Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

turangida

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14,607
Takım
Galatasaray
Max Frisch'den bazı sorular:

Siz ve tüm tanıdıklarınız yok olduğunda bile insan neslinin devam edip etmemesiyle gerçekten ilgilendiğinizden emin misiniz?
Niçin?

Kendisi farkında olsun olmasın haksızlık ettiğiniz biri var mı? Ve bundan dolayı daha çok kendinizden mi yoksa ondan mı nefret edersiniz?

Kusursuz bir hafızaya sahip olmak ister misiniz?

Bugün size doğru gelen şeyi emretme yetkiniz olsaydı, çoğunluğun muhalefetine rağmen bu emri verir miydiniz? Evet ya da hayırla cevaplayınız!

Size doğru gelmesine rağmen bu emri vermenizi engelleyen şey nedir?

Bir gruptan mı yoksa belli bir kişiden mi daha kolay nefret edersiniz ve yalnız olarak mı yoksa grup olarak mı nefret etmeyi tercih edersiniz?

Daha da akıllanacağınız görüşünden ne zaman vazgeçtiniz, yoksa halâ aynı görüşte misiniz? Yaşınızı belirtin.

Sizce, neyinize güceniyorlar? Siz hangi özelliğinize kızıyorsunuz? Ve bunlar farklı şeylerse hangisi için daha kolay özür diliyorsunuz?

Ölüler aklınıza geldiğinde, ölmüş olan kişinin size birşey söylemesini mi yoksa sizin ona bir şeyler söylemenizi mi tercih edersiniz?
Sevdiğiniz biri var mı?
Bunu neye bağlıyorsunuz?

Diyelim ki, kimseyi öldürmediniz: Niçin hiç böyle bir şey yapmamış olduğunuzu kendinize nasıl açıklıyorsunuz?

Mutlu olabilmeniz için eksik olan şey nedir?

ArorA

Attractive-Heart

Aldığı Beğeniler
3,056
Enteresan sorular ... :gul:
Yalnız "bugün size doğru gelen şey "diye başlayan soruyu anlamadım gelen ne ?
cevap ona göre değişir çünki.

...vuslat

gökyüzünü bilmeyen leke sanıyor kuşları...

Aldığı Beğeniler
19,193
Cevaplar bizdemi kalacak?:)
:gul:

turangida

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14,607
Takım
Galatasaray
Enteresan sorular ... :gul:
Yalnız "bugün size doğru gelen şey "diye başlayan soruyu anlamadım gelen ne ?
cevap ona göre değişir çünki.

Bu günkü doğrularınız ,yarında aynı olabilir,eksik olduğunu varsaydığınız hayati bir bir doğrunuz varsa ,ya da yüksek dille belirtilmeyen az bulunan bir doğru vs bakış açınızla her şey ....

ArorA

Attractive-Heart

Aldığı Beğeniler
3,056
Bu günkü doğrularınız ,yarında aynı olabilir,eksik olduğunu varsaydığınız hayati bir bir doğrunuz varsa ,ya da yüksek dille belirtilmeyen az bulunan bir doğru vs bakış açınızla her şey ....

:Roflol: Allah iyiliğimi versin benim...yanlışın zıddı olan "doğru"
Anlamayışım baş ağrımdan olsa gerek
ben bize doğru yani yönelme anlamlı doğru olarak anlayıp anlamlandırmaya çalışınca doğal olarak hatlar karıştı :ok:
eyvallah ..şimdi oldu.
O soruya tereddütsüz evet inanıyorsam o doğruya herkes karşı çıksa da vazgeçmem diyorum :gul:

turangida

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14,607
Takım
Galatasaray
:Roflol: Allah iyiliğimi versin benim...yanlışın zıddı olan "doğru"
Anlamayışım baş ağrımdan olsa gerek
ben bize doğru yani yönelme anlamlı doğru olarak anlayıp anlamlandırmaya çalışınca doğal olarak hatlar karıştı :ok:
eyvallah ..şimdi oldu.
O soruya tereddütsüz evet inanıyorsam o doğruya herkes karşı çıksa da vazgeçmem diyorum :gul:

geçmiş olsun ,ALLAH iyiliğinizi versin ,doğrularınız da hatları karıştırmaz inşALLAH

:)))

turangida

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14,607
Takım
Galatasaray
Vahyin elinde kaldığı müddetçe karışmaz Allah'ın izni ile...
yoksa bana da "seni kılıcımla düzeltirim" diyen bir Ömer bulunur efendim sıkıntı yok :gul:

Rabbim yar ve yardımcınız olsun ,basiretli ,ferasetli ,dirayetli kılsın. :))

...vuslat

gökyüzünü bilmeyen leke sanıyor kuşları...

Aldığı Beğeniler
19,193
Ölmeden evvel düşünebilmek marifet olsa gerek çünkü devran öyle herkes bir öncekilerin mirası üzerine geliyor
Gaflete dalıp haksızlık ettiğim oluyorsa bunu benim bilmem kendime kahr etmem için yeterli
Unutma yetisi boşuna verilmedi belliki Rabbimizden
Dengeli olduğu sürece hafıza yeğdir
Hayır vermezdim beşer olarak
Doğrumu sunarım karşımdaki insanlarında bunu düşünüp tartmasını isterdim
Aynı durum karşımdaki doğruyu savunan kişi içinde geçerli
Nefret kelimesi için kutsal değerlerim dışında yer yoktur
Değil grup bir tek insanı dahi topyekün yoksaymak hayr değil
Akıl emaneti alınmadıkça talebe olmayı tercih ederim
Öğrenmenin yaşı yok diyelim:)
Yakinen tanıyanlar gücenmez :) Fikir düşüncelerimi direkt söylemem sonucunda şok olmaları yahut kırılmaları sonucunda haklı dahi olsam özür dilerim hiç çekinmem
Ölüm sonrası yaşadıklarını sorardım galiba
Yaradana sevgisi olanın yaratılanlarada sevgisi muhakkkaktır
Özel sevdiklerime gelince ; evvela Rabbimi hatırlattıkları için sonrası eğrisiyle doğrusuyla hayatıma kattıkları güzellikler için severim inşAllah
Surette evet birebir olmadı acaba bir başkasının ölümüne farkında olmadan sebebim olmuşmudur?
Daha doğrusu başta din kardeşlerimiz olmak üzere ölen onca mazlumun üzerimizde hakkı yokmu dur?
En baştaki soruya el sallayan bir soru ★
Mutluluk için fazlalıkları çıkarmak yeterli galiba
:gul:

Üst Alt