Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Geceler

Sükut_u Sonbahar

Aldığı Beğeniler
22,175
Takım
Fenerbahçe

Adın çölde keyifli bir rüzgâr gibi başlar
Sonra bütün kumlar serpilir yüzüme

Yürüyorum? Yürüyüşüm girift kalabalığa ayan olmuş, takipteler? Her ayak sesim, Mahra der... En yakınımdaki? Bana uzak düşenim? Dizlerim dermana küs de olsa, sıla diye sana meylimi bir sen bilirsin?

Şimdi dolunayda ufacık bir lekeyim? Karanlıkta gölge olur mu deme, karanlıkta gölgeyim? Sabaha doğru uyandım, başımı ellerimin arasına alıp aklımın zonkladığı köşelerinde korkmadan gezindim. İçimde koca bir acı göl, lakin gözümde parıltıdır? Ortasında ?Mahra? diye bir damar atar? Bu yüzdendir ki her gün biraz daha büyür? Biraz daha? Biraz daha? Ama olsun? Sen yakınımdayken yılanların ağzındaki zehir, bir azizin tükrüğü olur. Sen kanadını benden yana çırpa dur; ferağ derelerine çıplak ayakla gireyim, ecel kuşu kanımı kuruttuğunda, adını dudak ucuma getirip düşürmeden öleyim?

Sen kanadını benden yana çırpa dur?

Vuslatı bu kadar uzağa kim attı? Kim düşman ettirdi gönlümüze? Vuslata adımızı kim unutturdu? Kederim gözümden boynuma alev alev akar. Geç geldin Mahra. Geç geldin de canımın içine oturdun? İşte gördüğün bu korku dağını sen geldin diye yıktım, bu divaneyi sen içindesin diye aklı başında ettim? Mahram, beynimi yoklayıp durma. Damarlarıma, gündüzden bir sessizlikle girip, akşama iniltiler bırakarak ayrılıyorsun. Her gün güneşi koynuna alıp uzaklaşan sensin? Vuslat ne desin Mahra, vuslat ne etsin bize?

Geç kaldık? Toy heveslerimizi kemale erdirmekte geç kaldık? Şehre yağmur yağıyor, yağmurda ıslanmakta geç kaldık. Geç kaldık; beynimizde yuva yapmış ağır alışkanlıkları bertaraf etmekte. Kaldırımlara ayaklarımızı berk basmak gerimizde kaldı. Düğünlerde halay çekmek bundan sonra neyimize? Kalemi ağır aksak tutuyorum. Yaz(m)ıyorum, ağır ve aksak?
Söz ecelin eline düşmüş Mahra? Söz sıratın ince belinde öbür yana geçme telaşında? Söz bıçaktan keskindir artık.

Mahra? Mahra diyeyim de dağlar heybetinden utansın, sular saflığından şüpheye düşsün. Adını söyleyeyim de adından sorguya çekileyim? Mahra kim diye sorsunlar bana? Ben yaralarımdaki nasırları söküp, yeni yetme hücrelerimi göstererek: ?işte Mahra!? diyeyim?

Sen söyle Mahra? Ne diyeyim? Bir zülalin kalbini yudumlayan çoban yıldızı, sokaklarda gövdesini sürüyen bir samyeli, bir ferisu mu diyeyim?
Bir kere dönüp baksa yıldız yağardı evimin içine. Şiir şairde sükûta erer, aşk gönüle yumuşak iniş yapardı diyeyim? Bir kere baksa, ahh bir kere?
?

Adını söylerken dilimin savsaklamasından korkarım?
Ağlamaktan değil de, keyifteyken seni unutmaktan korkarım?

Baharın diğer adı da hazan. Hazanın içinde hüzün? Çoğala dursun. Kış da karın altında kaldı? Olsun? Hemen çadırını toplayıp gitme? Bekle?Bahar hazanı ötelediğinde; sular dağlardan aşağı akar, düzlükler ecelin elinden kurtulup can bulur?
?

Bak, düşümde seni gördüm diye; bütün düşlerim sensizliğe hüküm giyecekmiş. Düşümün içinde düş saklıyorum sanıyorlar. Mahra dedim diye, düşlerimi uykularıma gömüp susturacaklarmış?

Dur söyleyeyim Mahra? Dur kim olduğunu bilsinler? Her gün içimde çıkın çıkın sen topladığımı bilsinler... Vefadan feragat etmedim diye suçlu olayım? Ellerim günaha hiç dokunmamışken, günahkâr aczedileyim? Dur beni toprağımdan sürsünler? Sürsünler ki toprağım da rahat etsin? Dur Mahra, beni benden göç ettirsinler?

Ayaklarıma nasırı, gözlerime uzağı reva gördüler? Bilmediğim bir kentin soğuk kaldırımlarında ayaklarımı sürüyerek geçtim? Nasırlarımı arkamda bıraktım? Saçlarımdaki kırları, yaşımdaki eskimişliği soyunup, yakınında duruverdim? Bedenim toy, içim devasa sınamalardan geçmişti? Yakınındaydım?

Dördüncü cemre döşüme düştüğünden beridir, akşamın koyulaştığı zamandan sabahın karmaşık zihni açılana kadar; düşünmeyi bilen her yanımı önüme alıp, sessizliğime gömülüyorum? Ben bu cihanda garip kaldım,bilmediğim bir sezginin keşfine durdum? Görünenin içinde görünmeyeni bulmaya çabaladım? Varlık ile yokluk ince bir hat üzerinde, birbirine karışmadan yan yanaydı?
Çabalarımın? Çaresizliğin içinde çare aramak olduğunu gördüm?

Daha fazlası için sus dedim kendime? Sen de sus Mahra, söz daha firezken jurnallemeyelim?

Sus ki, söz bize gücenmesin?

Emine Batar...

Katre-i Matem

Men câle nâle.

Aldığı Beğeniler
49
Takım
Fenerbahçe
sözün onurlu zırhına bürünen bir kalem teşekkürler paylaşımınz için..:alkis::alkis:

dilsitan

Ya HaY

Aldığı Beğeniler
9,655
Takım
Galatasaray
kalpten tesekkürler...

nurnesli

Hayat üç noktadan ibaret...

Aldığı Beğeniler
124
yüreğimden yüreğine kocaman bir teşekkür ve sevgi gönderiyorum ablacım...emeğine sağlık

Hafız_70

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6,432
Takım
Fenerbahçe
Adını söylerken dilimin savsaklamasından korkarım?
Ağlamaktan değil de, keyifteyken seni unutmaktan korkarım?
Güzel paylaşımınız için gönülden teşekkürler kardeşim.Yüreğinize sağlık.
Allaha emanet olun.

Üst Alt