Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Günes

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
lazanyayi duyaniniz varmi bilmiyorum ama bence harika bi yemek tavsiye ediyorum

malzemeler

1 paket lazanya
2 buyuk boy sogan(soyulmus ve dogranmis)
6 buyuk boy domates(soyulmus ve dogranmis)
400 gr kiyma
50 gr yag
karabiber,kirmizi biber,tuz
750 gr kasar peynir(rendelenmis)
1.5 litre sut
5 yemek kasigi dolusu un

yapilisi

bir tencereye yagimizi koyuyoruz yag kizinca dogranmis soganlari tencerye bosaltip kavuruyoruz soganlar kendini birakmaya baslayinca kiymayi ekleyip iyice pisiriyoruz.pisince soyulmus dogranmis domatesleri, yarim cay kasigi karabiber, yarim cay kasigi kirmzi biber ve goz kararinca tuz ekleyip agyini kapatiyoruz.ne zamanki domtesler piserse altini kapatiyoruz.
sonra tekrar baska bir tencereye 1 litre sutun tamamini diger yarim litre sutun yarisini koyuyoruz ve kaynamaya birakiyoruz kalan ceyrek sut u kucuk bir kaba bosaltiyoruz icine 5 yemek kasigi dolusu unumuzu koyup iyice cirpiyoruz, tenceredeki sut kaynamaya baslayinca kucuk kapta unlu cirptigimiz sut u kaynamaya baslayan sut e ilave ediyoruz ve pisene kadar durmadan karistiriyoruyki dibi tutmasin 10 dakika kaynadiktan sonra daha onceki hazirladimiz domatesli kiyma harcina katiyoruz boylelikle icinin harci hazir oluyor.
buyuk bir tepsinin en altina hazirladigimiz harctan biraz koyup uzerine lazanya yapraklarindan bir sira diziyoruz tekrar ayni islemi lazanya yapraklari bitene kadar surduruyoruz.ama dikkat toplam 4 sira oluyor vede harci ona gore paylastirmalisiniz.sonunda ise en ustune rendelenmis kasarimizi dokup 220 derecede pisiriyoruz.pistigini anlamak icin kurdan kullanin kurdani batirdiginizda eger pismisse lazanya olmus demektir. yanliz tavsiye pistikten sonra 1 saat dinlendirilmis olsun afiyet olsunn

@Cihan**

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
9
Takım
Beşiktaş
bi deniyeyim bunu belki guzel bisi olur :):):)

abla ya bide hazir yemek konusu acilmisken ...
bi sorum olacak ..

ben boregi cook severim ...malum yanimda yapan birileri olmiyinca
kendim yapmaya kalkisirim ..:):)

yaptigimda kenarlar kuru oluyor sertlesiyor..
kenarlarida nasil yumusak yapabiliriz...
hatta ustude baya kuru oluyor ..:):)

Günes

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
oncelikle bilemiyorum sen hazir zufkandanmi yapiyosun ama herhalde ogledir diye dusunuyorum hazir yufkadan yapiyorsan yufkalarin arasina ne suruyosun ben arsina sut yumurta siviyag ucunu bir karistirip cirpiyorum vede surerken yufkalarin heryerine surulmesine dikkat et en ustune biray fayla sur pistikten sonrada agzini kapat ama cok ta bekletmeki hamur olmasin egerki yine oyle olursa uzerine elinle biraz kuru yerlerine su serpistir sicakken ama

@Cihan**

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
9
Takım
Beşiktaş
Orjinal Yazarı Günes
oncelikle bilemiyorum sen hazir zufkandanmi yapiyosun ama herhalde ogledir diye dusunuyorum hazir yufkadan yapiyorsan yufkalarin arasina ne suruyosun ben arsina sut yumurta siviyag ucunu bir karistirip cirpiyorum vede surerken yufkalarin heryerine surulmesine dikkat et en ustune biray fayla sur pistikten sonrada agzini kapat ama cok ta bekletmeki hamur olmasin egerki yine oyle olursa uzerine elinle biraz kuru yerlerine su serpistir sicakken ama

hmmm bu malumatlar cok iyi hic denememistim ..:):)
bu seferde boyle deniyeyim ...

belki ise yarar ...
tesekurler bu guzel bilgiler icin .... :) :)

abla sende olmasan hic bisiden haberimiz olmiyacak hee :D:D

Günes

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
bisey degil degil ins olur ben böyle yapiyom oluyo valla :D olacagina inaniyorum kolay gelsin sana kardesim. ya bende sahura ne yapsam diye düsünüyodum acaba börekmi yapsam Rabbim yolladi seni bana bende ne yapsam diye düsünüyodum Allah c. c razi olsun... iyi fikir ben en iyisi börek yapimm... :)

Hekimoglu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
191
Orjinal Yazarı @Cihan**
bi deniyeyim bunu belki guzel bisi olur :):):)

abla ya bide hazir yemek konusu acilmisken ...
bi sorum olacak ..

ben boregi cook severim ...malum yanimda yapan birileri olmiyinca
kendim yapmaya kalkisirim ..:):)

yaptigimda kenarlar kuru oluyor sertlesiyor..
kenarlarida nasil yumusak yapabiliriz...
hatta ustude baya kuru oluyor ..:):)

Vay vay Cihan aBim Sen neymissin be abim.... :D
Ama neyli yaptigini söylmemissin,ben en cok patatesli severim(Bol karabiberli) :D

Buarada Lazanya'da enfes bir yemektir ama kiymalisi agir geliyor,
onuda ispanakli severim....

eyvah eyvah konustukca konustum,herkesde Tombishl bisey zannetcek beni :D :D :D :D

silaucan

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
7
ramazan günü yaptıgınız yemek tarifleri de
başka bir anlam taşıyor,
tarifler için teşekkürler,ama yapılır mı bu bize?
=)ama yinede ellerinize saglık,akşama olsa yerdik valla.... :D

Günes

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
Original von silaucan
ramazan günü yaptıgınız yemek tarifleri de
başka bir anlam taşıyor,
tarifler için teşekkürler,ama yapılır mı bu bize?
=)ama yinede ellerinize saglık,akşama olsa yerdik valla.... :D

canim kardesim buyur gel iftari acalim dicem ama ben cok uzaktayim keske yakin olsaydik sana börek yapardim hatta su böregi ,benim yaptigim hamurlu yemeklerden en iyisi diyolar bilmem su böregini bilen varmi? cok leziz, azinizi sulandirim biraz :D
saka biyana hakkinizi helal edin su ramazan günü yaptigima bakin yaaa ?(

silaucan

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
7
sagol Allah razı olsun Güneş,
buyur gel demen bile o kadar içten ki;
yemiş kadar oldum.
birde bu arada benden küçüksün ve su böregi yapıyosun,
maşallah,demekki akıl yaşta degil baştaymış =)
isviçreye ve tüm yurt dışındaki sıla özlemi çekenlere
sılaya uçmaları duasıyla......

Ş

ŞEVVAL

Guest
güzel bir tarifte lazanya ne ?(nerelerde satılır ???ilk defa duydum walla bilmedi im bişeyin yeme ini yapmakta tuhaf yani:)siz iyice anlatılan hele şu lazanya neymiş:)

Üst Alt