Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Acizane

hizmet..hicret..sehadet..

Aldığı Beğeniler
27
Takım
Diğer

M.FETHULLAH GÜLEN Hocaefendi'nin bazi talebelere Risale-i Nur-u anlamak üzerine sohbetinde,talebelerin kaydettiği Hocaefendi'nin bazi beyan ve ifadeleri :
> Arapça'da 62,000 kelimenin Türkçe karşiliği yoktur.Siz isterseniz de tam tercüme yapamazsiniz.Mesela:Rububiyet,Uluhiyet...gibi .Bukelimelerin karşılığı yoktur .Arapça dan tercüme kesinlikle orjinali olmaz ve mana bozulur.En az verim de maalesef Türkçe tercümede olmaktadır.Risaleleri anlamak için sadece dilde ısrar etmemelidir.Biraz sabır ,azıcık gayret ev dikkat insâallah hedefe ulaştirir.

> Kitap sadeleştirme speküle bir meseledir ,mevzudur.Tercüme edilen bir bakıma İncil akibeti gibidir .

> Her sadeleştirmede bir çok tavizler verilir.Ve açilan kapı kapanamaz.

> Risalelerin en ağır yerleri ya Medrese-i Yusufiye'de ya da 10-12 hastalığın insanın üzerinde abandığı dönemlerde katip usulü yazılmıstır.(Katip usulü demekle;Hocaefendi Nurların tamamen ihtiyarı haricinde mahza İlham-ı İlahî olduğunu beyan etmektedir.)Yazılışında dahi bir hikmet vardır .

> İslâm'a doymuş ve doymuş insanlar olmak için bu kitapları mukayeseli olarak en az 5(beş) defa okumak gereklidir.Bir ara 3(üç) defa okunsa da olur demiştim ki Üstad ım beni rüyada ikaz etti tekrar bu sayıyı beşe çıkardım .

> Kitapları iyi bilen ağabeyleri ve kardeşleri bulmaay çalışın ve mütalaa edin.Risale-i Nurlar çok kıskançtır ve kendine aşık olmayana yüzündeki peçeyi sıyırmaz.

> Müteelifi Muhteremin neşredilmemiş kitaplardan tutunda ; Lenin'e,Freud 'a ,Mark 'a kadar hepsini okudum.Dedim ki;onların yollarını ,tastiklerini de öğreneyim Ama şimdi diyorum ki ;bu kitapları (Risale-i Nurları ) en az beş defa okuyun,başka bir şey istemez !...Risalleri şu zamanda iyice anlamadan başka seylere tevessül ederseniz ;bir yerde mutlaka mantık haatsı yaparsınız.

> Eğer siz İstanbul 'da üçlerin,Urfa'da ikililerin elle sayıldığı dönemi idrak etseydiniz,şimdiki şu hale şükreder ve vefa ne demek o zaman anlardınız .

> Risalaler okyanus gibidir...Bazı yerleri sahil kıyısı gibidir .Bazı yerleri 25-30 metre gibidir,-ihtisas ister.Bazı yerler vardır ki bir kaç yüz metredir ve kalp ve ruhun derece-i hayatına çıkmayan orada yüzemez.Bazı yerler birkaç bin metre derinlikteki yerlere benzer .Kalbi nefsine ,cesedi midesine galebe edemeuenler oralarda yüzemezler.En büyük transatlantiklar dahi Guamm çukurundaki merkezkaç kuvveti riskini göze alamazlar.Bazı yerler Allah'ın kainatta va'z ettiği mizana ayna olarak Everest tepesinin zıddı.Guamm çukuru gibi derindir ki (11.000 m.) orada yüzmek için Vekil-i Müceddit-i Asr-ı Sali'si Aşr olmak;öyle bir dalgıç olmak lazımdır
.[/B]

sümeyya

SüKuT

Aldığı Beğeniler
39
Takım
Galatasaray
Rabbim anlıyarak okuyanlardan eylesin bizleri.
Paylaşım için teşekkürler canım.hak razı olsun.

Hafız_70

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6,432
Takım
Fenerbahçe
Allah c.c. ebeden razı olsun Acizane kardeşim.Ellerinize sağlık.Ne mutlu okuduğunu anlayana,idrak edene onunla kendine hayırlı bir yol çizene.
Vesselam.

Bir_Katre

RAHMETLE ANIYORUZ DEĞERLİ KARDEŞİM

Aldığı Beğeniler
50
Takım
Galatasaray
Allah razı olsun değerli kardeşim emeğine sağlık...

Üst Alt