- Aldığı Beğeniler
- 9
- Takım
- Diğer

Mendil...
Agliyorsun; cünkü hüzünlüsün ve gücsüzsün.
Agliyorsun. I$te sen busun. Kirilgansin. Incinmi$sin. Incitmi$sin. Terk etmi$sin. Terk edilmi$sin. Varsin. Yoksun. Ayrisin. Birle$mi$sin. Gitmi$sin. Gelmi$sin.
Hayat ayaklarinin altindan kayiyor. Yalpaliyorsun. Ba$in dönüyor. Zemin un ufak oluyor. Gökyüzündeki güne$e ve gögün maviligine kar$in duygularin griye dönmü$. Kalbine bulutlar toplaniyor. Bogazin sIki$iyor. Daraliyorsun. Catlayacak kadar sIki$iyorsun. Bo$alman gerek. Bir $ekilde insanin icindeki basinc dü$meli. Dayanamiyorsun. Agliyorsun. Kalbindeki bulutlar gözya$i sagiyor.
Agliyorsun. Aglayabiliyorsun. Farkettin mi? Ruhundaki acilar kristalize oluyor. Gözya$i oluyor. Hava kitlesinin soguga maruz kaldiginda yagmura dönü$mesi gibi. Ruhun ü$üyor. Titriyorsun. Ciplaksin. Korunmasizsin. Kendini koruyamiyorsun. Ruhun yardim edemiyor sana. Kalbin yardim edemiyor sana. Hep birlikte agliyorsunuz. Kalbin icin de kendin icin de agliyorsun.
Aç bir kedi görüyorsun. Aç bir cocuk dikkatini cekiyor. Yetim bir cocuk kalbine dokunuyor. Sararan yapraklar kalbini delip geciyor. Özlüyorsun. Buram buram özlüyorsun. Agliyorsun. Agladikca...
Kalbin delik de$ik. Her$ey seni yaralayabiliyor. Ne kadar naziksin. Ne kadar kirilgansin. Cünkü insansin.
Agliyorsun. Yorgunsun. Ya$amaktan yorgunsun. En cok gönül yorgunusun& Ya$adiklarin kalbinin tabanina birikti. Belki cok $ey ya$amadin. Ama cok agir $eyler ya$adin. Kalbini deliyor sanki ya$adiklarin. Agliyorsun. Kalbini yikiyorsun. Biraz da olsa gev$iyorsun.
Ölüm Melegi $u an gelse itiraz etmeyeceksin. Dünyanin icindesin. Ama dünyadan sogumu$sun. Gitmek istiyorsun. Öteye gecmek istiyorsun. Agliyorsun. Neye mi? Her$eye. Herşey üstüne üstüne geliyor sanki. Caresizsin. Bo$luktasin. Hayattasin ama hayatta oldugunu hissedemiyorsun.
Dur! Agladigin icin zayif oldugunu mu söylüyorsun? Sakin söyleme bunu. Lütfen söyleme. Hadi geri al sözünü. Cünkü insansin. I$te bu yüzden meleklerden üstünsün. Cünkü melekler gözya$i dökemez. Cünkü meleklerin kalbi delik de$ik olamaz. Cünkü melekler gönül yorgunlugu nedir bilemezler.
Aglayan insanlara üzülmüyorum biliyor musun? Aglayan bir insan gördügümden neden agliyorsun, aglama, güclü olmalisin demeyi cok uzun yıllar önce terkettim. Aglayan bir insan görsem gözya$larini silmek icin bir mendil uzatmak gecer icimden. Bu bana dünyanin en kutsal davrani$larindan biri gibi gelir. Cok yillar önce ruhumun keskin bir aciyla ü$üdügü bir anda en sevgili arkada$imin bana sarilip cebindeki mendili gözya$larimi silmek icin verdigi gibi. O mendil kagittan degil bezden gri renkli bir mendildi. Hayatta en sevdigim $eylerden biri nedir biliyor musun? Aglayan bir insana mendil uzatmak. Eger sen aglarken sana mendil uzatacak biri yoksa, bu sen olmalisin.
Aglayabiliyorsun. Ne kadar güclüsün. Meleklerden bile üstünsün.
Mustafa Ulusoy