Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Bayram

LA İLAHE İLALLAH

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
SİNEĞİN HAYALİ

Sineğin biri kendini fevkalâde bir şey sanırdı.Kendi kendine, Şüphesiz ki ben bu devrin zümrüdüanka kuşuyum, benden daha üstün kimse olamaz derdi. Bir gün bir eşeğin sidiğinin içinde bulunan bir saman çöpüne kondu. Eşeğin sidiğini uçsuz bucaksız bir deniz, saman çöpünü gemi, kendini de kaptan sandı,İşte bu bir okyanus, bu da benim mükemmel gemim, ben de dünyanın denizler aşan en büyük kaptanıyım diye karar verdi kendi kendine, gururlandı, koltuklarını kabarttı. Ey gizlice heva ve hevesini tazeleyen kimse, imanını tazele, yalnız bu sadece dille olmasın. Heva ve heves tazelenip durdukça iman taze değildir, çünkü heva iman kapısının kilididir. Kalemin rüzgârdan kâğıdın sudan olursa ne yazarsan yaz derhal yok olur.

Mesnevi'den

Gölge

Dost İstersen Allah Yeter

Aldığı Beğeniler
29
Takım
Galatasaray
Bütün güzelliklerin sahibi bizleri bu söylenenleri ibret alıpta istifade edenlerden eylesin inşaallah ...
Paylaşım için ALLAH razı olsun

esencemrem

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
3
Heva ve heves tazelenip durdukça iman taze değildir, çünkü heva iman kapısının kilididir...hayrullah kardeş bu güzel yazı için Allah razı olsun...

Bayram

LA İLAHE İLALLAH

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
Rabbim sizlerden de razı olsun mümin ve mümine kardeşlerim.

İnşeallah bu bölüme mesnevi de geçen demetleri sunmaya çalişacam.

Rumeysa

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2,483
Takım
Galatasaray
Rabbim dünyaya dalmaktan kibirlenmekten sana sığınırım..

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
hayrullah abi bu ince ve güzel yazı için ALLAh razı olsun.

Bayram

LA İLAHE İLALLAH

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
"Birisi geldi; bir dostun, bir sevgilinin kapısını çaldı;sevgilisi, kimsin a güvenilir er, dedi.Adam,'benim' deyince, git dedi; şimdi çağı değil;böylesine sofrada ham kişinin yeri yok.Ham kişiyi ayrılık ateşinden başka ne pişirebilir,İki yüzlülükten ne kurtarabilir?

O yoksul gitti; tam bir yıl yollara düştü;sevgilinin ayrılığıyla kıvılcımlar saçarakcayır cayır yandı.O yanmış-yakılmış kişi pişti;

olgunlaştı. Geri geldi, gene sevgilinin evinin çevresine düştü.Yüzlerce korkuyla, yüzlerce defa edebi gözeterekkapının halkasını çaldı; ağzından edebe aykırı bir sözçıkacak diye de korkup duruyordu.

Sevgilisi, kapıdaki kim? Diye bağırdı.Adam, a gönüller alan, dedi, kapıdaki 'sensin'.Sevgilisi, madem ki 'ben'sin, gel içeriye gir, dedi.Ev dar, iki kişi sığmıyor."

hakan_48

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
Güzel paylaşımlar için Allah razı olsun...

Bayram

LA İLAHE İLALLAH

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
YAZIK...

Bir nahiv âlimi (dil bilimci) gemiye binmiş gidiyordu. Gemiciye sordu: Ey gemici nahiv bilir misin? Gemici, Hayır bilmiyorum dedi. Âlim gülerek,
Desene ömrünün yarısı boşa gitti dedi. Gemici bu söze kızdı fakat sesini çıkarmadı. Aradan zaman geçince fırtına başladı ve gemi bir girdabın ortasında kaldı. Gemici alime seslendi:
Muhterem efendim yüzme bilir misin? Nahiv âlimi korkudan büzüldüğü yerden cevap verdi:
Ne gezer, ben yüzme bilmem. Gemici keyifle bağırdı:
Yazık desene ömrünün tamamı hiçe gitti. Çünkü gemi bu girdaptan kurtulamaz, batacak dedi.

Mesnevî'den Geçen Bütün Hikâyeler
Semerkand Yayınları​

Üst Alt