Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

loreS

"ALLAH dE KaLBiM"

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
Hz.Muhammedden sav rivayet edildiğine göre Allah mahşer günü bir kuluna buyurduki;"Ey kulum gelde amel defterini oku!Ömrün boyunca neler yaptın bakalım?"
Kul baştan başa amel defterini okudu fakat defterde suçtan başka birşey göremedi bunun üzerine dediki;
"Yarabbi!suçlarla geçen şu ömrüm yüzünden anlıyorumki cehenneme gitmekteyim"
Allahü Teala;"Birde çevir ardını oku!kul defterin arkasını çevirdi birde baktıki sonunda şöyle yazılıydı;"Bu kul sonunda pişman olup tövbe etmil tüm dertlerine dermen bulmuştur Allahda ona on mükafat ihsan etmiştir zira Allah yaptığı kötülüğe pişman olan kuluna on iyilik yazar.
Kul bunu görünce sevindi ne mutlu azat olan kullara!Allaha dediki;
"Yarabbi amel defterimi yazan melekler doğru yazmamışlar benim suçum bunlardan çok fazla o iki melek yaptıklarımı tam yazmamışlar söyle ya rabbi!yoksa benim suçlarımı biri yazıyor öbürü siliyormuydu?Ben ömrümce nice kötülükler yaptım şimdi sen tutyor her kötülüğüme karşılık on iyilik veriyorsun ben suçlu bir kulum ama senin ihsanınla bu suçlarım bana fayda verdi"
Hz.Muhammed sav bu sözleri söylerken güldüde dişleri göründü:G:sonra dediki "Ey Allahım bir avuç toprağın yaptığı ne küstahlıktır bu!"
Ey oğul sana temiz bir ruhun sırrını anlatsam korkarımki helak olur gidersin Bu sır nemidir?kimbilir?Karşında bunca meşşakat var bilmiş olki bütün bunlar bir hiç olduğundan bir hiçten ibaret olduğundan meydana gelmedi.Bunlar belki kendine gelirsin belki kendini tanır anlarsın diye meydana geldi Sen onun sevgilisisinde onun için böyle yaptı.seni kendi gözündende gizledi halkın gözündende
Sevgiliyi baştan ayağa görmeğe imkan yok mademki bu böyle makamını görmek elbette daha iyi.Çünkü sevgili apaçık görülmez cilvelenmez yüceliği yüzünden gizli kalması gerekir..

alıntı

Geceler

Sükut_u Sonbahar

Aldığı Beğeniler
22,175
Takım
Fenerbahçe
Emegine saglik kardesim tesekkürler
Cenab-i Hak razi olsun herdaim
Selam ve Dualarimla......

Üst Alt