Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

turangida

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14,607
Takım
Galatasaray
12 Ağustos 1953 Çarşamba akşamı; (Yahya Kemal) çok muztaripti; üzgün ve düşünceliydi:

— Hayrola üstâd, dedim.

Ankara'da bir doçent bir antoloji hazırlamış, Yahya Kemal'den de 30 şiir almış... daha mühimmi bu şiirlerden bir kısmını da yanlış yazmıştı.

— Milletime birkaç mısrâ bırakacağım; onları da profesörlerimiz yanlış okuyacak diyordu.

— Üstâdım dedim; üzülmeyiniz! Bunlar küçük şeyler; eserleriniz doğru olarak basılınca her şey düzelir.

— Evet ama dedi, insanı rahatsız eden bu küçük şeylerdir; insan bir dağa çıkıp oturabilir ama, iğne üstüne oturabilir misin?

Ve üzgün bir sesle ilâve etti:

— Rindlerin Hayâtı'nı yazdım; Rindlerin Akşamı'nı, Rindlerin Ölümü'nü yazdım; fakat rind olmak müşkül şey; kendim bir türlü rind olamadım./ Nihad Sami Banarlı ile Konuşmalar

A

Aram

Guest
Çok doğru demiş. Bazen başımıza gelen felaketler bize dümdüz gelirken . En ufak bir problemde bile pürüzlü bir hal alabiliyor.

...vuslat

gökyüzünü bilmeyen leke sanıyor kuşları...

Aldığı Beğeniler
19,193
12 Ağustos 1953 Çarşamba akşamı; (Yahya Kemal) çok muztaripti; üzgün ve düşünceliydi:

— Hayrola üstâd, dedim.

Ankara'da bir doçent bir antoloji hazırlamış, Yahya Kemal'den de 30 şiir almış... daha mühimmi bu şiirlerden bir kısmını da yanlış yazmıştı.

— Milletime birkaç mısrâ bırakacağım; onları da profesörlerimiz yanlış okuyacak diyordu.

— Üstâdım dedim; üzülmeyiniz! Bunlar küçük şeyler; eserleriniz doğru olarak basılınca her şey düzelir.

— Evet ama dedi, insanı rahatsız eden bu küçük şeylerdir; insan bir dağa çıkıp oturabilir ama, iğne üstüne oturabilir misin?

Ve üzgün bir sesle ilâve etti:

— Rindlerin Hayâtı'nı yazdım; Rindlerin Akşamı'nı, Rindlerin Ölümü'nü yazdım; fakat rind olmak müşkül şey; kendim bir türlü rind olamadım./ Nihad Sami Banarlı ile Konuşmalar
Galiba şair olmanın gereği bu olsa gerek...
"Küçük şeyler" diye bilinen ne var ise odak kesilmek...o küçük şeylerin içinde
"büyümek, büyütmek"
Diğer taraftan da büyüttüğü şeyi sunarken içinde varlığını yoklamak... Vesaire vesaire????
EyvAllah????

Son düzenleme:

...vuslat

gökyüzünü bilmeyen leke sanıyor kuşları...

Aldığı Beğeniler
19,193
Galiba şair olmanın gereği bu olsa gerek...
"Küçük şeyler" diye bilinen ne var ise odak kesilmek...o küçük şeylerin içinde
"büyümek, büyütmek"
Diğer taraftan da büyüttüğü şeyi sunarken içinde varlığını yoklamak... Vesaire vesaire????
EyvAllah????
Uff @...vuslat derinlerde çok gezmissin
Sairin hassasiyeti haklı talebi saygı ve itina kısaca

Üst Alt