Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

dilsitan

Ya HaY

Aldığı Beğeniler
9,655
Takım
Galatasaray
image.axd

Bir gün Rabia el-Adeviyye’nin (ks) karşına bir meczup çıktı ve şöyle bir nara attı:
“Ey hanım! Bütün varlığımla sana bağlıyım! Seni seviyorum!”
Rabia Hatun gayet sakin ve vakur bir şekilde, “Doğrudur! Ben de seni seviyorum!” dedi
Bu cevap meczubun hoşuna gitti Rabia Hatun eliyle geriye işaret ederek, şöyle devam etti:
“Ancak benim bir kız kardeşim var O benden daha güzel, geriden geliyor!” dedi
Meczup dönüp geriye baktığında, Rabia Hatun onun yüzüne şiddetli bir tokat vurdu ve şöyle dedi:
"Benden uzak ol! Seni yalancı, vefasız, sahte kahraman! Beni sevdiğini iddia ediyorsun, ama dönüp başkasına bakıyorsun! Beni güzel bulduğunu söylüyorsun, başka güzel peşindesin! Sen nerede, sevmek nerede, güzelin kıymetini bilmek nerede? Defol git! Konuşunca seni irfan sahibi, dürüst, vefalı, âşık biri sandım Aşktaki ciddiyetini denedim, yalancı olduğunu anladım! Sende ne âriflerin temizliği var, ne de onlardan bir işaret ve mürüvvet! Hele âşıkların yolu,senin gittiğin yoldan hiç geçmez…“
Bunun üzerine meczup, deli gibi bağırmaya ve başına toprak saçmaya başladı
Şöyle diyordu: "Yazık bana! Ben bir kulu sevdiğimi iddia ettim! Ondan yüz çevirince tokat yedim! Korkuyorum; Hakkı sevdiğimi iddia eder de, Ondan başkasına bakarsam hâlim ne olacak? Yiyeceğim tokadın şiddeti nasıl olacak?"
Madem ki, gerçek muhabbet baki-i hakikîye yöneltilen muhabbettir, öyle ise bütün muhabbetleri topla hakikî sahibine verip fâninin sillesinden kurtul
Allah’ım! Bizi dünyada Senin sevgin ve bizi Sana ve Senin emrettiğin gibi istikametli olmaya yaklaştıracak şeylerin sevgisiyle, ahirette ise rahmetin ve cemalini bize göstermekle rızıklandır Muhabbetullaha müştak bir muhabbet fedaisi olmayı nasip eyle

alıntı

nur_41

..hamd..

Aldığı Beğeniler
3,707
Takım
Galatasaray
Amin!.. Canım Allah razı olsun, bunu söylemek benim dilime yakışmaz ama gerçek aşık eylesin inşallah.

hazan mevsimi

İdi Amin Dada

Aldığı Beğeniler
20
Takım
Galatasaray
Aminnn aminn aminnn ...
Gerçek aşkı bilebilsek burada bir dakika oturabilirmiyiz ?

nezihe

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
aminn ALLAH razı olsun inş.

dilsitan

Ya HaY

Aldığı Beğeniler
9,655
Takım
Galatasaray
amin amin ecmain ins:gul:

Berrak_Su

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
44
Takım
Galatasaray
aminn ALLAH razı olsun..

loreS

"ALLAH dE KaLBiM"

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
Rahman razı olsun kardeşim..

Fetih

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
3
Takım
Galatasaray
bu menkıbeden cıkarılan ıkı derste cok değerli.tşkler kurbanım...

Üst Alt