- Aldığı Beğeniler
- 14,607
- Takım
- Galatasaray
"Meskun olmak" artık büyük bir sorun. Toplumun huzursuzluğunun nedeni büyük ölçüde yer sorununda aranmakta. Komşusuz meskun olma bir çıkmazdır zira meskun olmak zaten başkasını deneyimlemektir, tam da kendi başkalığını tecrübe etmektir.
...
Komşularla makul mesafeyi bulmak zor değildir, doğru yakınlık doğru uzaklığı da barındırır, bu da başkasının başkalığını hissettirir.
...
Başkası benim benzerim olduğunda, bendeki ben olduğunda, beni benden çalar, beni benden alır.
...
Herkes, başkasının bakışında kendi değerini arar, o başkası da başkasının... Oysa herkes kendine başkasından daha fazla değer biçtiği için bir başkasının kıymetini ölçeceği zaman daima beklenenden azını teslim eder.
Helene L'Heuillet, Komşuluk: İnsanların Birlikte Varoluşu Üzerine Düşünceler
...
Komşularla makul mesafeyi bulmak zor değildir, doğru yakınlık doğru uzaklığı da barındırır, bu da başkasının başkalığını hissettirir.
...
Başkası benim benzerim olduğunda, bendeki ben olduğunda, beni benden çalar, beni benden alır.
...
Herkes, başkasının bakışında kendi değerini arar, o başkası da başkasının... Oysa herkes kendine başkasından daha fazla değer biçtiği için bir başkasının kıymetini ölçeceği zaman daima beklenenden azını teslim eder.
Helene L'Heuillet, Komşuluk: İnsanların Birlikte Varoluşu Üzerine Düşünceler