Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

İsrâ

"Özlem"imsin

Aldığı Beğeniler
12,753
Takım
Galatasaray
İsrail bağımsızlığını ilan edince ABD’den sonra elçilik açtığı ilk ülkelerden biri de Türkiye’dir.

İsrail büyükelçisi Ankara’da göreve başlayınca ilk ziyaretlerinden birini de dönemin Diyanet İşleri Başkanı Merhum Ahmet Hamdi Akseki (1947-51) hocaya yapar.

Merhum Akseki randevu talebine bir anlam verememesine rağmen kabul eder.

İsrail elçisi ziyaretinin ana sebebini şöyle izah eder.
"Sizin peygamberiniz bir hadisinde:
'Müslümanlarla Yahudiler çarpışmadıkça kıyamet kopmayacaktır. Yahudi taşın, ağacın arkasına saklanacak, bunun üzerine o taş, o ağaç Yahudi’yi kovalayan kimseye, ‘Ey Müslüman! Arkamda bir Yahudi var, gel onu öldür!’ diyecek. Yalnız garkad ağacı bir şey söylemeyecek. Çünkü o Yahudilerin ağaçlarındandır.' diyor.
Ve ardından şöyle devam eder;
"Bakın biz devlet kurduk, buna ne dersiniz?."

Merhum Akseki;
"Ben de bu hadisi biliyorum. Peygamberimiz (sav) söylemişse mutlaka gerçekleşeceğine de iman ediyorum.
Fakat ben, yahudilerin her biri dünyanın bir bölgesine dağılmışken, Müslümanlar onları nasıl bulacak ve tanıyacaklar diye düşünüyordum.
Siz Filistin’de toplanmaya başlayınca ben de işte Peygamberimizin haber verdiği hadise yaklaşıyor dedim."

Gerekli cevabı alan elçi hiçbir söz söylemeden makamdan ayrılır.

— alıntı

seylan_54

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,393
İsrail bağımsızlığını ilan edince ABD’den sonra elçilik açtığı ilk ülkelerden biri de Türkiye’dir.

DİB Başkanı Ahmet Hamdi Hocanın verdiği cevaptan çok ben bu hususa takıldım.

Yani resmi olarak israili devlet olarak tanıyan ilk ülkelerden biri Türkiye'dir. Ahh 60'lar, 70'ler..

(MaveRa)

Mavera

Aldığı Beğeniler
4,060
DİB Başkanı Ahmet Hamdi Hocanın verdiği cevaptan çok ben bu hususa takıldım.

Yani resmi olarak israili devlet olarak tanıyan ilk ülkelerden biri Türkiye'dir. Ahh 60'lar, 70'ler..
Buğün bi video izledim Filistinli çoçuklara sorular soruyorlar
İsrail in başkenti neresidir diye hepsi şöyle cevap veriyor
İsrail devlet degil o yüzden bi
Başkenti yok bizim topraklarımızı işgal etti bunları söyleyen 12 13 yaşında çoçuklar

Üst Alt