Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

ATA

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
fft64_mf1014165.Jpeg

Ispanak ve benzer nitrat yönünden zengin sebzelerin kasları güçlendirdiği doğrulandı. Karolinska Enstitüsü’ndeki araştırmada uzmanlar, ıspanaktan aldıkları tuzu farelerin suyuna ekledi. Nitrat alan farelerin kaslarında güçlenme tespit edildi. Uzmanlardan Andres Hernandez farelere, bir insanın 200-250 gram ıspanak yediğinde aldığı nitrat oranı doğrultusunda tuz verildiğini belirtti. Nitrat alımının, kırmızı kas olarak da bilinen, yavaş kasılan liflerde bir etkisinin saptanmadığını söyleyen Hernandez; yüksek eforda kullanılan kas liflerindeyse önemli değişime yol açtığını açıkladı.

ATA

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
Şurada yararlı bir konu paylaştık:) görüntülenme sayısına bakıyorum 1... Oda benim görüntülemem:) Livechillahın 10 sayfa doğum günü mesajı varken ıspanak ve temel reis gibi kutsal iki unsura forum ahalisinin dikkat etmemesi üzücü:)

Beste

Dert etme Duâ et..

Aldığı Beğeniler
18,751
Takım
Galatasaray
Allah razi olsun :) paylasim icin.

ATA

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
Hayır ama bu bilgi yumağı hakkında tartışmamız ıspanak ve temel reis hakkında anekdotlar sunmamız ne bilim forum içi paneller düzenlememiz gerekmiyormuydu:) Yıllardır ilk defa bir bilgiyi paylaştım sizlerle:)

ATA

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
böyle bir bilgi paylaşımına nacizane bir teşekkür az değilmi:)

YaRêN

GüIefşaN

Aldığı Beğeniler
11,197
Takım
Galatasaray
Allah iyiliğinizi versin inşAllah... Allah razı olsun emeğinize sağlık teşekkürler pylaşım için sagolun :))

Üst Alt