Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧
İslâm

Never Give Up

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
381
İnsanlara karşılık beklemeden iyilik yapmak

Karşılığını sadece Rahman'dan beklemek.. Maddi, manevi hiçbir karşılık, çıkar gütmemek.. Ne üstün bir ahlak ama, gerçek mucize de bu değil midir? Bizzat Kuran'da geçen bir sorumluluk bu. Bazen düşünüyorum. Ne kadar modern bir kitaba sahibiz diye..

Bu kadar üstün bir ahlak başka hiçbir dinde hiçbir ideoloji de hiçbir siyasal akım da yok.. Kendini en yardımsever ve eşitlikçi gören ideolojilerin bıraktığı zorbalık, yıkım ve tahribat (Bakınız: Sovyet Rusya, Çin, Kuzey Kore) ortada iken böylesine özgürlükçü ve gönüllü bir yardım anlayışı başka hiçbir yer de yok. Sadece İslam'da var..

Bugün müslümanlar olarak geri kalmamızın temel nedenini sadece Kuran okumamaya bağlıyorum. Birçoğu sadece anne babadan duyduğu taklidi iman ile işi götürmeye çalışıyor.. Maalesef birçok insan da bu tarz bir imanın ahiret günü hiçbir faydası olmayacağını bilemiyorlar..

Kuran'ı yaşayan Peygamberimiz işte sırf bu yüzden bile çok büyük bir ahlak üzerine yaşamıştır. Diğer her şey çıkarılsa sırf bu tavır bile benim iman etmem için yeterdir.. Kuran'dan kopuk olanlara hep acımışımdır. Kendileri kötülüğe batmış insanlar olsalar da, kendilerini iyi sanırlar. İyiliklerini çıkar ve gönlünü vicdanını tatmin için yaptıklarının farkında olmazlar.. ????

Bu onur sadece Kur'an-ı Kerim'indir

Üst Alt