- Aldığı Beğeniler
- 13,779
- Takım
- Galatasaray
Efe Eren Çınar
Kuş Hasadı
Sefil kuşların makberinden geliyorum Bütün çağlara tanık olmuş kuşların En derininde hissettiği dokunuşların Yükseklerde yaşadığı duyguların Kanatlarını unutturduğu zamanlardan geliyorum
Kuşlar batıya uçmaz benim olduğum yerde
Doğuya uçmaz, kuzeye
Ve güneye uçmaz
Kuşlar yol alır
Yola koyulur
Koyulur bir kafese
Hapsedilir , bir şiire
Kuşlardan hariçti tanıdığımda yolun Kuşlar yoluna meftun
Ben kuşluğa
Şimdi kuralsız şiirler ve kafessiz kuşlar ile geldim Bir kuş ancak hoyrat yaşar dedim Bunu on sekiz takvim devirdiğim gün söyledim
Korkutur kuşları yıldırımlar Ve hazin aylardır kasımlar Kaçmaksa eğer bu kasvetli havadan Kaç şubatların soğuk bozkırlarına
yol yapmayı bilmeden kaçmayı öğrendi insan Çocukları bile kaçtı Havva'dan Sevmeyi bilmeden, dağıldık dünyaya Dağıldık, ben dağıldım tutkundan
Artık yalnız
Kuşlar ekeceğim
Ardından
Gönlünün çorak tarlalarına
Satırlarımda filizlenen kuşlar koyulacak yoluna
Kuş Hasadı
Sefil kuşların makberinden geliyorum Bütün çağlara tanık olmuş kuşların En derininde hissettiği dokunuşların Yükseklerde yaşadığı duyguların Kanatlarını unutturduğu zamanlardan geliyorum
Kuşlar batıya uçmaz benim olduğum yerde
Doğuya uçmaz, kuzeye
Ve güneye uçmaz
Kuşlar yol alır
Yola koyulur
Koyulur bir kafese
Hapsedilir , bir şiire
Kuşlardan hariçti tanıdığımda yolun Kuşlar yoluna meftun
Ben kuşluğa
Şimdi kuralsız şiirler ve kafessiz kuşlar ile geldim Bir kuş ancak hoyrat yaşar dedim Bunu on sekiz takvim devirdiğim gün söyledim
Korkutur kuşları yıldırımlar Ve hazin aylardır kasımlar Kaçmaksa eğer bu kasvetli havadan Kaç şubatların soğuk bozkırlarına
yol yapmayı bilmeden kaçmayı öğrendi insan Çocukları bile kaçtı Havva'dan Sevmeyi bilmeden, dağıldık dünyaya Dağıldık, ben dağıldım tutkundan
Artık yalnız
Kuşlar ekeceğim
Ardından
Gönlünün çorak tarlalarına
Satırlarımda filizlenen kuşlar koyulacak yoluna