AŞk Rahmettendİr...
VE İNCE BİR nimettir! Ve dahi hikmetle anlaşılmaya, şefkatle sevilmeye lâyıktır.
Lâ uhibbu'l-âfilînİbrahim (a.s) ın ""(Ben batıp gidenleri sevmem) feryadının üç harfe dökülmüş halidir aşk..
Güzelliğe iştiyaktır ve ''hakikî güzeli'' gösteren bir pusuladır.
Batıp yitenin sevgili olamayacağını haykıran bir kanıttır!
Kalbimin ebedî aşk için yaratıldığını ve sadece ama sadece O'na Celle Celâluhayna kılınan o kalbe, kaybolup giden zeval mahkûmlarının giremeyeceğini anlatan bir işarettir.
Aşk ile ebede yönelirim ve aşk gözyaşlarıyla Ebedî Sevgili'yi ararımB]
Mecazî sevmelerin ve sevgililerin elemini aşk ile hissederim; onları hakikî sevmeye ve Sevgiliye aşk ile köprü eylerim.
Ki, aklım yorulsa da, bakmayı ihmal etse de vicdanım O'nu Celle Celâluhunutamaz.
Ben vicdanımı inkâr etsem de, vicdanım O'nu Celle Celâluhdüşünür, O'na Celle Celâluhyönelir.
Sadece benim değil, bütün varoluşun kalbindedir aşk ve ''yok olmayan'' bir Mâşuk'u gösterir.
Aşığım ben; varlığa... hayata... bekaya... kemale... cemale... aşığım.
Benliğimden soyunduğumda, imanın şuurunu giyindiğimde anlarım ki, aşkım aslında O'nun Celle Celâluhisimlerinedir, O'nadır Celle Celâluh.
O'nun Celle Celâluhbekasına, O'nun Celle Celâluhkemaline ,merhametinedir.
Zira hakikî beka O'nundur Celle Celâluh; eksiksiz kemal O'nundur Celle Celâluhve kusursuz ebedî cemal O'nundur Celle Celâluh.
Aşkım ve muhabbetim marifetimdir, kulluğumdur...
Aşkım ömrümde tutunduğum O'nun Celle Celâluhyolunu yol eylemiş yolumdur
Aşkım dilimde zikreylediğim O'nun Celle Celâluhisimleridir
Aşkı hikmetle anlamayanlara, şefkâtle sevmeyenlere
Aşk olsun!
SENİN AŞKIN ATEŞTİR ATEŞİN GÜL BAHÇESİ'' (NFK)
____ALINTI___
VE İNCE BİR nimettir! Ve dahi hikmetle anlaşılmaya, şefkatle sevilmeye lâyıktır.
Lâ uhibbu'l-âfilînİbrahim (a.s) ın ""(Ben batıp gidenleri sevmem) feryadının üç harfe dökülmüş halidir aşk..
Güzelliğe iştiyaktır ve ''hakikî güzeli'' gösteren bir pusuladır.
Batıp yitenin sevgili olamayacağını haykıran bir kanıttır!
Kalbimin ebedî aşk için yaratıldığını ve sadece ama sadece O'na Celle Celâluhayna kılınan o kalbe, kaybolup giden zeval mahkûmlarının giremeyeceğini anlatan bir işarettir.
Aşk ile ebede yönelirim ve aşk gözyaşlarıyla Ebedî Sevgili'yi ararımB]
Mecazî sevmelerin ve sevgililerin elemini aşk ile hissederim; onları hakikî sevmeye ve Sevgiliye aşk ile köprü eylerim.
Ki, aklım yorulsa da, bakmayı ihmal etse de vicdanım O'nu Celle Celâluhunutamaz.
Ben vicdanımı inkâr etsem de, vicdanım O'nu Celle Celâluhdüşünür, O'na Celle Celâluhyönelir.
Sadece benim değil, bütün varoluşun kalbindedir aşk ve ''yok olmayan'' bir Mâşuk'u gösterir.
Aşığım ben; varlığa... hayata... bekaya... kemale... cemale... aşığım.
Benliğimden soyunduğumda, imanın şuurunu giyindiğimde anlarım ki, aşkım aslında O'nun Celle Celâluhisimlerinedir, O'nadır Celle Celâluh.
O'nun Celle Celâluhbekasına, O'nun Celle Celâluhkemaline ,merhametinedir.
Zira hakikî beka O'nundur Celle Celâluh; eksiksiz kemal O'nundur Celle Celâluhve kusursuz ebedî cemal O'nundur Celle Celâluh.
Aşkım ve muhabbetim marifetimdir, kulluğumdur...
Aşkım ömrümde tutunduğum O'nun Celle Celâluhyolunu yol eylemiş yolumdur
Aşkım dilimde zikreylediğim O'nun Celle Celâluhisimleridir
Aşkı hikmetle anlamayanlara, şefkâtle sevmeyenlere
Aşk olsun!
SENİN AŞKIN ATEŞTİR ATEŞİN GÜL BAHÇESİ'' (NFK)
____ALINTI___