Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

semerkand

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
40
Takım
Diğer
takvadostlugu_duaEtSofi.jpg

Yalan dünyada herşeyin bir sonu, bir varış noktası, bir Menzili var.

İşte bu Menzillerde bizi bekleyen "Yarabbi Ben Pişmanım" diyen herkese kucak açan evlat sayan zatlar var, işte o zatlarki Allah Resulünün deyişiyle onun varisleridir,
b-25264-menzil.net.jpg

Şimdi sürekli olarak blogumu ziyaret eden kardeşlerim şaşırmış olabilirler öyle ya blogumda ilk defa böyle bir konuya değindik ama şimdi anlatacağım olay herhalde bu konuya niçin girdiğimizi açıklar.

--------------------------------------------------------------------------------
03_2.jpg

Bir sohbet esnasında şöyle bir konu geçti arkadaşlarla aramızda aynen açıklıyorum

-Dostum Allah dostu, şeyh, mürid kavramları bana çok bana geliyor.

-Niye kardeşim?

-Ya ne bileyim sanki dini sömürüp kazanç elde ediyorlarmış gibime geliyor

-Peki sen böyle bir ortama hiç girdinmi?

-Hayır ama gidenler söylüyor

-Peki söyleyenler namaz kılıyormu?

-Hayır ama niye yalan konuşsunlar ki?

-Bak şimdi kardeşim Hz. Ali (k.v) bir gün gayri müslim biriyle tartışıyormuş.

-İslamı anlatıyormuş Cennet var, Cehennem var, Azap var deyince gayri müslim cevap vermiş.

-Ya yoksa?

-Hz. Ali (k.v) tek bir kelimeyle herşeyi bitirmiş "Ya varsa?"

Şimdi mantıklı düşünelim eğerki bahsettiğin zatlar gerçekten senin dediğin gibiyselerki haşa değiller sana bir zararı olmaz zira sen zaten hiç kimseye tabi olmuş intisab etmiş değilsin. Ama ya gerçekten Allah'ın sevgisini kazanmış ve ona dost olmuşlar ise o zaman ne yapacaksın böyle bir mebalin altında kalkabilirmisin?

2020765-acc64aa53da47e9c.jpg

Şeyh Seyyid Abdulhakim El Hüseyni'ye(k.s) sormuşlar sizin işiniz nedir diye mübarek şöyle cevaplamış: Biz çözeriz ve bağlarız yani müridimizin kalbini Allah'tan gayrisinden çözeriz ve yalnızca Allah'a bağlarız.

cas_normal_Menzil_Net0000432%5B1%5D.jpg

Günümüzde müslümanlar malesef Allah dostu kavramını çok yanlış değerlendiriyorlar tabiki buna sebep yine çamur at izi kalsın anlayışında olan ve kibirlerinden dolayı kendilerine kendilerinin yeteceğini düşünen gaflet ehlidir diye düşünüyorum. 

Nasılki önceden Mevlana'lar, Yunus Emreler, Akşemsettinler(k.s) yaşadıysa şu andada Adıyaman'da, Konya'da, İstanbul'da, Ankara'da ve daha adını sayamadığım nice yerlerde yaşayan gayeleri Allah rızası olan Büyüklerimiz mevcut.

Şimdi üstümüze düşen birazcık insaflı olmak ve o insanların kıymetlerini bilmektir.

Ha şimdi dersinizki onlar inandırıcı gelmiyor, o zaman size sorarım kıyamete kadar var olacak ve insanlığı hakka davet edecekleri müjdelenen Allah'a gerçek kul olan o insanlar kim?

Senmisin? kendinde böyle bir vasıf buluyorsan o zaman durum farklı

Ama ben kesinlikle değilim.

Son olarak size bir kardeşimizden bahsedeyim bu kardeşimiz ate yetişmiş fakat belli bir dönemden sonra yolunun yanlış olduğunun farkına vardı ve Adıyaman Menzil Köyüne gitti orada tövbe etti ve o günden sonra onun deyimiyle mevcut ilmini ALLAH yolunda kullandı şu anda yapmış olduklarını anlatmayacağım sadece bir ALLAH dostunun nelere vesile olabileceğine bir örnek vermek istedim niyetimiz kimseyi yüceltmek değil ama bir insan eğerki ALLAH için yaşarsa ona uyanlarda onun rengiyle boyanır yani bir insan gerçekten ALLAH'A dostsa bunun delili kendisine uyanlar üzerinde gözükür örneğin yukarıda zikrettiğimiz kardeşimiz gibi.....

alıntı

vesselam
Cahilin Efendisi Olacağına Arifin Kölesi Ol Daha İyi

hakan55

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
11
Takım
Fenerbahçe
Rabbim razı olsun kurban emeğine sağlık..

masiva

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
Takım
Fenerbahçe
allah razı olsun emeğine sağlık

sümeyya

SüKuT

Aldığı Beğeniler
39
Takım
Galatasaray
Allah razi olsun kardeŞİm.paylaŞim İÇİn teŞekkÜrler.

ihda

Edep_Ya_Hu

Aldığı Beğeniler
2
Takım
Galatasaray
“Kim Allah’a ve Peygamber’e itaat ederse; işte onlar Allah’ın kendilerine nimetler verdiği peygamberlerle, sıddıklarla, şehidlerle, sâlihlerle beraberdirler. Onlar ne güzel birer arkadaştırlar.” (Nisâ: 69)

“Ey iman edenler! Allah’tan korkun ve sâdıklarla beraber olun.” (Tevbe: 119)

Rabbim razı olsun.

Üst Alt