Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

*perwerder*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
1-7.gif

Yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim'den aldıgımız bu dualar Cenâb-ı Hakk'ın ögrettigi dualardır. Bunlar, peygamberlerin ve onların zamanlarındaki bazı müminlerin yaptıgı, kabul edilmiş dualardır. Süre sırası ile ne zaman ve niçin yapıldıgı belirtilerek yer almıştır. Ayet-i kerime Türkçe manalarında sadece dua bölümü verilmiştir.

"Hesap Günü'nün sahibi, affı bol, affeden, Alemlerin Rabbi Allah'ım. Sadece sana kulluk ederiz. Yalnız senden yardım istiyoruz. Bizi nimete kavuşturduklarının yoluna ilet; sapıkların ve gadaba ugrayanların degil." Fatiha:1-7

*perwerder*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
2_127.gif

"Ey Rabbimiz! Bizden bunu kabul buyur; şüphesiz sen işitensin, bilensin." Bakara:127

*perwerder*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
2_128.gif

Ey Rabbimiz! Bizi sana boyun e enlerden kıl, neslimizden de sana itaat eden bir ümmet çıkar, bize ibadet usullerimizi göster, tevbemizi kabul et; zira, tevbeleri çokça kabul eden, çok merhametli olan ancak sensin." Bakara:128

*perwerder*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
2_129.gif

"Ey Rabbimiz! Onlara, içlerinden senin âyetlerini kendilerine okuyacak, onlara kitap ve hikmeti ö retecek, onları temizleyecek bir peygamber gönder. Çünkü üstün gelen, her şeyi yerli yerince yapan yalnız sensin." Bakara:129

YaMusaB

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
Binler amin...

NOT:Abi msjlarınızdaki resimlerini düzelttim :)

*perwerder*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
2_201.gif

Ey Rabbimiz bize dünya ve ahirette iyilik ver, bizi Cehennem azabından koru! Bakara: 201

*perwerder*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
2_250.gif

Ey Rabbimiz bize sabır, cesaret ve sebat ver, kâfirlere karşı bize yardım et! Bakara: 250

*perwerder*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
2_286.gif

Ey Rabbimiz, unutur veya hataya düşersek bizi sorumlu tutma, bizden öncekilere yükledi in gibi bize de a ır bir yük yükleme! Ey Rabbimiz, bize gücümüzün yetmedi i işleri de yükleme, bizi affet, bizi ba ışla, bize acı, sen bizim Mevlamızsın. Kâfirlere karşı bize yardım et! Bakara 286

Üst Alt