- Aldığı Beğeniler
- 12

MALZEMELER:
-1 çay bardağı şeker
-2 yumurta
-1 su bardağı süt
-1/2 su bardağı su (ılık)
-1 su bardağı sıvıyağ
-1 tatlı kaşığı tuz
-1 paket yaş maya (42 gr)
-Aldığı kadar un
-önce ılık suya yaş mayayı atıp çözülmesini sağlayalım.yumurtanın 1 tanesinin sarısını üzerine sürmek için ayıralım.Tüm malzemeyi katıp yumuşak bir hamur elde edelim.Üzerini bir bezle kapatıp mayalanmaya bırakalım.(1-2 saat)
-mayalanan hamurdan parçalar alıp avuç içi kadar açtıktan sonra iç koyup tepsiye koyalım.Üzerine yumurta sarısı ve çörek otu serpiştirip 180 C pişirin.Yalnız birbirlerine çok yakın koymayın tepsiye.çok tombiş oluyolar. Afiyet olsun......
notlar:
- Bu aslında açma tarifi ben poğaça yaptım, siz hamura yağ sürüp açma da yapabilirsiniz.
- Su kesinlikle ılık olacak sıcak veya soğuk olması mayayı kesiyor. Yoğurt mayalarız ya o ılıklıkta olacak.
-Hamuru yoğururken veya mayalanırken kesinlikle kapı-pencere açmayın, ortam sıcak olmazsa iyi kabarmıyor.
- Ben pişirmeden önce biraz tepside de bekletiyorum daha kabarık oluyor.
-Pişince hemen fırından alıp üzerine su serpin ve bezle sarın, böyle daha yumuşak oluyor. Ben tepsiden alıp borcama diziyorum ve bezle sarıyorum.
-Bazen beyazpeynirle bazen de kaşarla yapıyorum, ikisi de güzel oluyor. kaşarla yapacaksanız ağzını iyi kapatın.
=============
Alıntı