- Aldığı Beğeniler
- 14,607
- Takım
- Galatasaray
Bukalemun çağındayız: İnsan soyuna en büyük dersi bu kendi halinde küçücük yaratık öğretmiştir.Aramızdaki gizleme uzmanları çok saygın; maske kültürü övülüp göklere çıkarılıyor. Mim üstatlarının çifte dilini konuşuyoruz. Çifte dil, çifte hesap, çifte ahlak kuralı: bir kural konuşmalar için çin, öbür kural eylemler için. Eylem ahlakına da gerçekçilik deniyor.Gerçekliğin yasası iktidarın yasasıdır. Gerçekliğin gerçekdışı gözükmemesi için iktidardakiler bize, ahlakın ahlakdışı olması gerektiğini söylüyorlar.
...
Çabuk olmayan ölüyor. Kişi ya kazık atan ya da kazık yiyen olmak zorunda kalıyor; yalan söyleyen ya da yalanı yutan. “Benim ne umurum” çağıdır bu: “Sana ne, bir şeycik yapamazsın, karışma, kendi gemini yürütmeye bak,” çağı. Bir dolandırıcılar çağı: Üretim hiç ürün vermiyor, yaratım anlamsız, emeğin değeri kalmamış.Plata Irmağı vadisinde yaşayan bizler, yüreğimize, bobo deriz, yani soytarı. Hem de sevdalandığı için değil de, tıkır tıkır işlediği için soytarı deriz ona./Eduardo Galeano- Kucaklaşmanın Kitabı
...
Çabuk olmayan ölüyor. Kişi ya kazık atan ya da kazık yiyen olmak zorunda kalıyor; yalan söyleyen ya da yalanı yutan. “Benim ne umurum” çağıdır bu: “Sana ne, bir şeycik yapamazsın, karışma, kendi gemini yürütmeye bak,” çağı. Bir dolandırıcılar çağı: Üretim hiç ürün vermiyor, yaratım anlamsız, emeğin değeri kalmamış.Plata Irmağı vadisinde yaşayan bizler, yüreğimize, bobo deriz, yani soytarı. Hem de sevdalandığı için değil de, tıkır tıkır işlediği için soytarı deriz ona./Eduardo Galeano- Kucaklaşmanın Kitabı