Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

turangida

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14,607
Takım
Galatasaray
Farklı bir şeyh portresi:
MEHMET ZAHİD KOTKU

"1956 yılında hutbedeyken; “Evde elime toplu iğne kutusu aldım, baktım yabancı malı… Daha bir iğne yapamayacak mıyız?” demesi üzerine cemaat harekete geçmiş ve Erbakan Hoca'nın öncülüğünde, sonraları adı Pancar Motor'a dönüşecek olan Gümüş Motor Fabrikası kurulmuştu. Gümüş adı elbette Gümüşhanevi Tekkesi'nden alınma idi.

Vefatından bir hafta önce, Hacdan dönerken Medine'de şöyle söylemişti:
“Dünyada her şey boş, para da boş, kitap da boş, dervişlik de boş, şöhret de boş. Mühim olan iyi bir kul olabilmektir. İnsan bunu seksen yaşından sonra anlıyor. Ne dervişlikte, ne şeyhlikte iş yok. İş, Allah'ın rızasını kazanabilmekte. İş, Allah'a sevgili kul olabilmekte.”

Hafız_70

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6,432
Takım
Fenerbahçe
Ne mutlu hayatını Allaha layık bir kul Rasülüne layık bir ümmet olarak idame ettirebilenlere.
Allahım! Bizlere son nefeste iman üzere ölmeyi, huzuruna yüzü ak olarak çıkabilmeyi nasip eyle. Amin
Allah razı olsun kıymetli kardeşim. Allah kıymetli hocamızın mekanını cennet eylesin ve bizleri de ona cennette komşu eylesin.
Dua ile..

Sultani Can

Ehli_Hizmet__

Aldığı Beğeniler
7,114
Takım
Diğer
Farklı bir şeyh portresi:
MEHMET ZAHİD KOTKU

"1956 yılında hutbedeyken; “Evde elime toplu iğne kutusu aldım, baktım yabancı malı… Daha bir iğne yapamayacak mıyız?” demesi üzerine cemaat harekete geçmiş ve Erbakan Hoca'nın öncülüğünde, sonraları adı Pancar Motor'a dönüşecek olan Gümüş Motor Fabrikası kurulmuştu. Gümüş adı elbette Gümüşhanevi Tekkesi'nden alınma idi.

Vefatından bir hafta önce, Hacdan dönerken Medine'de şöyle söylemişti:
“Dünyada her şey boş, para da boş, kitap da boş, dervişlik de boş, şöhret de boş. Mühim olan iyi bir kul olabilmektir. İnsan bunu seksen yaşından sonra anlıyor. Ne dervişlikte, ne şeyhlikte iş yok. İş, Allah'ın rızasını kazanabilmekte. İş, Allah'a sevgili kul olabilmekte.”
Dünyada her şey boş, para da boş, kitap da boş, dervişlik de boş, şöhret de boş. Mühim olan iyi bir kul olabilmektir. İnsan bunu seksen yaşından sonra anlıyor. Ne dervişlikte, ne şeyhlikte iş yok. İş, Allah'ın rızasını kazanabilmekte. İş, Allah'a sevgili kul olabilmekte.:aro:

Güner

mekan 07 vatan 58

Aldığı Beğeniler
4,292
Takım
Fenerbahçe
*"İman ile İslam, can ile vücut gibidir;* Can olmayınca vücut olmaz.
*İman olmayınca müslümanlık olmaz,* müslümanlık olmayınca da iman olmaz."

_*Mehmed Zahid Kotku*_

Kıymetli hocamız Mehmed Zahid Kotku hazretlerini rahmetle yâd ediyorum...Rabbim derecelerini alâ eylesin...
Paylaşım için teşekkür ederim kardeşim ????

Üst Alt