- Aldığı Beğeniler
- 1,393
Değerli arkadaşlar,
Bir başlık altında süregiden İslamiyet’te kadın-erkek ilişkileri konusunda tartışmalarından yola çıkarak internette incelediğim sitelerin birinde konu ile ilgili olabileceğini düşündüğüm bir yazıyla karşılaştım. Yazının yazarı hakkında herhangi bir bilgiye ulaşamadım. Yazıda, İslamiyet’te kadın-erkek ilişkileri ile İslamiyet’te kadının yeri kapsamlı bir şekilde ele alınmıştır.
Metin biraz uzundur. Bu nedenle okuyucuyu sıkmamak için metin içinde yer alan her bir başlığı ayrı bir mesaj olarak dikkatinize sunuyorum. Anlatılanların tahlilini yaparak mantık süzgecinden geçirmek sizlere kalmıştır.
Yazı, ayrı ayrı mesaj şeklinde forumda paylaşılmakla birlikte tek parçadan oluşmakta olup tamamı alıntıdır.
Konu başlıkları sırasıyla aşağıdaki gibidir. Dileyen metin içerisinde yer alan başlıkları inceleyerek ilgili konuları doğrudan inceleyebilir. Sizlere tavsiyem sabırla tamamını okumanızdır.
1- KURAN’IN DİNİNDE KADIN-UYDURULAN DİNDE KADIN
2- KADINLARLA İLGİLİ MEZHEP VE HADİS KÖKENLİ UYDURMALAR
3- KADINA CENNET VİZESİ KOCADAN
4- DİŞSİZ, TİPSİZ, YAŞLI KOCALARIN KURTULUŞU
5- KADININ EN MAKBULÜ KOYUN CİNSİDİR
6- AĞZINDA ÇAKIL TAŞIYLA KONUŞMA
7- KADIN İMAM DA OLUR, MÜEZZİN DE, DEVLET BAŞKANI DA
8- CİNSELLİĞİ SAĞLAMA ALMAK İÇİN HADİS UYDURMA
9- NEREYE OTURABİLİRİZ?
10- KADINLARLA İLGİLİ KONULARDA KURAN’LA İLGİLİ BAZI YANLIŞ ANLAMALAR
11- TARİHTE ÇOKEŞLİLİK
12- KÖPEK ETİ YEMEK VE ÇOKEŞLİLİK
13- PEYGAMBERİMİZİN EVLİLİKLERİ
14- KADINLARIN ŞAHİTLİĞİ
15- KADINLAR DÖVÜLÜR MÜ?
16- KADIN VE MİRAS
17- BİRBİRİMİZİN GİYSİLERİYİZ
18- KURAN’IN İSLAMI’NA GÖRE KADININ YERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ
19- ÜSTÜNLÜK CİNSİYETTE DEĞİL, İYİ FİİLLER GERÇEKLEŞTİRMEDE
Bir başlık altında süregiden İslamiyet’te kadın-erkek ilişkileri konusunda tartışmalarından yola çıkarak internette incelediğim sitelerin birinde konu ile ilgili olabileceğini düşündüğüm bir yazıyla karşılaştım. Yazının yazarı hakkında herhangi bir bilgiye ulaşamadım. Yazıda, İslamiyet’te kadın-erkek ilişkileri ile İslamiyet’te kadının yeri kapsamlı bir şekilde ele alınmıştır.
Metin biraz uzundur. Bu nedenle okuyucuyu sıkmamak için metin içinde yer alan her bir başlığı ayrı bir mesaj olarak dikkatinize sunuyorum. Anlatılanların tahlilini yaparak mantık süzgecinden geçirmek sizlere kalmıştır.
Yazı, ayrı ayrı mesaj şeklinde forumda paylaşılmakla birlikte tek parçadan oluşmakta olup tamamı alıntıdır.
Konu başlıkları sırasıyla aşağıdaki gibidir. Dileyen metin içerisinde yer alan başlıkları inceleyerek ilgili konuları doğrudan inceleyebilir. Sizlere tavsiyem sabırla tamamını okumanızdır.
1- KURAN’IN DİNİNDE KADIN-UYDURULAN DİNDE KADIN
2- KADINLARLA İLGİLİ MEZHEP VE HADİS KÖKENLİ UYDURMALAR
3- KADINA CENNET VİZESİ KOCADAN
4- DİŞSİZ, TİPSİZ, YAŞLI KOCALARIN KURTULUŞU
5- KADININ EN MAKBULÜ KOYUN CİNSİDİR
6- AĞZINDA ÇAKIL TAŞIYLA KONUŞMA
7- KADIN İMAM DA OLUR, MÜEZZİN DE, DEVLET BAŞKANI DA
8- CİNSELLİĞİ SAĞLAMA ALMAK İÇİN HADİS UYDURMA
9- NEREYE OTURABİLİRİZ?
10- KADINLARLA İLGİLİ KONULARDA KURAN’LA İLGİLİ BAZI YANLIŞ ANLAMALAR
11- TARİHTE ÇOKEŞLİLİK
12- KÖPEK ETİ YEMEK VE ÇOKEŞLİLİK