Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
Sevgili kardeşlerim malumaliniz yarın güneş tutulması ve bugüne mahsus yapacağımız namaz vardır inşallah hep beraber amel ederiz

Küsûf (Güneş Tutulması) Namazı

Güneş tutulduğu zaman, cuma namazını kıldıran imam, ezansız ve ikametsiz en az iki rekat namaz kıldırır. İmam Azam'a göre gizlice ve iki imama göre de aşikâre olarak fazla miktar kıraatta bulunur. Her rekatında bir rüku ve iki secde yapar. Namazdan sonra da güneş açılıncaya kadar kıbleye doğru ayakta veya insanlara karşı oturarak dua eder. Cemaat da "amîn" der. Böyle bir imam bulunmazsa, insanlar bu namazı kendi evlerinde tek başlarına kılarlar. Bunu büyük bir camide kılmak, mescidlerde kılmaktan daha faziletlidir. Sahrada da kılınabilir.

Küsûf namazında İmâm Azam'a, İmam Malik'e ve İmam Ahmed'e göre, hutbe okunmaz. Çünkü Peygamber Efendimiz, güneş tutulması olayından dolayı namaz kılınmasını, dua edilmesini, sadaka verilmesini öğütlemişlerdir. Hutbe okunmasını emretmemişlerdir. İmam Şafiî ile İbn-i Hacer ve bazı alimlere göre, namazdan sonra hutbe okunması müstahabdır.

konyali-kiz

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
8
Allah razi olsun ablam hic bunu duymamistim
ama ben günes tutuldugu saatte cocukkalp hastahanesi bölümünde olacam yani izleyemeyecegim ;(
cocuklarla ilgilenecem

zeyno

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6
Takım
Galatasaray
Ne güzel birşey.Ben bunu bilmiyordum.Neler öğreneceğiz daha kimbilir...

fatsalı

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
796
Takım
Trabzonspor
evet abla bilgilerimizi sayende tazeledik.....allah razi olsun.

maalisef biz burdan göreceğiz..........

fatsali

Bayram

LA İLAHE İLALLAH

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
Allah razı olsun abla.

Bilgilerimizi tazeledik.İnşeallah kılmaya çalışacam.

Üst Alt