KELIME-i SAHADETLE ALLAH (CC)A NE SÖZ VERDIK?
<Eshedu > : Ben sahitlik ediyorum, söz veriyorum ve yemin ediyorum ki,
<en> : muhakkak
<La ilahe> : Allah (cc)dan baska kanun koyan hic bir gücü kabul etmeyecek ve Allahdan baska kendisine kulluk yapilan her seyi reddedecegim
· Nefsimin arzu ve isteklerine, Paraya ve kadina, taparcasina tabi olmayacak, zevklerimin pesinden sürüklenmiyecegim
· Irkcilik yapmiyacak, Izimlere, Ideolojilere, sentezlere ve düzenlere tabi olmayacagim. Islamdan baska tüm dünya görüs ve doktrinlerini red edecegim.
· Kendisini ilahlastiran, putlastiran ve kendisini insanlara önder diye takdim eden deccalleri (yalancilari) önder olarak kabul etmiyecegim.
· Heykele ve puta saygi durusu yapmiyacak, celenk koymaya-cak ve bu sekilde tapinmiyacagim, putlastirilan varliklara itibar etmeyecek, ilahlastirilmaya calisilan hic bir varligi, kisileri ve düzenleri ilah olarak kabul etmiyecegim.
· Allahin dostlarini dost, düsmanlarini düsman bilecek, Allahin dinine düsman olan hic bir kisi, kurulus, toplum ve toplulukla yardimlasmiyacagim.
· Allah adina cikan ve Islami saptiran, seriati inkar eden düzenin düzenbaz hocalarina, müftülerine, diyanet baskanlarina, namaz kildirma memurlarina inanmayacagim.
· Makam, mevki, san ve söhret pesinde kosmayacak ve beni Allahin (cc) hükümlerine bas kaldirtan basta seytan olmak üzere hic bir varliga aldanmayacagim.
· Piyasadaki sahtekar seyhlere aldanmayacagim. Kendisine bir sey soruldugu zaman susan, konusmayan; konustugunda da Islami saptiranlara inanmayacagim.
· Allahdan baskasindan yardim istemeyecek, kabirlerdeki ölülerden medet beklemeyecek; falciya, gelecekten haber veren kahinlere inanmayacagim.
· Allahdan baskasindan rizik beklemiyecekve bana nasib olarak gelecek olanlar konusunda tagutlari Allaha ortak kosmayacagim.
· Islama aykiri hic bir tüzügü kabul etmeyecegim. Islama aykiri hic bir kanun tarafindan yönetilmiye razi olmayacagim. Hic bir devleti, teskilati, parti ve kisileri putlastirmiyacagim.
<illallah> : (Ya Rabbi) Ancak senin hükmüne, kanunlarina yani ilahligina inanacagim. Senin kanunlarina göre hayatimi düzenliyecegim. Senin kanunlarina göre yönetecek ve yönetilecegim. Senden baskasina kulluk yapmiyacagim. Yaratici olarak seni tanidigim gibi yönetici olarak da seni taniyacagim. Yasamis oldugum sürece senin seriatinin yeryüzünde hakim kilinmasi icin gayret edecek, neslimi, malimi ve canimi senin yolunda feda edecegim. Sadece senin seriatina tabi olacagim. Yaptigim her iste senin rizani arayacak ve senin razi oldugun kullardan olacagim.
<ve eshedu> : Ve yine ben sahitlik ediyorum, söz veriyorum ve yemin ediyorum ki,
<enne> : muhakkak
<Muhammeden abduhu ve rasuluh>: Tüm insanliga örnek, önder ve rahmet olarak gönderdigin nebin Muhammed Mustafa (sav) senin kulun ve elcindir. Hayatim boyunca kendime sadece onu önder ve örnek bilecek, ondan baskasini önüme katmiyacagim. Muhammed Mustafa (sav)in Kurani hayatina aktardigi sekilde bende hayatima aktaracak; onun küfre karsi verdigi tavizsiz mücadeleyi de kendime prensip edinip tüm davranislarimi onun bize tebligi ettigi sekilde Allahin vahyine göre düzenleyecegim.