Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

seyfofen

YiğiDo

Aldığı Beğeniler
145
Takım
Fenerbahçe
LEYLA VE MEVLA

Günlerden birinde Mecnun'a rastlayan bir gönül ehli, onun halini bilen bir yolcu, bütün içtenliğiyle sordu:- Leyla hakkında ne biliyorsun? Bana Leyla'dan haber ver!Mecnun, o anda baş aşağı yıkıldı, yola serilip kaldı. Sonra inler gibi mırıldandı:
- Bir kere daha Leyla de! Eğer Leyla'yı bilmek istiyorsan bir kere daha Leyla de. Yoksa benden bir şeyler sorup durman beyhude. Madem Leyla diyorsun, soruna cevap olarak Leyla adı kafi değil mi? Ne kadar mânâ incisi delinse, yine de Leyla adı kadar değerli değildir. Leyla'nın adını andın mı, cihan içinde cihanlarca sır söyledin demektir. Leyla adı hatırımda dururken başka bir adı bir an bile ansam küfürdür bu.
Bunu duyan o gönül ehli, daha sonraki zamanlarda şu şiiri okuyup durdu:

Mecnun ki "La ilahe illa!" der idi

Teklif-i visal eyleseler la der idi

Şol mertebe meftun idi Leyla'sına kim

O Mevla der idi,sandı alem Leyla der idi...

uhibbu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
39,770
Takım
Galatasaray
tam isabet, çok güzel.
Mecnunu soranlara bu kelam yeter.

:aro:

sultans

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
10
Takım
Beşiktaş
benim mecnun'umda severdi beni ,ben inanıyorum ki leyla'lar ve çirkinler (her ikiside bende mevcut)gerçekten şanslı oluyorlar illede eş tarafından... ellerine sağlık seyfofen İnşalalh leyla değilde Mevla aşıklısı olalım O'nun için yanalım ,çöllere düşelim..

Üst Alt