Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

loreS

"ALLAH dE KaLBiM"

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
Aşağıdaki hadisi şerifler meşhur (Mişkat-ül-mesabih)Kitabının farisi şerhi olan (Eşiat-ül-lemeat)ın dördüncü cildinden alınmıştır.
1-İnsanlara merhamet etmeyene Allahü Teala merkamet etmez.
2-Zulme mani olarak zalimede mazlumada yardım ediniz.
3-Müslüman müslümanın kardeşidir Ona zulm etmez Onun yardımına koşar onu küçük ve kendinden aşağı görmez onun kanına malına ırzına namusuna zarar vermesi haramdır.
4-Allaha yemin ederimki bir kimse kendisi için sevdiğini din kardeşi içinde sevmedikçe imanı temam olmaz.
5-Kötülüğünden komşusu emin olmıyan hakiki mümin değildir.
6-Kalbinde merhameti olmıyan kamil değildir.
7-İnsanlara merhamet edene Allahü Teala merhamet eder.
8-Küçüklerimize acımayan ve büyüklerimize saygılı olmayanbizden değildir.
9-Allahü Tealanın sevdiği ev yetim bulundurulan ve ona iyilik yapılan evdir.
10-İki arkadaşın Allahü Teala indinde daha iyi olanı arkadaşına iyiliği daha çok olanıdır.
11-Bir kimsenin iyi ve kötü olduğu komşularının onu beğenip beğenmemesi ile anlaşılır.
12-Çok namaz kılan çok oruç tutan çok sadaka veren fakat dili ile komşularını inciten kimsenin gideceği yer cehennemdir namazı orucu sadakası az olup dili ile komşularını incitmiyenin yeri cennetdir.
13-Bir kimse sevmediği birisine bela sıkıntı geldiği için sevinirse Allahü Teala bu kimseye de bu belayı verir.
14-Hased etmeyiniz Ateş odunu yok ettiği gibi hased de insanın sevaplarını giderir.
15-Allahü Teala dünyalığı dostlarınada düşmanlarınada vermiştir.Güzel ahlakı ise yalnız sevdiklerine vermiştir.
16-İhtiyarlara saygı gösteren ve yardım eden ihtiyarlayınca Allahü Teala onada yardımcılar nasip eder.
17_Yanında birini gıybet edeni susturan kimseye Allahü Teala dünyada ve ahirette yardım eder.Gücü yeterken susturmazsa Allahü Teala onu dünyada ve ahirette cezalandırır.
18-Din kardeşinin aybını örten utanç verici halini görüpte bunu örten gizleyen kimse islamiyetten önce eskiden yaptıkları gibi diri gömülen kızı mezardan çıkarmış ölümden kurtarmış gibidir.
Mişkatın müellifi Veliyyüddin Muhammed k.s.
(Herkese lazım olan iman)

Beste

Dert etme Duâ et..

Aldığı Beğeniler
18,751
Takım
Galatasaray
Paylasimin icin Allah razi olsun Kurbanim.

İsrâ

"Özlem"imsin

Aldığı Beğeniler
12,753
Takım
Galatasaray
Çok anlamlı paylaşım. Dua ile.

Üst Alt