Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

peri

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
KÜÇÜK BİR ÇOCUK ve DUA

Deniz kenarına oturmuş, gözlerinide ilerdeki bir noktaya dikmişti. Belki de bir saattir öylece duruyordu. Onun bu hâli, alışveriş için balıkçı sandallarının kıyıya dönmesini bekleyen bir ihtiyarın dikkatini çekti. Yaşlı adam, seke seke onun yanına gidip:
- Merhaba delikanlı!. dedi. Bu gün deniz çok harika değil mi?
Küçük çocuk, başını çevirmeden;
- Ama rüzgârlı, dedi. Topum denize düşünce sürükleyip götürdü.
Adam, çocuğun yanına oturup:
- Eğer biraz genç olsaydım, yüzüp onu alırdım!. dedi. Ama şimdi adım bile atamıyorum.
Küçük çocuk, ona cevap vermedi. Ve kıyıdan uzaklaşan topunu daha iyi görebilmek için, hemen yanındaki tümseğe çıktı.
Yaşlı adam, sakin bir ses tonuyla:
- Ümidini hiçbir zaman kaybetme!. dedi. Bence dua etsen çok iyi olur.
Çocuk, büyük bir sevinçle:
- Dua etsem topum geri gelir mi? diye sordu. Denize düştüğü yeri bilir mi?
- Allah isterse eğer, ona öğretir!. dedi ihtiyar. Topun geri gelmese de, duaların sevabı sana yeter.
Küçük çocuk, yaşlı adamın sözlerini biraz düşündükten sonra, her okuduğunda dedesinden bahşiş kopardığı duaları ard arda sıraladı. Daha sonra da, topun dönmesi için Allah'tan yardım istedi. Ama üzüntüsü azalmamıştı. O topa bir sürü para harcamış, bayram parasını bile ona katmıştı. Şimdi artık tek şansı, bazen olduğu gibi, rüzgârın âniden yön değiştirmesiydi. Ama deniz çok büyüktü, topu ise küçücük. Akşam üstü hava biraz daha sertleşti. Ve güneş batmak üzereyken sandallar döndü. Çocuk, eve gitmek istemiyordu. Bu yüzden de ihtiyarla birlikte oyalandı.
Yaşlı adam, hep aynı balıkçıdan alışveriş yapardı. Sonunda onu bulup:
- Avınız inşallah iyi geçmiştir!. dedi Eğer varsa, birkaç kilo alabilirim.
Sandaldaki adam, bir kova içindeki balıkları gösterip:
- Zaten ancak o kadarcık tutmuştum, dedi. Denizde "av" diye bir şey kalmadı.
- Dua etmeyi denediniz mi? diye atıldı çocuk. Ümidinizi sakın kaybetmeyin!.
Balıkçı için her şey tesadüftü. Bunun için de "rasgele" derlerdi. Ama şimdi bir şey hatırlamıştı. Yıllar yılı unuttuğu bir şeyi. Çocuğun yanaklarını okşarken:
- Dua ha!. diye mırıldandı. O zaman tutar mıyım?
- Tutamasanız bile, duaların sevabı size yeter, dedi çocuk. Bunu yeni öğrendim.
Balıkçı, böyle bir sözü ilk defa duyuyordu. Başını ağır ağır sallayarak:
- Ben de yeni öğrendim!. diye gülümsedi. Üstelik de küçük bir öğretmenden.
Çocuk, bu sözlerden çok hoşlanmıştı. Artık topun gitmesine üzülmüyordu. Yanındaki yaşlı adam ona bir göz kırparken, balıkçı tekrar sandala yöneldi ve ağların üzerindeki eski örtüyü açtı. Bir top vardı orada. Henüz ıslak olduğundan, ışıl ışıl parıldayan bir futbol topu. Balıkçı, onu çocuğa uzatıp:
- Öğretmenlerin hakkı hiç ödenmez!. dedi. Bunu biraz önce denizde buldum!. Küçük çocuk, rüyada olmalıydı. Hiç beklenmedik şeylerin yaşandığı bir rüya. Aceleyle sağa sola bakındı. Ama her şey gerçekti. Balıkçı da, sandal da, ihtiyar da... Topu ise, işte ellerindeydi. Ona sıkıca sarılıp:
- Bir daha benden izinsiz gezmek yok!. dedi. Ya dua etmeseydim ne olurdun o zaman?

peri

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
SİZLERDE DUA ETMEYİ DENEDİNİZMİ SIKINTILI ANLARINIZDA?... BELKİ DUALARINIZ HEMEN GERÇEKLEŞMEYEBİLİR AMA O DUALARIN SEVABI YETER SİZLERE... YENİ ÖĞRENDİM BENDE.... DUA EN KIYMETLİ BİR HAZİNE BİZİM İÇİN.. BİTER DİYE KORKMAYIN İSTEDİĞİNİZ KADAR KULLANIN... ÖYLE BİR HAZİNE Kİ SINIRSIZ VE KARŞILIKSIZ VERİLMİŞ HEMDE... :)

MeLeK

Benim aşkım askı Verene!

Aldığı Beğeniler
49
YA BEN VARYAAA DUA DELISIYIM
BENI DUA ETMEK RABBIMLE BASBASA KALIP KONUSMAK KADAR RAHATLATAN BISEY YOK =)OYLE ESSIZ BIR HALKI BEN TAM BIR DUAKOLIGIM:)

dua kalbin Allah'la konuşmasıdır senai

dilimize değdiği anda göklere ağar söz... dudağımıza değer değmez ötelerin muştusunu getirir. nefesimize karışır karışmaz kalbimizi sonsuza taşırır.. dua avucumuza dokunur dokunmaz kelebek gibi bahara taşır tenimizi. dua sözün sözden öte konuşmasıdır... dua kalbin Allah'la söyleşmesidir...

HATTA HEMEN BIR DUA EDELIMMI BERABERCE;

Rabbim dünyada iken öyle güzel ameller işlet ki; Sana kavuşma vakti gelip çattığında, Rabbim affına ve rızasına kavuşmak üzere, Canın bedenden çıkma vakti gelip çattığında, melekler canımızı alırken, ölüm meleği başucumuza gelince, burcu burcu cennet kokan, bir can vermeyi nasip et ALLAHIM.

peri

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
AMİN MELEK....
BUNA ÇOK SEVİNDİM.BİZLER İÇİNDE DUA ET.....
ALLAH DUALARINI KABUL ETSİN.
HERKESİN GÖNLÜNE GÖRE VERSİN.......
:]

kerems

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
Takım
Trabzonspor
Adamın hastalığına çare bulamayan doktorlardan biri, kendisine Evliya denilen bir ihtiyarın adresini vermiş. Söylenenlere göre en ağır hastalar o zatın duasıyla iyileşebiliyormuş. İhtiyar adam verilen adresi çaresizlik içinde cebine atıp doktorun yanından ayrıldığında , sokağın köşesinde simit satan 6-7 yaşlarındaki bir çocuğa rastladı. Çocuk son derece masum gözlerle kendisine bakıyor ve onu tanıyormuş gibi gülümsüyordu. Adam o yaştaki çocukların tamamen günahsız olduğunu düşünerek yoluna devam ederken, aniden duruverdi. Simitçinin üzerindeki eski t-shrt ün üzerinde bir E harfi yazılıydı. Ve bu E mutlaka evilyanın E si olmalıydı. Aradığı evliyaya bu kadar çabuk ulaşmanın heyecanıyla yanına gidip bir simit aldıktan sonra ;
-Doktorlar benim hasta olduğumu söylediler , dedi. İyileşmem için bana dua eder misin ? Çocuk bu teklif karşısında şaşırmışa benziyordu. Kafasını olur der gibi sallarken ;
- Bende sık sık hastalanıyorum , diye karşılık verdi. Ama dedem , Allah'a inananların ölünce yıldızlara uçtuklarını ve orada cenneti seyrettiklerini söylüyor. Bu yüzden korkmuyorum hastalıklardan.
Adam içinin bir anda ferahladığını hissetti. Onun soğuktan moraran yanaklarına bir öpücük kondururken;
- Deden çok doğru söylemiş , dedi. Ama ben yine de yardım istiyorum senden.
Çocuk duasının kıymetini anlamış gibiydi. Karşı kaldırımdan geçmekte olan baloncuyu göstererek ;
- Size dua edeceğim diye cevap verdi. Ama eğer iyileşirseniz , bana 10 tane balon alacaksınız ,
tamam mı? Bu sefer adam başını salladı. Fakat çocuk bu kadar büyük bir hazineyi istemekle haksızlık yaptığına hükmetmişti. Mahcubiyetten kızaran yanaklarını elleriyle örtmeye çalışırken ;
- Uçan balon almanıza gerek yok , diye devam etti. Normalinden 10 tane istemiştim. Adam elini uzatarak çocukla tokalaştı. Anlaşma nihayet yapılmış , ayrıntılara geçilmişti. Buna göre hastalıktan kurtulması halinde 6 ay sonraki Ramazan Bayramında çocukla buluşacak ve her hangi bir sebeple gelemediği takdirde , önceden hazırlanan balonların ona ulaşmasını veya postalanmasını sağlayacaktı. Adam küçük çocuğun adını ve adresini bir kağıda yazdıktan sonra , başını okşayarak onunla vedalaştı. Aradan soğuk bir kış geçip Ramazan a ulaşıldığında, adamın hastalığından eser bile kalmamıştı. Hayata tekrar dönmenin sevinciyle en güzel balonlardan bir paket hazırladı ve bayramın ilk gününü iple çekerek randevu yerine gitti. küçüklerin cıvıl cıvıl kaynaştığı bayram yerindeki diğer simitçiler, çocuğu tanımıyordu. Adam onu biraz ilerdeki bakkala sorduğunda , dükkan sahibi ;
- Ciğerleri hastaydı yavrucağın , dedi. Geçen hafta aniden ölüverdi.
Adam bir anda beyninden vurulmuşa döndü. Ve koşar adımlarla orayı terk ederken, önüne çıkan ilk baloncuya bir tomar para uzatıp;
- Şu an uçan balonlardan 10 tane istiyorum , dedi. Çabuk ol , gecikmeden ulaşmalı yerine. Adam satıcının aceleyle uzattığı balonların iplerini birbirine düğümledikten sonra ,onları besmeleyle gökyüzüne bıraktı. Bayram yerindeki herkes gibi baloncu da şaşkındı. Sonunda dayanamayıp ;
- Ne yaptığınızı anlayamadım dedi. Neden bıraktınız onları öyle ? Adam , nazlı nazlı yükselmekte olan balonları buğulu gözlerle takip ederken ;
- Onları bekleyen küçücük bir dostum var, diye mırıldandı. Hem de evliya gibi bir dost. Balonları adresine postaladım sadece.

"Rabbim dünyada iken öyle güzel ameller işlet ki; Sana kavuşma vakti gelip çattığında, Rabbim affına ve rızasına kavuşmak üzere, Canın bedenden çıkma vakti gelip çattığında, melekler canımızı alırken, ölüm meleği başucumuza gelince, burcu burcu cennet kokan, bir can vermeyi nasip et ALLAH'IM"
Amin AMin Amin... Allah Razı Olsun Kardeşim...

MeLeK

Benim aşkım askı Verene!

Aldığı Beğeniler
49
etmezmıyım guzel gonullu perım yaaaaaaaaaaaaaa

hemen edleımmı hatta:)

Ey alemlerin rabbi;
Bizi bu dünyada ve ahirette sahipsiz bırakma
Ey amellerin karşılıklarının verildiği kıyamet gününün sahibi ;
Kıyamet günüde amel defterini sağ elinden alanlardan eyle
Ey sabredenleri seven;
Bizleri sabredenlerden eyle
Ey tevbe edenleri seven;
Bizleri günahları için gözyaşı döken ve tevbeleri kabul olanlardan eyle
Ey maddi ve manevi kirlerden temizlenenleri seven;
Bizleri maddi ve manevi kirlerden temizle
Ey ALLAH'ı görür gibi ibadet edenleri ve iyilik yapanları seven;
Bizleri seni görürcesine yaşayan ve ibadet edenlerden eyle
Ey yardım edenlerin en hayırlısı;
Bizlerden yardımını asla esirgeme

zübeyde

abim seni cok özledim:(

Aldığı Beğeniler
4
Takım
Galatasaray
ALLAH'IM
EY ALEMLERİN RABBİ
Ey sevgiyi sevgiyle yaratan
Ey seven sevdiren ve sevindiren
Ey rahmetin sonsuz kaynagı
Ey merhametlilerin en merhametlisi
Ey gönüllerin mutlak hakimi

Ey zatını hamd ile aziz oldugum
Ey zatını hamdden aciz oldugum
ben, layıkıyla seni övemem
SEN övdügün gibisin kendini
Seni layıkıyla ancak sen tanırsın
hamd'im Sana mahsustur sena'm ancak Sanadır
umudum korkum ve sevdam Sanadır
özümü Sana çevirdim Sana tutundum
elimi SANA açtım gönlümü Sana sundum
beni kovmaz diye kapına geldim , affın boldur diye affına geldim tuttum günahlarımdan yüzüme perde, kulluk edemedim ama lütfuna geldim..

[BLINK]AMİN... AMİN...[/BLINK]

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
AMİN VEL HAMDULİLLAHİ RABBİL ALEMİN

RABBİM kabul etsin tüm edilen duaları

zübeyde

abim seni cok özledim:(

Aldığı Beğeniler
4
Takım
Galatasaray
ORiJiNAL YAZARI : Necmeddin

SİZLERDE DUA ETMEYİ DENEDİNİZMİ SIKINTILI ANLARINIZDA?... BELKİ DUALARINIZ HEMEN GERÇEKLEŞMEYEBİLİR AMA O DUALARIN SEVABI YETER SİZLERE... DUA EN KIYMETLİ BİR HAZİNE BİZİM İÇİN.. BİTER DİYE KORKMAYIN İSTEDİĞİNİZ KADAR KULLANIN... ÖYLE BİR HAZİNE Kİ SINIRSIZ VE KARŞILIKSIZ VERİLMİŞ HEMDE...

çok güzel allah razı olsun abim allah yar ve yardımcınız olsun

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
Dua etmeyi denediniz mi? diye atıldı çocuk. Ümidinizi sakın kaybetmeyin

Tutamasanız bile, duaların sevabı size yeter, dedi çocuk

işte duayi özetleyen kelimeler bunlar..ALLAh razı olsun...yüreğine sağlık

ümitsiz olmayin ve dua edin her zaman

RABBIM ihlaslı ve samimi bir şekilde dua eden muminlerden eylesin cümlemizi.

Üst Alt