Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
MİRÂC GECESİNDE VE GÜNDÜZÜNDE YAPILACAK İBÂDET

Receb-i Şerîfin 27nci gecesi (yarın akşam) Mirâc Gecesidir. Yatsı namazından sonra 12 rekat Hâcet namazı kılınır. Beher rekatte Fâtihadan sonra 10 İhlâs-ı Şerîf okunur.

Namaza niyet şöyledir: Yâ Rabbî, rızâ-i şerifin için niyet eyledim namaza. Bu gece yedi kat gökleri ve bütün esrârını göstererek muhabbetin ile müşerref kıldığın sevgili Habîbin Rasûl-i zîşân Efendimiz hürmetine ben âciz kulunu afv-ı ilâhîne, feyz-i ilâhîne ve rızâ-i ilâhîne mazhar eyle.

Namazdan sonra:

a 4 Fâtiha-i Şerîfe,

100 defa, Sübhânallâhi vel-hamdü lillâhi velâ ilâhe illallâhü vallâhü ekber. Velâ havle velâ kuvvete illâ billâhil-aliyyil-azıym,

100 İstiğfâr-ı şerîf,

100 Salevât-ı şerîfe okunup duâ edilir.

Bu namazda, İhlâslar 100 adet okunur veya bu namaz 100 rekat olarak kılınırsa; bu namazın feyz ve bereketiyle huzûr-i ilâhiye namaz borçlusu olarak çıkmaz.

Mirâc Gecesinden sonraki gün, mutlaka oruçlu olmalıdır.

O gün öğle ile ikindi arasında 4 rekat namaz kılınır.

Her rekatte Fâtihadan sonra 5 Âyetül-Kürsî, 5 Kulyâ eyyühel-kâfirûn, 5 İhlâs-ı şerif, 5 Kul eûzü birabbil-felak, 5 Kul eûzü birabbinnâs sûreleri okunur.

(Duâ ve İbâdetler, Fazilet Neşriyat)

Bayram

LA İLAHE İLALLAH

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
Allah razı olsun abla güzel ve faydalı bilgiler bu gecede kaza kalmış namazlarımız varsa bunlarıda kılarsak daha da faydalı olacaktır.

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
orijinal yazarı : Hayrullah
[sıze=1]allah razı olsun abla güzel ve faydalı bilgiler bu gecede kaza kalmış namazlarımız varsa bunlarıda kılarsak daha da faydalı olacaktır.[/sıze]

hayrullah kardeşim tabik kaza namazı müminin herşeyden en önemli namazalrından
biridir..

Fakat büyüklerimden duyduğum kadar bu mubarek gecelerde rabbim izzeti yerdeki kullarıyla gögteki meleklerine övündüğü geceymiş... Rabbim meleklerine dermişki ey meleklerim inin arzıma kullarımı seyredin bana ne gibi amellerde bulunuyorlar diye hitab edermiş... Meleklerde yeryüzüne inner kullarına yakınlık içinde olurlarmış fakat eyer kulları kaza namazı kılarken görürlerse

yarabbi senki!!! Onlara o kadar rahmet ,okadar ikram eylemişsin fakat kulların bunca zaman sana ibadet etmemişler bu mubarek rahmeti sonsuz affı hududtsuz gecede ayıplarını ortaya çıkarmışlar kaza kılıyorlar derlermiş ...

Eyer nefile ibadet edersek yarabbi ne güzel ne mutlu öyle kullarını gördükki sana bütün ibadetlerini yerine getirmişler fazladan sana nafileden namaz kılıyorlardı ,sana şükrediyorlardı ,sana hamd ediyorlardı ,seni zikrediyorlardı derlermişş

işte o an rabbim izzeti azze vecelle de buyurumuşki ey meleklerim işte gördünüzmü benim kullarımı der ,bizlerle meleklerine övünürmüş

çünkü malum meleklekr biz kulların yaratılmasına taraftar deyillerdi biliyorsunuz

onuda kısaca şöyle anlatayım mevla ademi beşeriyeti yaratacağı zaman melekleriyle istişare ederken ey meleklerim ben ademi beşeriyeti yaratacağım derken ,melekler dedilerki yarabbi neden insanoğlunu yaratacaksında yeryüzünü fesada kana boğacaksın demişlerdi rabbim azze ve cellede buyururmuşki ey meleklerim siz benim bildiğimi bilmezsiniz ben hem evveli hem ezeliyim buyurmuş ve ademi yaratmışş

onun içindirki büyüklerimiz bize çocuklar siz siz olun sakın ogecede ayıp naamzınızı ortaya çıkarmayın o geceye kadar nekadar kazanız varsa kılmaya gayret edin hatta ertsi gece kalan kazalarınızı kılın ama sakın ogece melekleri ayıplarınaza şahit etmeyin derdi...bilmem analatabildimmi...

Rumeysa

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2,483
Takım
Galatasaray
Bu faydalı bilgiler için Allah razı olsun ablam..İnşAllah hakkıyla yerine getiririz..Selem ve dua ile..

Onur

Geliştirici

Aldığı Beğeniler
4,846
Takım
Galatasaray
Bilgiler için teşekkürler..
İnş. yerine getirenlerden oluruz :)

MeLeK

Benim aşkım askı Verene!

Aldığı Beğeniler
49
nurum teyzem buguzel bılgıler ıcın Rabbım ebeden razı olsun ıns geceyı ıhya edenlerden oluruz...dua ıle

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
ORiJiNAL YAZARI : MeLeK
nurum teyzem buguzel bılgıler ıcın Rabbım ebeden razı olsun ıns geceyı ıhya edenlerden oluruz...dua ıle

canım meleğim ALLAH cc sizdende razi olsun

RABBİM makbul ameller nasip eylesin

Bayram

LA İLAHE İLALLAH

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
Allah razı olsun abla bilgilendik. :)

Üst Alt