Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

YaMusaB

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
Kur'an ı Tükçe okuyor musunuz

ilminur

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
128
Takım
Fenerbahçe
Kardeş kur'an-ı yürkçe okunmasaı doğrumudur ki arapçasını okuyup türkçe olarak manasını öğrene biliriz diye biliyorum arapça okumayı bilmeyenler türkçete sığınıp arapçadan kaçmamaları gerekir.

Loya

O Eskidendi.....

Aldığı Beğeniler
17
Takım
Trabzonspor
Evet okuyorum...Okudum her cüz ün mealini okumaya çalışıyorum.Anlamını bilmek adına..Arapcadan kaçmak için değil yane ;)

YaMusaB

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
ORiJiNAL YAZARI : ilminur
Kardeş kur'an-ı yürkçe okunmasaı doğrumudur ki arapçasını okuyup türkçe olarak manasını öğrene biliriz .

Kardeş öğrenmek gökten zembille olmuyor, okuyarak oluyor. Kur'an ı arapça anlayamıyorsak neden Türkçe okumak yanlış olsun ki. Allah sadece okusunlar diye mi yolladı yoksa okuyup öğrensinler diye mi. Dışardan birisi sorduğunda ne okuyorsun anlat bakalım dediğinde boş boş okuyor konumuna düşmeyelim. Okuduklarımızı bilelim inşaAllah.

kabasakalyılmaz

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
anlaşılılr bir dilde kuranı okumak dinimizin esaslarını öğrenmek için şarttır aksini düşünenler bana mantıklı cevap versin

AskSairi

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14
Takım
Fenerbahçe
Kardeş kur'an-ı yürkçe okunmasaı doğrumudur ki arapçasını okuyup türkçe olarak manasını öğrene biliriz diye biliyorum arapça okumayı bilmeyenler türkçete sığınıp arapçadan kaçmamaları gerekir.

türkce meal tefsir edenler arabçayi bilen kişiler ehli kişiler

ben arabca biliyorum havasına girip arabca okuyup yarım yamalak mana cıkartmaktan kat kat kat iyidir kenaatindeyim

okujb7uz8te7at5.jpg

ilminur

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
128
Takım
Fenerbahçe
Sözleim yanlış anlaşılmış ben arapçadan kasıt ikisini bir okumayı kast etmiştim tabiiki türkçe mealle daha iyi öğreniliyor (Bukadar üstüme gelmeyin lütfen)

Acizane

hizmet..hicret..sehadet..

Aldığı Beğeniler
27
Takım
Diğer
rabbimiz izmiyle okuyoruz okumamamız da gerekiyor mealini çünkü anlayarak okumak insana farklı bir haz verir ne arapçasıyla yetin meliyiz ne de bilmiyoruz diye sadece türkçe okumalara sığınmalıyız ...

anlamını öğrenerek arapça okumaya devam etmeliyiz inşaallah

rabbim mukaddes kitabımız ı kalbimize nur nefsimize mürşit eylesin

YaMusaB

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
Sözleim yanlış anlaşılmış ben arapçadan kasıt ikisini bir okumayı kast etmiştim tabiiki türkçe mealle daha iyi öğreniliyor (Bukadar üstüme gelmeyin lütfen)

İlminur abla üstünüze gelmek için demedim öyle anlaşıldıysa hakkınızı helal edin. Arapçadan kaçmamak diyoruz ama arapçada öğrenmiyoruz, öyle zaman geçip gidiyor, elbette arapçadan okuyup anlamak iyidir. Ama bu o kadar da kolay değildir. Onu yapamıyorsak Türkçeden okuma duyarlılığını göstermeliyiz.

Buarada birdaha okudumda msjınızı gerçekten yanlış anlamışıız. siz Türkçe olarak arapça metinden okumamalıyız demişsiniz sanırım. Yeniden hakkınızı helal ediniz. Ne kadar önyargılıyız da ortaya çıktı buarada : )

bedir61

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Takım
Trabzonspor
Aslında Arapça öğrenmek zor değil,annemler bile 50'sinden sonra öğrendiler.
Bence Arapçasını da okumak lazım ama mealini de okumak lazım.

Üst Alt