Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

osmansaglam

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
evet sevgili dostlar şimdi sizlere makarna nasıl yapılır onu anlatacağım,
gönül isterdi ki daha farklı şeylerde anlatam ama bilmediğim için anlatamıyorum... ;)
ben kısaca kendi tarzımda anlatmayı düşünüyorum umarım beğenirsiniz!
evet başlıyoruz...
önce suyu kaynat, (tuzunu unutma)
makarnayı at ve pişinceye kadar arada bi karıştır, (elini yakma)
sonra yazğını salçasını falan hazırla sen bilirsin, (umuyorum yani)
sonra afiyetle ye...
benden bu kadar...

benefşe

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
galiba bununada pek bilmiyorsunuz!! :D :D :D

makarnayı hiç sevmezdim!taki ünv.kazanıp aileden ayrı düşünceye kadar!ilk zamanlar yurtta kalıyordum ve abartısız hafatanın 3 günü makarna çıkardı ilk zamanlar hadi yemeyelim derdik!ama baktık olmuyor!!mecburen yerdik!tabi yavaş yavaş sevmeye başladım!!
daha sonra eve geçtiğim zaman da en fazla yapılan şey makarna olurdu!!hem hesaplı hem de pratikti!!!sonra makarnanın ustası oldum!!!ayrıca yemesinin de!!!! :D :D
Allah razı olsun
selam ve dua ile....

fatsalı

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
796
Takım
Trabzonspor
OSMAN KARDEŞİM AFİYET OLSUN..........

ELLERİNE SAĞLİK

osmansaglam

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Aslında çok iyi bilirim yapmasını çok da severim en sevdiğim yemektir,
ben biraz farklı olsun diye yazdım...
makarna herkesin bildiği makarna ama ben çok seviyorum...

esencemrem

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
3
evet osman kardeş makarna herkezin bildigi bir yemek sana afiyet olsun...bende makarnayı çok severim ama soslu..makarnayı sade sevmem..her yaptıgımda çeşit çeşit soslar yaparım...arkadaşlarım çok severler benim soslu makarnamı...

Günes

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
Cok sagol osman abi....
Sizlere bir kac makarna pisirme cesidini yazayim bari....

Sizlerin sevicegini düsündügüm sezgin bir makarna cesidi...

Mantar et soslu makarna;

Malezemeler;

yaklasik 300 gr. mantar (yikanmis dogranmis)
350 gr. dana eti ( kusbasi dogranmis, yanliz baya kücük dograyin)
yarim kilo makarna
2 yemek kasigi varsa tereyagi yoksa, 3 yemek kasigi zeytin yagi...
makarnayi haslamak icin su
tuz,baharat (karabiber,pulbiber)
iste asil mesele 2 paket sauce(sos) bu sos vejeteryanlar icin ve mantrli sos oluyor.Genelde büyük sehirlerde oluyor...Kücük sehirler de var mi? bilmiyorum. Ama yurtdisindakiler kesin bilir....Ben burda migros'dan aliyorum...,belki orda da migroslar da vardir...
sos icin 6 dl süt (paket deki miktara göre süt koyun )

Yapilisi:

Makarnayi haslayin tuznu ihmal etmeiyin haslarken.Süzdürün ve yagda cevirin. Bir tavada yada tencere fark etmez,Yagini koyun sonra eti pisirin et pismeye baslayinca mantarlari ekleyin,ardindan tuzunu vede baharatini ekleyip iyice pisirin..(yanliz eti iyi pismis olsun)
Derin bir tencere ye sütü koyun vede sosu, aldiginiz sosun pisirme tarifine göre pisirin...Ve pisirmis oldugumuz mantarli eti pisirdiginiz sosun icine dökün karistirin...

servis;

servis tabagina pisirmis oldugunuz makarnayi koyun, ya yanina yada üzerine hazirladiginiz mantrli etli sosu koyun.

Afiyet olsun....

TebessüM

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
9
Hey gidi günler diyecem şimdi :D
lisede hiç abartısız her öglen (bizim lise iki ögündü) makarna yapardık arkaşımla üniversitede de keza makarmna evlerin vazgeçilmezi hatırlıyorumda bi arahazır makarnalar çıkmıştı sadece içine bir bardak sukoy kaynat ve servis yap ama bizde pek tutmadı nedense ?(
ben makarnaya makakrna demem makarna salçalı olmayınca ( pek severim salçalı makarnayıda) :D :rolleyes:

FaniDünya

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
Günes ablacim senin tarif Süper eline saglik. Ama su gramaj olayi beynimi sulandirdi. Simdi light kacacak ama bizde giriyoruz ara sira mutfaga.

Ben evvela, simdi türkcesi nedir bilmiyorum (Watercooker) ya, herhalde su isiticisi, herneyse suyu isitip tencereye postalarim. iste tuzu damak tadima göre ilave ederim. Ardindan makarnaya tencerenin yolunu gösteririm.

O pise dursun, bu arada iste makrnanin miktarina göre kiyma cikartirim dondurucudan. Kiymayi dalgali firinda eritirim, erimesinin sonucunda yag ve salcayla güzelce kavurduktan sonra tuzunu ilave ederim.

Sonra yine makarnaya yetecek kadar yogurt cikaririm buzdolabindan ve o yogurtu bir kap icinde cirparim mikser ile.

yogurtta hazir nihayet, makarnada yanmamissa onu evire cevire süzme islemine teslim ederim görev icabi. Tencereye yag koyup kizmasini beklerim
ve makarnayi sallarim tencereye karistiririm.

Allaha Sükür kazasiz belasiz atlattik. Daha önceden hazirlamis oldugum
yogurtu, makarnanin üzerine güzel görüntü sinirlari icerisinde ilave edelim.
Sonra hafif kirmizi renge saklanmis kiymayi (kirmizi rengi salcadan yanmadi
yani yanlis anlamayin gözünüzü seveyim) yogurtun ortasina ilave ettik.

Alin Size Mis gibi makarna gramajsiz sartsiz surtsuz

Sallayin gitsin

(Laf aramizda benim makarnaya bayilirlar bizimkiler, aslinda iyi para var bu iste benden sölemesi hem ucuz hem lezzetli, arada bir satmak lazim aile fertlerine)

kerems

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
Takım
Trabzonspor
En güzel makarna kaşarlı makarna ve yapmasını bildiğim tek yemek.

Üst Alt