Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Beyoğlu

aşka yolculuk

Aldığı Beğeniler
13,779
Takım
Galatasaray
Murat Ertaş

Masal

Bir varmış bir yokmuş Evvel zaman içinde kalbim saray içinde Bir Semerkant'ta, bir Buhara'da, bir Çin'de Bir asaya kul olup sahraları geçende Allâme-i cihân izine hayran olmuş Soyunmuş kaftanını yolunda üryan olmuş...

Serçeler ay kırıntısı paylaşırken damda Dolaşır kervanlar kaybolur odamda Ah o şevketli sevgililer, şerbetli, şöhretli kimi köpükten daha kasvetli Şiddetle türlü himmetle Elma olur yağar da şimşekler Muradına erenler gelir aklıma...

Binbir gece islanmış toprak gibi Kırk gün kırk gece kutlanmış gibi Bir değirmen dolabında kaynayan hayat gibi Yahut usta bir demircinin örselediği Ey ruhumun açılmaz yedi kapılı şehri Hâlâ Hüma kuşu yükseklerden seslenir Sen gelmezsen odama cellâtların gelir...

Açıl susam açıl! Bir sini sofra Bu çömeliş başka, bu yöneliş, bu edå Hızır bohçasında inci mercandır kişmiş Kavut tadında Yunus, ayran tadında Bir minder bir semaver bir kandil Bostan'dan Gülistan'a halka halka Ümmî dudaklarda “ney” inlemiş Döne döne pervaneler şemsi dilemiş Kana kana su içmiş, gazel dökmüş Fuzuli Dere tepe düz gitmiş Yesevi ummanlarda...

Çarpışır içimde çelik zırhlı cengâver Yüreği, kesik baş yüreği kadar metin Kildan ince menzillerde kılıçtan keskin Bir daha fethedilirdi Hayber Sonra Battal Gazi, delişmen Köroğlu Her akşam yeni bir sefer...

Beynimin sahrasında sırıtır tellallar Yanar her vahanın başında serap gözlerim Pireler berber, efkârıma değmesin aman! Haramisidir, tellalıdır develer susuzluğumun Âh evvel zaman, imamları vardı çocukluğumun...

Üçler, yediler, kırklar varmış Şimdi kaçıncı katındalar göğün Yok mu içinizde duyan yok mu oldu ötelere uzanan dünyalar Bir ben mi kaldım bu cihanda yaban...

Göklerin günahına boşa girmişim Babam daha beşikteymiş hayret! Daha yeni tanımışım cinler ülkesini Yedi kat karanlığı yeni yaşamışım Gözüme kestirdim Kaf dağını Aradığımı bilmem amma orada bırakmışım Sil yaşlarını helalleşelim anne! Ben arpa boyu yola sevdalanmışım...

Yarınlar dünün esiriymiş, bugünler dediğin biçare insan çocukken severmiş meğer, Aldırma, anlat anne! Olmaz kahırlarıma gülüp geçensin Peri kızlarına elçi gidenim, Bir tek sensin beni dinleyen Büyük sancın en küçük şehzâdenim Hâlâ keleş oğlunum senin...

Turnalar bir bir nereye gitmiş O demler gönlümüz uz gitmiş Korkarım sonsuz gitmiş.. Ne kutlu nineler artık ne eksilmeyen nur, Dudaklaryla işledikleri dantelâ yoktur...

Burcunda nice arslan yatar sultanım Dokuz yiğidin esirdiği yâr! Yıldızlar titrer mi hiç idare lambasının yüreği kadar? Soğur mu insan sabahlardan Ankanın kanadından düşmedikten sonra..

Ey nakşında divaneler uçan halı Püskülleri sırmalı Yedi başlı canavar kuruttu pinarları Can bildiğim her şeyi yuttu bir hain yılan İpek sesli ozanlar çınlattı kulağımı Ey kepeneklerin emzirdiği gönül! O yalan bu yalan Var eski sevdalarda oyalan...

Hangi hekim diriltir can vereni? Hangi büyücü efsunladı bu sihri Hangi müneccimin eline el vereyim? Karala penceremi gün yüzünü bilmeyeyim Karala ki baharı ben çizeyim Yorganımı ört hayallerime, seccadeni Gecem yine tespihinde nağmelensin Bana sen yetersin anne! Suskunluğun kargıştır senelerime...

Yedi kubbeli hamamda mıydım yoksa Kurt masalı mıydı duyduklarım anne! Okşarken saçımı ellerin dizinin dibinde...

...vuslat

gökyüzünü bilmeyen leke sanıyor kuşları...

Aldığı Beğeniler
19,193
????????????

Ufakken abimin bana , sonrasında oğluma anlattığım masallardan biri geldi hatra
Keloğlan ve yarım leblebi...????
EyvAllah kardeşim
En güzel masal sonunu duymadan uyuduğumuz masallar galiba:)
Teşekkür ederiz paylaşım için

Üst Alt