Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Hira

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Küçük bir bulut parçası, güneşin önüne geçip, gölge olur ışı a Bir tutku ise engel olur gercegi gözlemeye.

Kucuk bir ates, tonlarca odunu yakıp küle çevirir. Kiskanclik da bir ömrü dolduran sevaplari sonunda yer tuketir.

Büyük servetler küçük israflarla erir. Küçük bir isaretle sorun gündeme gelir.

Bazen kurtuluşa ozlem, yumusak bir ses tonundan do ar. Bir kaba davranis ise, kalbi birden kilitler.

İnsan bir bakışla batırır ve bir bakışla batar!

Kucuk seyler kucumsemeye gelmez.

Bir tek sivrisinek zehir eder geceyi... Küçük bir falso belirler neticeyi...

Hira

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
So uk olacak ki sıcak; karanlık olacak ki, aydınlık; şer olacak ki hayr anlaşılsın.
Korkaklık olacak ki, cesaret; ihanet olacak ki vefa anlaşılsın.

Notanın inişleri çıkışlarıdır şarkıda dengeyi kuran.

Bir fabrikada makina aksaminin birbirine zit gibi gorunen hareketleriyle ulasilir.
Yaz kışa, kış yaza; gündüz geceye, gece gündüze; fakir zengine, zengin fakire; günah tövbeye, tövbe günaha muhtaç.

Bir fon gibi arkasında uzanır, çirkinlik güzelli in. Fakat hikmeti kavramakla, iyiyi seçmekle yükümlü oldu unu unutmamalı insan !

Kötülük olmasa iyilik de anlaşılmazdı. Zorluklar olmasa, çalışma zevk vermezdi.

Istırap olmasa sevince yer kalmazdı.

Ancak çekti i ızdırapla insan, kendini ve başkalarını cok daha iyi anlar.

Ancak acınin gerce iyle görünür, hayatın gerçek yüzü. Acının arkasından görünür iylikler. Kişili i yo uran, geliştiren acıdır.

Ü

üsame

Guest
Allah razı olsun abla

Ne kadar da do ru sözler..

Hira

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
( Senden de revolber'im, küçük ayrıntılarda ne çok şey gizli degil mi)

Kalbinde zerre kadar kibir bulunan cennete giremez " Hz.Muhammed sallalllahu aleyhi vesellem

Kalbin kilidini ise bezen bir cicek acar.

Bazen de, herseyin herkesin aciz kaldı ı yerde, öfkeyi söndürür dostca bir gülümseyiş

Bir tek kırıcı sözle insan kedere sürüklenir. Hep küçük nedenlerle yara alır içtenlik.

Hassastır insan kalbi... Dikkatli olunmazsa, bir gul bile incitir.

Amaca yaklaşmış tam mutlu olacakken, bir yanlış adım herseyi altust eder.

Bir kucuk ihmal ya da acele ile, firsatlar elden gider...

H

hayrunisa

Guest
allah razı olsun ablacım ellerine saglık.

Bazen kurtuluşa ozlem, yumusak bir ses tonundan do ar. Bir kaba davranis ise, kalbi birden kilitler

huzurumsun

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
kısa ama ne kadarda dolu dolu yazmışsın hiram

YaMusaB

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
Portaldada bi kardeşimiz açmıştı bu konuyu, ben geçensene okulda Türk dili hocamız herkes sunum yapcak demişti, o sıralarda bu konu da beni etkilemişti ara sıra açar okurdum, sonunda karar verdim 'küçük şey yoktur' diye sunm yapmıştım herkes be enmişti...

Hira

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
"Küçük Şey yoktur" ; Kemal Ural'ın çok bedendigim bir kitabı. İslamicportalda DarKapı açmıştı kulakları çınlasın. Orada esinlendim ve temin ettim kitabı, müthiş güzel. Hala okuyorum epey kalın. Okudukça aktaracagım inşaAllah sizlere.

YaMusaB

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
bende takip edece im inşaAllah yazdıkça siz :)

Hira

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Hele etmede görim seni :)

Üst Alt