kim bileblüdün begelen olacayini havalariy? Biydeyle fücücük kaldı tallada toprak yarıldı gurakdan ösger bilem esmeye dogrucana
Erükle falan ta olmadi usam mazak gelenle sen geldüyde yiyverüz alma armut artuk ney varsa olula o zmana gada seyitte gelive usak cok özleyvedi anay seni
İste begelen usam ta yazacaklarim vardin emme suvurla gelüle sinci dama enecin buzalari emzürcün süt savacin buvay gelü talladan yemek yapacin derken cok isim va anlicay
KENDİYE İYİ BAK EMİ USAM GÖZLERİYDEN SAP DEYLİ ÖPERİM:):)

mavi rüya

Bir Dost

Aldığı Beğeniler
64
Takım
Galatasaray
529582_572543632757800_138044586_n.jpg

mavi rüya

Bir Dost

Aldığı Beğeniler
64
Takım
Galatasaray
rica ederim yorumlarınız için tşkler kardeşim.... :)

mavi rüya

Bir Dost

Aldığı Beğeniler
64
Takım
Galatasaray
Yangunum!
Bu gonül saa vurgun... Saa hasta... Saa gebe...
Buvay tüvenen govaklasa bile,
Televonuyu alsa da anay, "vemen biyol ta" dese,
Saa yangunluğumu öğrense de abiy, uşaklara dövdüse,
Böyükbuvay çengel dayaynan peşime de düşse...
Vazgeçmen! "Ha" demen..!
Hasretiynen yoğurulsa da bu aşık yürek hepten,
Tüvek olurun! Televon olurun! Çengel daya olurun!
Gatiyen vazgeçmen yangunum senden...:) :)

600638_573810489297781_1258326557_n.jpg

Üst Alt