Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Mystery

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
4,785
Takım
Fenerbahçe
Lütfen okuyun !
Hatırlayabildiğiniz kadar gerilere gidin ve şöyle bir hafızanızı yoklayın. Bugüne dek ne çok kampanya, boykot, seferberlik gördünüz. Çoğu kez dünyayla ilgili bir amacı olan bu toplu girişimlerin birçoğuna da katıldınız belki.

Sizi dünya ve ahiretinizi kurtaracak bir seferberliğe çağırıyoruz: Namaz kılmaya, kılıyorsanız dört elle sarılmaya, hiç kazaya bırakmıyorsanız bile huşuyu keşfetmeye ve namaz için çalışmaya var mısınız?

Rabbimizin Kur’an’da 70 kez emrederek en çok önem verdiği ibadet olan namaz, Peygamberimizin (s.a.v.) ifadesiyle, ahirette hesaba çekileceğimiz ilk amelimizdir.

Ne var ki, yüzde 99’u Müslüman olan ülkemizde beş vakit namaz kılanların oranı yüzde 25’tir. Bunların da ara sıra kazaya bırakmak, aceleye getirmek, gereken önemi vermemek gibi problemleri var.

Müslümanların yüzde 75’i niçin namaz kılmadıklarını açıklarken, birçok bahane ileri sürüyorlar. “Kılmasını bilmiyorum.”, “Benim kalbim temiz.”, “Yaşlanınca kılarım.”, “Çok yoğunum, zamanım yok.”, “İş yerinde veya okulda fırsat bulamıyorum.”, “Hastayım.”, “Yolcuyum.” gibi bahanelerle kendilerini kurtardıklarını sanıyorlar.

Oysa namazın önünde hiçbir engel olamaz. Dünya için yığınla bilgi öğrenen insanlar, elbette namaz kılmasını da öğrenebilirler. Kalbi temiz olmak ise, zaten güzel bir namaz kılmanın şartlarındandır. Yaşlanıncaya kadar hiç kimsenin garantisi olmadığı için genç ihtiyar herkes namaz kılmak zorunda. Her şeye zaman bulan insanların, namaza vakit bulamamasını anlamak güç. İsteyen herkes namaz için her türlü ortamda fırsat bulabilir. Hastalık ve yolculuk ise, namaza engel olmaz, sadece kolaylaştırılmasını sağlar.

Namazın en büyük engeli, onun ne muhteşem bir önem ve değer taşıdığını bilmemektir. Ne yazık ki, namazı gündeme getirecek ciddi bir faaliyet de yok ülkemizde. Namazın önemini anlatan film, tiyatro, roman, şiir, ilâhî, program neredeyse bulamazsınız.

Şükürler olsun ki, bu sahada yazılmış hiç değilse çok güzel kitaplar var.

Namazı anlamak ve yaşamak için sizi duyarlı olmaya çağırıyoruz.

Sizi her yerde ve her zaman katılabileceğiniz namaz seferberliğine davet ediyoruz.

Gelin, namazı her yerde, her zaman, herkese anlatmak için çalışın.

Namazın elinden tutun ki, o da kabirde ve sıratta sizin elinizden tutsun.

Namazı sevin ki, Allah ve Resulü (s.a.v.) de sizi sevsin.

Katre-i Matem

Men câle nâle.

Aldığı Beğeniler
49
Takım
Fenerbahçe
Ayna evvela kişinin kendi zatına doğrulmalı tabi.. Fert düzelirse cemiyet düzelir! Kendimizden başlasak Türkiye kurtulur hatta alem!Değil mi ki namaz tüm kötülüklerden alıkoyandır! Masal değil bir hakikatın gonk vuruculuğunu yapıyorum!

Tuğraa

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,778
Takım
Diğer
Rabbim namaz kılanların namaza 4 elle sarılmasını nasip etsin, kılmayanları da bir an önce huzuruna kazul etsin
Allah razı olsun kardeş

katresu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14
Takım
Diğer

Namazı anlamak ve yaşamak için sizi duyarlı olmaya çağırıyoruz.

Sizi her yerde ve her zaman katılabileceğiniz namaz seferberliğine davet ediyoruz.

Namazın elinden tutun ki, o da kabirde ve sıratta sizin elinizden tutsun.

Namazı sevin ki, Allah ve Resulü (s.a.v.) de sizi sevsin.

Etkileyici cümleler kurmuşsunuz ve anlatım akıcı olmuş. Allah razı olsun kardeşim...

Ben, şimdilik sadece yatsı namazını kılıyorum... Başlangıcı bir ay evvel yaptım, sırada sabah namazı var ama henüz başlamadım. İnşaallah tamamını ölmeden kılarım...

ArorA

Attractive-Heart

Aldığı Beğeniler
3,056
Ne yazık ki, namazı gündeme getirecek ciddi bir faaliyet de yok ülkemizde.

çok yerinde hatırlatmalar lakin bu cümleye katılmıyorum... bu gayreti gösteren il il dolaşarak namaza çağrı yapan bir platform oluşturlulmuş çokda hayırlı hizmetlere imza atmıştı yakın geçmiş dönemde.. bilgi anlamında ilavvelemiş olalım :gul:

Beste

Dert etme Duâ et..

Aldığı Beğeniler
18,751
Takım
Galatasaray
Rabbim namazı dosdoğru kılanlardan eylesin... Amin.
Allah razi olsun kardesim insAllah..

Fetih

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
3
Takım
Galatasaray
Namaz müminin miracı Sevgiyle buluşma anıdır aslında o yüzden fazla bekletmeden huşu içinde kılmak gerçekten çok önemli tşkler..
Allah c.c Razı olsun..

Hümeyra_Nur

Aşk-ı Kıyâm

Aldığı Beğeniler
1
Takım
Galatasaray
Allah razı olsun kardeşim çok güzel bir konuya değinmişsin..İnşaAllah kılmayanlar bir an önce kılmaya başlarlar, kılanlarda huşu içinde kılmaya devam ederler.. Slm ve dua ile...

Kemahlı

Yasaklı Üye
Yasaklı
Aldığı Beğeniler
7
Takım
Galatasaray
ALLAH razı olsun ercan KARDEŞ

mükemmel bir paylaşım olmuş

emeklerine sağlık..

Üst Alt